Anmeldelse af Mālpils Manor: En historisk perle i Letland

Mālpils Manor er en historisk herregård beliggende i Mālpils-distriktet i Letland. Fra det øjeblik man ankommer, bliver man mødt af en imponerende facade og en velplejet barokpark, som bringer én tilbage i tiden. Den fine indkørsel, de majestætiske træer og den boblende fontæne ved dammen skaber en stemning af elegance og ro. Hotellet kombinerer moderne bekvemmeligheder med klassiske elementer, hvilket skaber en harmonisk og afslappende atmosfære.

Ved ankomsten blev vi varmt modtaget af det venlige personale, som hurtigt fik os til at føle os hjemme. Indretningen i lobbyen og de fælles områder er en smuk blanding af antikke møbler og moderne kunstværker, hvilket giver en følelse af tidløshed. Værelset var rummeligt og smukt indrettet, med en fin udsigt over parken.

Historien om Māpils Manor

Mālpils Manor har en rig og fascinerende historie, der strækker sig over flere århundreder. Første skriftlige bevis på Livonian Order’s Mālpils Order Castle dateres tilbage til 1413. Gennem århundrederne har herregården været vidne til krige, ejerskifter og omfattende renoveringer. I 1626, under den Polsk-Svenske Krig, blev slottet sprængt af den polske hær, og i 1753 tildelte Elizabeth af Rusland herregården til oberst Melgunov’s kone og Madam Strauss.

I 1905 blev herregården sat i brand under den russiske revolution, men blev senere genopbygget af Alexander von Grote. I dag står Mālpils Manor som et smukt eksempel på klassisk arkitektur fra det 19. århundrede, omgivet af en barokpark og en malerisk dam. Herregården er blevet omhyggeligt restaureret og vedligeholdt, hvilket gør det til et historisk og kulturelt vartegn i Letland.

Restaurant Mālpils Muiža

Dette er en af de bedste restauranter i Letland, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Chef Aija Gabrāne’s kreative brug af sæsonbetonede lettiske produkter resulterer i retter med udsøgte smagsnuancer og smuk præsentation. Under vores ophold havde vi fornøjelsen af at komme helt tæt på det lettiske køkken og den talentfulde Aija Gabrāne, idet vi deltog i et madlavningskursus. Her skulle vi selv kreere aftenens tre retter under kyndig vejledning. Hver ret var en sand kulinarisk oplevelse, og den elegante indretning og den gode service gjorde middagen uforglemmelig.

Mulige aktiviteter ved Mālpils Manor

Mālpils Manor tilbyder en række aktiviteter, der gør opholdet endnu mere specielt:

  • Stearinlys fremstilling: En sjov og lærerig oplevelse, hvor man kan lave sine egne stearinlys af stearin eller sojavoks. Denne aktivitet var både afslappende og kreativ, og det var en fornøjelse at tage vores egne håndlavede stearinlys med hjem som souvenir.
  • Walk in the Clouds: En uforglemmelig varmluftsballonflyvning over det smukke landskab i Mālpils-distriktet. Udsigten fra ballonen skulle efter sigende være betagende.
  • Madlavning Masterclass: En mulighed for at lære nye kulinariske færdigheder med chef Aija Gabrāne.. Jeg deltog som sagt selv i dette madlavningskursus, og det var en fantastisk oplevelse. Chef Aija Gabrāne guidede os gennem processen med at tilberede traditionelle lettiske retter med et moderne twist. Vi lærte at lave alt fra forretter til desserter, og det var både sjovt og lærerigt. At kunne nyde de retter, vi selv havde lavet, var prikken over i’et.
  • Fotosession: En professionel fotosession i de luksuriøse omgivelser på herregården eller i herregårdsparken. Dette er en fantastisk måde at fange minderne fra jeres ophold.

Oplevelser i nærområdet

  • Gauja Nationalpark er Letlands største og ældste nationalpark, kendt for sine naturskønne landskaber, dybe skove, floder og klippeformationer. Parken er ideel til vandreture, cykling og kano- eller kajaksejlads. Der er også flere historiske steder og slotte inden for parken, som er værd at besøge.
  • Sigulda, ofte kaldet “Letlands Schweiz”, er en charmerende by beliggende i Gauja Nationalpark. Her kan du besøge Sigulda Slot, Turaida Slot og Gutmanis Grotte, som er fyldt med legender og historie. Om vinteren er Sigulda også et populært sted for skisport og andre vinteraktiviteter.
  • Cēsis er en af de ældste byer i Letland og er kendt for sin middelalderlige charme. Byens hovedattraktion er Cēsis Slot, som stammer fra det 13. århundrede. Cēsis tilbyder også en række kulturelle begivenheder og festivaler året rundt.
  • Līgatne Naturstier og Dyrepark er et fantastisk sted at opleve Letlands vilde dyr i deres naturlige habitat. Parken har velmarkerede stier, der fører dig gennem skove og langs floder, hvor du kan se dyr som hjorte, elge, vildsvin og mange andre.
  • Tag en dagstur til Vidzeme Kysten, hvor du kan nyde de smukke strande og det klare vand ved Østersøen. Området er perfekt til afslapning, strandaktiviteter og picnic.
  • Līgatne Bunkeren er en fascinerende attraktion, der giver et indblik i Letlands sovjetiske fortid. Bunkeren blev bygget som et hemmeligt tilflugtssted for regeringen i tilfælde af en atomkrig og er nu åben for offentligheden som et museum.
  • Skrīveri Dendrologiske Park: Denne park er kendt for sin store samling af træer og buske fra hele verden. Det er et dejligt sted for en afslappende gåtur og for at lære mere om forskellige plantearter.

Min Oplevelse hos Mālpils Manor

Mit ophold på Mālpils Manor var intet mindre end fantastisk. Kombinationen af historisk charme, luksuriøse faciliteter og fremragende service gjorde det til en mindeværdig oplevelse. Jeg nød særligt madlavningskurset, hvor jeg lærte nye kulinariske færdigheder under kyndig vejledning af chef Aija Gabrāne. Det var en sjov og lærerig oplevelse at tilberede og nyde de lækre retter, vi selv havde lavet.

Selve overnatningen var også en fornøjelse. Værelset var rummeligt, komfortabelt og smukt indrettet, hvilket gjorde det let at slappe af og nyde de rolige omgivelser. Personalet var venligt og imødekommende, og de sørgede for, at vi havde alt, hvad vi behøvede for at få et behageligt ophold.

Jeg vil varmt anbefale Mālpils Manor til enhver, der søger en unik og afslappende ferie i Letland. Uanset om du er interesseret i historie, kulinariske oplevelser eller blot ønsker at slappe af i luksuriøse omgivelser, har Mālpils Manor noget for enhver smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *