Q&A – om at flytte til Italien

Vi har udarbejdet en lille Q&A, da flere læsere er begyndt at stille lidt spørgsmål vedrørende vores flytning til Italien. Nyheden kommer også lidt ud af de blå, og vi var måske en anelse sparsomme med detaljerne under offentliggørelsen. Så her vil vi fortælle jer lidt mere om hvor, hvorfor, hvornår og hvordan. Og i er selvfølgelig velkomne til at stille flere spørgsmål i kommentaren.

salerno

Hvorfor flytter i til Italien?

Som vi nævnte i det tidligere indlæg, skal vi flytte til Italien i forbindelse med en udstationering ved Kris’s job, hvilket kom på et belejligt tidspunkt da vi længe har drømt om at bo udenlands igen. Og hvorfor så lige Italien? Faktisk var dette lidt en tilfældighed. Vi har begge været i Italien på korte ferier, og vi har altid godt kunnet lide den italienske kultur. Vi valgte dog ikke selv destinationen. Det blev valgt af Kris’s firma. Men det var en mulighed der lå foran os, og vi valgte at hoppe med på vognen, og vi ser frem til at se hvad det bringer.

Hvor skal i bo?

I første omgang flytter vi til Salerno området syd for Napoli. Her har vi fundet en lille lejlighed, hvor vi skal bo de første to måneder indtil at vi finder noget mere permanent. Så det er først nu her at jagten på en bolig for alvor går i gang. Vi håber på at bosætte os i et område, hvor der er masser af liv og aktivitet, indkøbsmuligheder samt børnefamilier. Men vi skal nok give en update omkring hvor vi ender.

Hvad med sproget?

I Italien kan det være sparsomt med det engelske sprog, særligt når man kommer uden for storbyerne og turistede områder. Derfor er vi i fuld gang med at lære det italienske sprog, hvilket er en helt ny verden for os. Vi har gennem de seneste måneder fået undervisning og brugt en app på telefonen hvorigennem vi har forbedret det italienske sprog. Men tro mig – der er lang vej endnu! Vi var for nyligt på ferie i Italien, men vi oplevede at de svarede os på tysk, hvilket var lidt irriterende når nu vi forsøgte at øve os.

Hvor længe skal i bo i Italien?

Vi ved endnu ikke hvor længe vi skal bo i Italien. Som udgangspunkt er det for et år af gangen, men svaret på spørgsmålet er vel egentlig: Så længe at det er sjovt og så længe at det er forsvarligt.

Hvad gør i med jeres børn?

Vi er endnu ikke 100% sikre på hvad vi gør med børnene når vi kommer til Italien. De skal naturligvis ud og møde andre børn, og derfor er det vigtigt at de kommer i en eller anden form for institution, ligeledes som de ville have været det herhjemme i Danmark. Vi kender ikke nok til de konkrete muligheder endnu, men vi regner med at Andrea skal starte i en god børnehave, og at Wilfred skal starte i en vuggestue / dagpleje eller måske have en barnepige. Nu må vi se hvad der byder sig.

Hvad glæder i jer mest til?

Vi glæder os faktisk mest til bare at komme derned og at komme i gang. Planen er at vi skal ud og udforske lokalområdet som det første, så vi kan finde nogle gode legepladser og parker hvor vi kan møde italienske børn og forældre i området. Og så glæder vi os jo bare til at få en masse gode oplevelser med vores børn og at få en lærerig og sjov oplevelse sammen med dem.

2 Comments

 • Hej med jer,
  Først vil jeg sige. Det er en rigtig inspirerende blog. Tak for den!
  Hvordan fandt i en bolig i Italien til at starte med?

  • Hej Stella, og tusind tak :-)

   Vi valgte faktisk at flytte ind i en airbnb bolig til at starte med. Vi havde booket lejligheden til 2 måneder (men endte med kun at bo der i 1) mens vi kiggede efter lejlighed på livet løs.

   Vi havde forsøgt at finde noget hjemmefra, men måtte opgive, da der ikke var mange italienere der var villige til at hjælpe os hverken via telefonen eller via mail. Men vi fandt en møbleret lejlighed her i Salerno ved simpelthen at gå fra dør til dør ved alle de der små ejendomsmæglere som ligger på alle gadehjørner indtil at vi fandt et par stykker med lejligheder der matchede vores behov og ønsker.

   Jeg håber at det hjalp lidt :-)

   Rebecca

Skriv en kommentar