Jule aktiviteter med børn

Vi elsker julen og alle de hyggelige juleaktiviteter den medfører. Forleden skrev vi et indlæg om vores print-selv jule-to-do-liste med 48 forskellige juleaktiviteter, som i kan finde på vores webshop bentzenberg.dk. Listen kan hænges op på køleskabet og overstreges efterhånden som i udfører aktiviteterne. Det er denne liste vi nu går ud fra når vi her har udvalgt nogle sjove juleaktiviteter med børn.

egeskov_slot_jul3

Tag på julemarked

Vi har allerede været på en del julemarkeder i år, og vi elsker simpelthen den gode stemning og den julede atmosfære, som man ikke kan andet end at komme i julestemning af. Og så har vi opdaget noget nyt – nemlig at Andrea er vild med nisser. Hun kan simpelthen ikke få nok.

Fæld et juletræ

Det er meget forskelligt fra familie til familie hvir meget man gør ud af indkøbet af årets juletræ. Nogen finder et fint træ stående på Bilkas parkeringsplads mens andre tager en sav i hånden og begiver sig ud på juletræs-markerne for at finde det helt rigtige træ. Vi har altid hørt til det sidstnævnte, og for os har det altid været en stor ting at skulle på juletræs-jagt hvor hele familien er samlet om denne fælles aktivitet. Det kan nemt tage en god times tid om at finde det helt perfekte træ, og om at finde plads til det i bilen, hvorefter man trænger til at komme indenfor i varmen. Og så er det her at mange juletræs-forhandlere også har et hyggeligt indendørs areal, hvor man kan sætte sig ind og få lidt lune æbleskiver og gløgg til at afslutte dagens aktiviteter. Her får man snakket, grint og diskuteret dagens fældningsarbejde og når eventuelt til enighed om hvem der mon fik det pæneste træ. For os, er hyggen omkring æbleskiverne dermed en lige så vigtig ting, som det at finde selve juletræet.

juledekoration

Lav en juledekoration

Juledekorationer er som regel en af de første aktiviteter vi krydser på listen i julen, især fordi at de helst skal være klar inden 1. december eller 1. advent. Det er dog ingen skam at være sent på den. Det har vi selv været adskillige gange, og man kan godt nå at følge med på trods af at det er blevet den 5. eller 8. december (er det den 20. december har du dog lidt travlt!)

Tænd op for noget julemusik, og nyd duften af gran og sæt måske nogle æbleskiver i ovnen mens du finder alt pynten frem til dine juledekorationer. Du skal bruge følgende: en skål eller en potte til at opbevare dekorationen, ler eller oasis, masser af gran samt diverse pynt efter ønske. Herudover skal du naturligvis bruge et kalenderlys og eventuelt noget ståltråd til at fæste det til dekorationen. Lad herefter dine børn få æren af at pynte årets juledekoration. Hvis du har mindre børn kan du lige hjælpe dem med at gøre alting klar – klippe gran til så det er nemt at sætte i og fæstne ståltråd på diverse julepynt der skal påsættes osv. Og ellers er det bare om at nyde den smukke veldekorerede og personlige juledekoration som kun dine børn kan kreere.

Stå på skøjter

Der er efterhånden mulighed for at stå på skøjter i rigtig mange byer, og det er altid en populær aktivitet i julen. Tag godt med varmt tøj på både dig selv og dine børn – dog noget i kan ånde i da man hurtigt får varmen. Ejer i ikke jeres egne skøjter er der som regel mulighed for at leje et par ved skøjtebanen. Og så er det ellers bare om at nyde hinanden og den friske luft mens i skøjter derudaf.

Leg i sneen

Vi ser særligt frem til at komme ud og lege i sneen med vores datter Andrea. Hvadend vi skal finde kælken frem, holde en lille sneboldkamp eller at bygge en snemand. Altsammen nogen aktiviteter vi ikke selv har gjort så meget i siden vi selv var børn. Og nu har vi i det mindste en lovlig undskyldning for at te os som tossede i sneen. Så vi ser blot frem til – og krydser fingre for  – at der kommer ordentligt snevejr i år, hvor man virkelig kan boltre sig i sneen.

egeskov_slot_jul1

 

Har du flere ideer til sjove juleaktiviteter med børn?

Skriv en kommentar