Tips til at tage familiebilleder på ferien

by Rebecca Line

Som familie tager vi altid billeder af vores ture. Længe før vi begyndte at dokumentere vores rejser og dele dem på vores hjemmeside og Instagram, værdsatte vi familiebilleder. Folk spørger ofte, hvordan vi fanger så smukke billeder på vores ture, så her er alle vores tips til at tage familiebilleder på ferien.

Hvordan tager man et familiebillede på ferien?

 • Tag masser af selfies: Selfies er en nem og sjov måde at få hele familien med på billedet, især når I er på farten. Hold kameraet i en vinkel, der fanger alle, og sørg for, at baggrunden også ser godt ud. Selfies kan være spontane og fange de små øjeblikke, der gør jeres ferie speciel.
 • Brug en selfiestang: En selfiestang kan være en fantastisk hjælp, når I vil tage billeder af hele familien uden at skulle strække armen for langt. Den giver jer mulighed for at fange mere af baggrunden og få alle med på billedet. Juster vinklen og længden på selfiestangen for at få det perfekte skud.
 • Tag billeder af hinanden: Husk at tage billeder af hinanden, så I får billeder af alle familiemedlemmer, selvom I ikke altid er sammen på billedet. Byt kameraet rundt og tag billeder af hinanden i forskellige situationer og omgivelser. Dette sikrer, at alle får deres øjeblikke fanget.
 • Medbring et Stativ: Et spørgsmål vi af og til har fået er, hvordan vi får billeder af os alle sammen? Svaret: Vi medbringer vores stativ! Dette giver os mulighed for alle at være med på billedet uden at skulle bede andre om hjælp. Vi kan sætte billedet op præcis, som vi vil! For at tage billedet kan I enten bruge timeren på kameraet eller en Bluetooth-fjernbetjening eller app på jeres telefon, der styrer kameraets lukker. Jeg elsker denne mulighed, fordi billeder taget af fremmede ofte ikke bliver gode. Så i stedet for at føle mig dårlig over at bede dem om at tage billedet igen, bruger vi vores stativ.
 • Lej en Professionel Fotograf: Hvis I ikke vil bøvle med at tage jeres egne billeder, kan I leje en professionel fotograf. Nogle gange har man bare ikke lyst til at gøre arbejdet selv, og det er helt okay, når man er på ferie.
 • Spørg en Fremmed, Men Se Efter Kvalificerede Personer: Som en sidste udvej kan I bede andre om at tage jeres billede. Når I spørger fremmede, så se efter folk, der ser ud til at vide, hvordan man tager et billede. Disse mennesker har normalt flotte kameraer, bruger stativer eller har meget kameragrej med sig. Hvis I ikke ser nogen, der ser ud til at vide, hvad de laver, kan I stadig spørge en fremmed, men I skal gøre lidt mere arbejde. Sørg for at indramme billedet præcis, som I vil have det! Sæt jeres familie op, præcis hvor I vil have dem til at stå, med en plads til jer selv. Stå derefter, hvor I vil have personen til at stå, og hold kameraet præcis, hvor I vil have det. Byt derefter plads med den venlige fremmede og bed dem om at tage billedet uden at flytte kameraet.

Hvornår tages det bedste familie-feriebillede?

 • Vær til stede og nyd øjeblikket: Når I er på ferie, er det vigtigt at være til stede og nyde øjeblikket med jeres familie. Tag jer tid til at opleve de steder, I besøger, og de aktiviteter, I deltager i, uden at være for fokuseret på at tage det perfekte billede. De bedste billeder er ofte dem, der fanger spontane øjeblikke af glæde og samvær.
 • Fang de spontane øjeblikke: Nogle af de bedste billeder er dem, der fanger spontane øjeblikke. Vær klar med kameraet til at fange øjeblikke af latter, leg og kærlighed, når de opstår naturligt. Disse billeder vil ofte være de mest ægte og mindeværdige. Prøv at tage billeder, mens I interagerer med hinanden, udforsker nye steder eller deltager i sjove aktiviteter.
 • Udnyt “Den Gyldne Time”: Dette er den periode lige efter solopgang og lige før solnedgang, hvor lyset er blødt og gyldent. Dette lys skaber en smuk glød og bløde skygger, der gør jeres billeder endnu mere fantastiske. Hvis i kunne tænke jer det helt perfekte billede, så bør i planlægge jeres fotosessioner omkring disse tidspunkter for at få det bedste lys og de mest stemningsfulde billeder.
 • Undgå skarpt sollys: Skarpt sollys midt på dagen kan skabe hårde skygger og overeksponerede områder i jeres billeder. Hvis I tager billeder i løbet af dagen, så prøv at finde skyggefulde områder til at blødgøre lyset. Dette vil hjælpe med at skabe mere afbalancerede og flatterende billeder.

Flere tips til bedre feriebilleder med børn

 • Tag billeder i bevægelse: Billeder i bevægelse kan tilføje en dynamisk og levende følelse til jeres billeder. Fang øjeblikke, hvor jeres børn løber, hopper eller leger. Disse billeder fanger energien og glæden ved jeres ferie og skaber en følelse af bevægelse og liv.
 • Vær kreativ med perspektiver: Prøv at tage billeder fra forskellige vinkler og perspektiver. Tag billeder i øjenhøjde med børnene, eller prøv at tage billeder fra oven eller neden. Dette kan give jeres billeder en unik og interessant vinkel. Vær ikke bange for at eksperimentere og prøve nye ting.
 • Brug rekvisitter: Rekvisitter kan tilføje en sjov og kreativ dimension til jeres billeder. Det kan være noget så simpelt som en hat, solbriller eller en farverig paraply. Rekvisitter kan også hjælpe børnene med at føle sig mere afslappede foran kameraet. De kan være med til at skabe en legende og afslappet atmosfære i jeres billeder.
 • Ikke nødvendigt med dyrt udstyr: Selvom jeg har et “fancy” kamera, bruger jeg ofte min iPhone. De fleste smartphones har en portrættilstand, der giver en rigtig flot effekt ved at sløre baggrunden og fokusere på motivet.
 • Hav det sjovt: Det vigtigste ved at tage familiebilleder på ferien er at have det sjovt. Slap af, vær jer selv, og nyd øjeblikket. De bedste billeder er dem, der fanger den ægte glæde og kærlighed i jeres familie. Lad ikke jagten på det perfekte billede tage overhånd – husk, at det er de øjeblikke, I deler sammen, der virkelig betyder noget.
 • Pose eller ej: Når I prøver at fange de perfekte familiebilleder på ferie, er variation nøglen. I vil ikke have, at hvert billede, I tager, skal være det samme, så skift det op!
 • Tag jer tid til at redigere: Efter ferien kan I bruge lidt tid på at redigere jeres billeder for at få dem til at se endnu bedre ud. Juster lysstyrke, kontrast og farver for at få det bedste ud af jeres billeder. Der findes mange gratis og brugervenlige redigeringsapps, som I kan bruge. Redigering kan virkelig forvandle et godt billede til et fantastisk billede.
 • Lav en fotobog: Når I har samlet alle jeres fantastiske billeder, kan I overveje at lave en fotobog. En fotobog er en fantastisk måde at bevare jeres minder på og kan også være en dejlig gave til familiemedlemmer. At bladre gennem en fotobog kan bringe alle de gode minder tilbage og give jer mulighed for at genopleve jeres ferie igen og igen. Personligt udarbejder jeg en fotobog som en årsbog – med billeder fra hele året i vores lille familie.

De perfekte feriebilleder

At tage fantastiske familiebilleder på ferien behøver ikke at være svært. Med lidt planlægning og kreativitet kan I fange smukke og mindeværdige øjeblikke, som I vil værdsætte i mange år fremover. Så tag kameraet med, følg disse tips, og skab nogle uforglemmelige minder på jeres næste familieferie.

You may also like

Leave a Comment