Julemarkeder i Tyskland

Du har måske allerede læst vores indlæg om julemarkedet i München, som klart er en af hovedattraktionerne når det kommer til julemarkeder i Tyskland. Men du behøver ikke at tage til de tyske storbyer for at finde storslåede julemarkeder. Vi har besøgt Kempten og Füssen; to byer i Tyskland der virkelig forstår de at sprede julestemningen på ægte tysk manér.

fussen Bayern julemarkeder i Tyskland

På julemarked i Tysklands ældste by – Kempten

Byen Kempten har mere end 60.000 indbyggere, og er blandt de ældste byer i Tyskland, og er den første tyske by der bliver nævnt i skriftlige kilder. Men på trods af at byens historie kan dateres mere end 2000 år tilbage, så er det ikke umiddelbart at se for det blotte øje på vores korte visit. Bygningerne i byens centrum er fra nyere tid, mens faste traditioner såsom afholdelse af årets julemarked varer ved. Julemarkedet var oplyst i den smukke nattehimmel, og mmeneskene vrimlede mellem de mange boder der bød på julegodter, gluhwein og julepynt i alverdens afskygninger. På julemarkedet var der tilmed opsat en karusel til børnenes fornøjelse, og man blev helt var i kinderne af at se de mange brede smil og glade sjæle og omgav forlystelsen.

kempten Bayern julemarkeder i Tyskland

Snemænd og julemarked i Füssen

Vi besøgte også et julemarked i byen Füssen. Dette var meget mindre, og langt mere lokalt hvilket også afspejler byens størrelse med kun 15.000 indbyggere. Julemarkedet i Füssen er placeret i byens ældre bydel inde i gården på Skt. Magnus Kloster. Og jeg kan kun forestille mig hvor smukt det vil være når mørket faldet på og boderne oplyses op mod de hvidkalkede mure der omkranser markedet. Vi oplevede markedet ved middagstid, og var så heldige at få et lille show med sæbebobler af 2 snemandsklædte herrer – til børnenes store fornøjelse.

fussen julemarked show julemarkeder i Tyskland

De 2 julemarkeder der nævnes i indlægget er begge super hyggelige og meget typiske for små julemarkeder i Tyskland. Det er ikke nogen jeg ville køre ekstraordinært langt efter – medmindre at jeg havde en anden årsag til mit besøg, som f.eks. at se de smukke slotte som området har at byde på. Men hvis du er i området er de ganske anbefalelsesværdige. Jeg vil tilmed sige, at du skylder dig selv at bevæge dig ud på nogen julemarkeder uden for de større byer og mærke stemningen på disse små julemarkeder i de mindre byer, hvor der er langt færre turister.

 

 

Se også vores film fra 3 tyske julemarkeder

 

Har du besøgt nogen julemarkeder i Tyskland?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Rejselandet Tyskland, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar