Jagten på den gode vin i Barossa Valley

Barossa Valley i Ausralien, er et af de mest kendte vindistrikter, hvis ikke det mest kendte, i Australien. Området huser utallige vinhuse som alle inviterer indenfor til en smagsoplevelse. Vi tog turen forbi 4 vinhuse som alle producerer vin der forhandles i Danmark. Disse huse var Penfolds, Jacobs Creek, Wolf Blass og Chateau Tanunda.

IMG_1692

Det er tydeligt at Barossa Valley er blevet meget kommercielt, i forbindelse med den stadigt stigende  turisme, og det kan derfor godt være svært at finde et vinhus med den romantiske stil og stemning. Jacobs Creek var for os desværre lidt en skuffelse. Det er utrolig kommercielt, og intet personligt over det. Baren er fuld af turister, og der bliver bare skænket op uden nogen form for indsigt og fortælling om hvad man drikker.

I forlængelse af det kan det helt klart anbefales at besøge Chateau Tanunda. Her entrerer du stadig den originale bygning, og ikke en eller anden nymoderne tilbygning. Stedet giver dig personlig betjening, oversigt over hvad du drikker, og engagerede folk der skænker op. Stedet er samtidig utrolig indbydende og giver dig den rigtige vingård-stemning.

IMG_1684

Forskellen på Chateau Tanunda og mange af de andre vinhuse viste sig tydeligt da vi fik serveret limited edition vine, fra specifikke steder på vinmarkerne. Disse tre vine er specifikke på den måde, at jorden på de områder på markerne er så meget anderledes end resten af markerne, og druerne derved i sidste ende bliver bedre. Druerne vokser i jord med sten, ler og grus hvilket gør jorden utroligt veldrænende. Disse små områder giver derfor druer af utrolig høj kvalitet, som vinhuset virkelig formår at producere god vin af. Vinene er meget mørke og kraftige men stadig meget frugtrige. Jeg kunne ikke stå for fristelsen og måtte have den der hedder Greenock med hjem. På trods af et prisskilt på $50, er vinen, betjeningen og oplevelsen i sig selv stadig meget mere værd. Jeg håber jeg en dag igen får muligheden for at besøge Chateau Tanunda og at det ikke bliver for kommercielt som størstedelen af de andre huse.

IMG_1670

Skriv en kommentar