Aktiviteter i Hyde Park i Sydney

Hyde Park er en stor park beliggende centralt i Sydney. Parken ligger parallelt med og omgivet af Elizabeth Street og College Street. Parken har store græsarealer, hvor man kan holde en picnic, og hvor masser af mennesker hver dag dyrker deres motion. På tværs gennem parken går der en stor allé med træer langs en bred sti for fodgængere.

hydepark2 kopi

1. Archibald Fountain

Besøg den imponerende fontæne der ligger centralt i Hyde Park. Parken blev i sin tid opbygget omrking blandt andet en fontæne designet af Francois-Leon Sicard og doneret af J.F. Archibold i 1932 som minde om Australiens bidrag ved første verdenskrig i Frankrig. Fontænen står harmonisk placeret midt for den store allé der går gennem parken og ligeledes centreret foran St. Marys Cathedral.

2. Tag på en spadseretur

Tag dig god tid til at spadsere rundt i parken der rummer over 16 hektar land midt i Sydneys hjerte. Parken er en af de ældste i Australien og kan dateres tilbage til 1878. Tag eventuelt turen ned langs den brede allé, eller forsøg jer med de små stier og kringlede kroge.

3. Slap af

I Australien er de særligt kendte for deres langsomme tempo og deres afslappede tilgang til tingene. Og i den varme forstår man dem jo godt. Nyd det gode vejr en dag i parken. Medbring et tæppe, solcreme og en god bog få lidt sol på kroppen eller medbring en picnic og nyd den i ro og mag.

4. Deltag ved en festival

Året rundt kan du deltage ved forskellige festivals og arrangementer i Hyde Park. Blandt andet har der været afholdt Sydney Food and Wine Fair i Hyde Park, og flere aktiviteter i forbindelse med Australia Day bare for at nævne nogle få. Generelt er det værd at holde øje med de mange arrangementer der bliver afholdt hen over sommeren.

hydepark3

5. Tag et spil skak

I flere storbyer kan man finde disse store skakspil i deres parker. Her har du mulighed for at udfordre dine venner eller måske en fremmed og på den måde komme hinanden lidt ved.

6. Omkringliggende seværdigheder

Der ligger flere nævneværdige seværdigheder omrking Hyde Park. Heriblandt kan der nævnes: Supreme Court of New South Wales, St. James Church, Hyde Park Barracks og Sydney Hospital mod nord, St Mary’s Cathedral, the Australian Museum og Sydney Grammar School mod øst, the Downing Centre mod syd og the David Jones Limited flagship store og CBD mod vest.

7. Anzac War Memorial

Bag skateren på nedenstående billede ses Anzac War Memorial. Monumentet blev bygget til minde om Australian Imperial Force ved 1. verdenskrig. Monumentet blev bygget i 1934 finansieret ved adskillige donationer. Det er gratis at træde indendøre
hydepark4

Skriv en kommentar