Julemagien på Egeskov Slot

Vi besøgte Egeskov Slot en weekend tilbage i november måned, og det viste sig at være en ganske magisk oplevelse her i juletiden, med masser af julestemning og masser af gode aktiviteter for både voksne og børn i alle aldre.

egeskov_slot_jul1

Det største julemarked på Fyn

Det er næsten en skam at julemarkedet på Egeskov Slot kun er åbent nogle weekender i november. Stemningen på Egeskov var nemlig helt fantastisk, og der var et godt udvalg af boder. Ja faktisk har Egeskov Slot det største udvalg af juleboder på Fyn med ikke mindre end 120 boder samlet på ét sted. Og der er desuden et rigtig godt miks af boder med alt fra det lidt “skramlede julepynt” til det mere luksuriøse. Herudover er der også flere steder hvor du kan købe lidt mad og forfriskninger – og julede snacks.

Selve markedet foregår hovedsageligt indendørs i Egeskovs mange udstillingsbygninger. Du ser derfor på julepynt og bodér side om side med veteranbiler og flyvemaskiner.

Hvis der stadig var åbent på Egeskov ville vores anbefaling være at i skulle skynde jer at komme afsted, men vores anbefaling må desværre lade vente til næste år. Så vi håber at i vælger at lægge vejen forbi slottet i juletiden næste år.

Forelsket i nisser

Vi opdagede hurtigt at vores datter Andrea havde en stor kærlighed for julemarkedets mange nisser, og gennem de forgangne uger er denne kærlighed kun blevet større og større. Vi købte derfor naturligvis en julenisse til hende fra markedet. Og der var rigeligt med nisser at vælge imellem på de utallige boder.

Efter endt shopping var der mulighed for lidt spise. Eventuelt i form af lækre traditionelle æbleskiver som kunne købes i en af boderne. Der var også et udpluk af julede aktiviteter såsom at køre en tur i en hestevogn og få en guidet tur rundt i parken omkring slottet. Der var også mulighed for at bage en pandekage over bål eller for at male en nisse.

egeskov_slot_jul2

Julen er børnenes tid

En ting vi særligt godt kunne lide ved at besøge dette julemarked var at der også er en masse aktiviteter for børn. Foruden selve julemarkedet har Egeskov også en fantastisk legeplads, hvor Andrea straks tog en tur på gyngerne og ned af en af de mange rutchebaner. Det er altid en sand fornøjelse at være afsted når man kan se hvor meget ens børn morer sig, og vi går meget op i at vores udflugter og rejser skal være på børnenes præmisser. Og hos Egeskov Slot er der i den grad tænkt på børnene.

egeskov_slot_jul3

Dette blev også vores sidste eventyr inden at vores familie gik fra 3 til 4, og ja faktisk er nedenstående billede det officielt sidste billede taget af os alle tre før lillebrors ankomst.

egeskov_slot_jul

 

Har du været på nogle gode julemarkeder i Danmark?

Skriv en kommentar