Eventyrlig ferie i H.C. Andersens fødeby: Odense

by Rebecca Line

Indeholder reklamelinks

Er du klar til at tage på en magisk rejse med dine børn til Odense, byen der er hjemsted for en af verdens mest elskede eventyrforfatter, H.C. Andersen? Træd ind i en verden af eventyr, magi og kreativitet, når du besøger H.C. Andersens fødeby, Odense. Forfatteren bag nogle af verdens mest elskede eventyr, som “Den Lille Havfrue,” “Kejserens Nye Klæder” og “Den Grimme Ælling,” blev født og opvokset i denne charmerende by, der fortsat emmer af hans fantasifulde ånd. En rejse til Odense med dine børn er ikke bare en ferie, det er en chance for at introducere dem til den vidunderlige verden af eventyr gennem en spændende og lærerig oplevelse.

Fra eventyrlige museer til børnevenlige skulpturer og en overflod af kreative aktiviteter, Odense er det perfekte rejsemål for familier, der ønsker at udforske H.C. Andersens inspirerende univers. Gør dig klar til at tage på en rejse fyldt med sjov, læring og magi, hvor I kan følge i fodsporene af den store eventyrdigter og opdage den by, der inspirerede hans fantastiske fortællinger. Her er en guide til en eventyrlig familieferie i Odense, der vil inspirere både små og store eventyrere.

Links til planlægning af rejsen:
– Bestil hotel i Odense (reklamelink)
– Bestil oplevelser omkring Odense (reklamelink)
– Køb en Odense plakat (reklamelink)

Besøg H.C. Andersen Museet

Start din eventyrlige rejse ved H.C. Andersen Museet, hvor I kan dykke ned i forfatterens liv og værker. Børnene vil elske de interaktive udstillinger, der tager dem med på en rejse gennem Andersens fantasifulde univers. Lad dem udforske hans barndom, kreativitet og eventyr gennem taktile oplevelser og farverige udstillinger. De kan blive en del af eventyrene og endda genskabe scener ved hjælp af rekvisitter og kostumer. Det er en mulighed for børnene at træde ind i eventyrernes verden og blive en del af de magiske historier.

De eventyrlige skulpturer

Når I træder ind i Eventyrhaven, åbner en verden af magi og eventyr sig for både små og store. Dette er stedet, hvor H.C. Andersens fantasifulde værker træder ud af bøgerne og bliver til virkelighed. Lad børnene løbe frit omkring blandt de børnevenlige skulpturer, der bringer de elskede eventyrfigurer til live.

Det er ikke blot skulpturerne, der gør Eventyrhaven så fortryllende. Haven selv er anlagt med nøje udvalgte planter og blomster, der skaber en eventyrlig stemning. Mens børnene går på opdagelse, kan de finde skjulte kroge og hemmelige stier, der giver plads til leg og eventyr. Havens atmosfære er fyldt med muligheder for børnene at udforske, bruge deres fantasi og skabe deres egne små eventyr i dette magiske hjørne af Odense.

Blandt de eventyrlige skulpturer i haven finder du blandt andet en skulptur af H.C. Andersen selv samt en skulptur af en papirsbåd. Resten af skulpturerne fordeler sig rundt omkring i byen, så der er en skattejagt af eventyr i vente for de eventyrlystne besøgende.

H.C. Andersens barndomshjem

I hjertet af Munkemøllestræde, tæt på Odense Domkirke, åen og Eventyrhaven, finder du det lille gule bindingsværkshus, hvor H.C. Andersen boede sammen med sine forældre fra han var 2 til han var 14 år. Huset åbnede for offentligheden i 1930, og den brostensbelagte gade lægger op til et besøg i fortiden.

Huset indeholder de meget beskedne værelser, der udgjorde den store eventyrforfatters hjem, og som hans kæreste barndomsminder er knyttet til. Det lille hus er et fint supplement til det egentlige museum i det historiske kvarter. Værelserne er indrettet efter Hans Christian Andersens beskrivelser i hans selvbiografi og giver dig et godt indtryk af den fattigdom, der prægede hans første år.

Følg i H.C. Andersens Fodspor

Jeg kan klart anbefale jer at gå den hyggelige tur i H.C. Andersens fodspor. Start ved Rådhuset og følg ruten ad gader som Vestergade og Jernbanegade. Oplev steder som Gråbrødre Kloster, Odense Teater, Kongens Have og Møntergården, der fortæller om hans liv og inspiration. Følg stierne til Eventyrhaven, hvor en statue af H.C. Andersen hilser dig velkommen. Gå videre til hans barndomshjem i Munkemøllestræde og Sct. Knuds Kirke, hvor han blev konfirmeret.

På denne vandring indikerer fodspor ruten og åbner dørene til hans arv, så du kan opleve eventyret på en unik måde. Fra klostergårde til eventyrlige haver, få et glimt af H.C. Andersens verden i hjertet af Odense.

Links til planlægning af rejsen:
– Bestil hotel i Odense (reklamelink)
– Bestil oplevelser omkring Odense (reklamelink)
– Køb en Odense plakat (reklamelink)

Tag med dine små eventyrere på en uforglemmelig ferie til Odense, hvor magi, fantasi og eventyr venter i hvert hjørne. Fra museer til skulpturer og kreative aktiviteter, vil denne by berige jeres ferie med oplevelser, der vil vare ved i mange år fremover.

You may also like

Leave a Comment