Odense dag 2: Jernbaner, kunst og mediehistorie

Vi har nu tilbragt endnu en dag i Odense, og vi er nu ved at være godt kendt med byens gader i midtbyen, som vi efterhånden har vandret tynd. Dette gør, at vi i højere grad har haft mulighed for at nyde turen. Dag 2 i Odense bød på mere sightseeing i form af 3 gode museer, god mad og shopping.

Shopping og god stemning

Fra morgenstunden gik vi os en tur ud på gågaden, hvor vi havde sat lidt tid af til at shoppe. Her kiggede vi ind i flere af byens designbutikker med masser af inspiration til boligindretningen. Odense gav os en god shoppingoplevelse med masser af gode butikker, hyggelige spisesteder og en livlig summen af mennesker der passerede på gaden.

[pt id=’6386′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

Danmarks Jernbanemuseum

Hos Danmarks Jernbanemuseum i Odense blev man taget med tilbage i tiden. Her får du mulighed for at udforske togvogne, der var i brug for mere end 100 år siden. Og sikke meget der er sket siden dengang. Museet er bygget op som en halvcirkel, hvor du går rundt på flere perroner, hvorfra du har mulighed for at stige ind i de forskellige vogne og lokomotiver og herved få en fornemmelse af hvordan det var at rejse med tog for mere end 100 år siden.

Besøger du Odense med børn bør du helt sikkert overveje et besøg hos jernbanemuseet, som var spækket med børnevenlige aktiviteter. Tag en tur med minitoget, se de små modeltog køre rundt i landskabet eller udforsk de imponerende togvogne.

[pt id=’6375′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

Mastergrill

Til frokost besøgte vi Mastergrill beliggende på Vintapperstræde, som lå en smule gemt i en hyggelig passage. Her fik vi serveret en god solid burger, som vi havde fundet hjemmefra til en god pris på en dealsite. Maden var god, betjeningen var nærværende og der var god mulighed for at finde sig en vinduesplads så vi kunne holde øje med barnevognen udenfor.

[pt id=’6384′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

Brandts – en oplevelse for sanserne

Hos Brandts kombineres billedkunst i form af malerier og skulpturer med fotokunst. Du får dermed det bedste af alle verdener, når du går på opdagelse i husets udstillinger. Særligt kan vi anbefale at prøve sanseudstillingen “Hullet i muren” af Trine Boesen. Her smider man skoene og begiver sig ind i det ukendte – ind igennem et hul i muren. Få en oplevelse for dine sanser ved hjælp af leg med lys og mørke, forskellige strukturer i gulvet, forskellige lysshows og ting du skal røre og afprøve.

[pt id=’6378′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

Mediemuseet – vækker de gamle minder

Hos mediemuseet bliver man taget med tilbage i tiden gennem mediernes historie. Her blev historien blandt andet afbilledet ved hjælp af boards med billeder for ethvert årti. For 1990’erne kunne man blandt andet læse om internettes fremtræden, om de første SMS’er samt den populære tv-serie Beverly Hills 90210. Det var et herligt gensyn, og det vækkede gode minder.

På mediemuseet kan du gå på jagt i mediets historie – i aviser, magasiner, annoncer, tvprogrammer med mere. Blandt andet kan du sætte dig i en god lænestol og læse Familiejournalen fra 1938, eller hvad med Se og Hør i sort/hvid? Eller benyt dig af de interaktive skærme og kom med tilbage til børnetime fra dengang du var barn. Mediemuseet er et fantastisk museum, der vækker mange gode minder.

[pt id=’6376′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

First Hotel Grand

Hen på aftenen begav vi os tilbage til vores hotel for igen at få tid til lidt hygge, leg og kvalitetstid med vores datter på 3 måneder. Denne gang overnatter vi på First Hotel Grand beliggende helt centralt i Odense på Jernbanegade. Et lækkert og rummeligt hotel med mulighed for ren afslapning før endnu en dag tager fart

[pt id=’6381′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

Skriv en kommentar