Jule Q&A – 5 julede spørgsmål

Vi er godt klar over at vi har en rejseblog – så hvorfor pludselig dette jule-Q&A-indlæg? Jo nu skal i høre. Vi har besluttet os for at i her i julen også får lidt personlige indlæg, og vi tænkte at vi alle kunne bruge december måned på at lære hinanden lidt bedre at kende. Derfor har vi udvalgt et par julede spørgsmål, som vi gerne vil svare på her på bloggen. Dette er ikke spørgsmål som i har stillet, men random spørgsmål, som vi har fundet online. Men hvis i har flere julede spørgsmål svarer vi dem meget gerne.

1. Er julen vigtig for jer, og hvorfor?

Julen er ekstremt vigtig for os, og det har den været gennem hele livet! Da vi var små var det selvfølgelig gaverne der var vigtige, men vi lærte hurtigt betydningen af at være sammen med sin familie i julen. Det drejer sig ikke kun om selve juleaften, men hele julemåneden hvor man mødes og er fælles om hyggelige aktiviteter og traditioner. For os har det altid været den bedste tid på året og vi glæder os omend endnu mere til julehyggen i år, hvor vi for alvor skal indvie vores datter Andrea i julens traditioner.

2. Har i holdt jul i udlandet?

Ja, en enkelt gang. Tilbage i 2012 tilbragte vi julen i Sydney. Det skal da ikke være nogen hemmelighed at det var en anelse svært at komme i julestemning i høj solskin, og det var underligt ikke at være omgivet af sin familie i julemåneden. Men det var super fedt at prøve noget helt andet og vi gør det gerne igen.

3. Hvad er jeres juletraditioner?

Puuuh, der er mange! Men ærligt skal vi først for alvor til at opbygge vores egne fælles traditioner. Indtil videre har det stadig været meget præget af de traditioner vi har med os fra vores barndom. Vi er dog vokset op med ret forskellige traditioner. Kris har f.eks. altid spillet Yatzy og spillet pakkespil med familien i timerne før juleaften, mens Rebecca år for år har set Disneys juleshow og været til julegudstjeneste. Og her et par faste juletraditioner vi ellers vil forsøge at holde i live.

  • Gennem al den tid hvor vi har kendt hinanden har vi altid været ude og shoppe årets julegaver sammen.
  • Der skal spises risengrød den 23. december og gerne med en ekstra portion til nissen
  • At lave juledekorationer, julebag af småkager, julekonfekt, fældning af juletræ + efterfølgende æbleskiver, at høre masser af julemusik og at følge med i julekalenderen på TV.
  • At tage et årligt familiebillede af alle dem der deltager juleaften.
  • Og så skal vi med garanti ud og bygge en snemand, kælke og tumle i sneen.

4. Hvad er jeres favorit tv-julekalender?

Der er flere. En julekalender som er blandt favoritterne, og som vi helt sikkert skal se igen i år er Bamses Jul. Vi har set den de sidste 2 år sammen med Andrea, og i år tror vi for alvor at hun vil forstå lidt mere af den. Hun er i hvert fald blevet glad for Bamse og Kylling. Hvis vi sådan skal kigge længere tilbage i tiden har en af vores favoritter også været Familien Andersens julehemmelighed, og det var derfor fantastisk endelig at gense den sidste år.

5. Hvor skal I holde jul i år?

Det er faktisk lidt vildt, for i år skal vi holde juleaften i vores eget hjem for første gang. Vi har inviteret både forældre og  svigerforældre til en hyggelig aften, som nok især kommer til at foregå på børnenes præmisser når nu vi har både en 2 årig + en lille nyfødt. Men vi ser frem til en hyggelig aften hvor vi rigtigt kan få opbygget nogen nye familie-traditioner.

 

Hvad ville du mon have svaret på disse 5 spørgsmål? Og har du flere jule-spørgsmål vi skal svare på?

Skriv en kommentar