Hvor mange kænguruer kan du spotte i Australien?

Det er alment kendt at kænguruer lever i Australien. Herudover kan du også spotte dem i Ny Guinea og på de omkringliggende øer. Det var lidt en one-in-a-lifetime rejse for os, og det var derfor et must af se en kænguru i det fri, når nu vi havde rejst hele vejen om på den anden side af jorden hvor de lever.

kænguruunge

Vi kender alle kænguruen hjemmefra, men vi lærte hurtigt at en kænguru ikke bare er en kænguru. Vidste du at der findes omkring 69 forskellige arter af kænguruer, og at de 50 af dem lever i Australien? De varierer i størrelse fra 23 til 200 cm og i vægt varierer de tilsvarende fra 0,5 til 90 kg. Vi blev faktisk meget overraskede over dette, og pludselig gik der sport i at spotte så mange forskellige arter som muligt.

kænguru_rockwallaby

Ovenstående har jeg samlet en række af billeder af nogle af de kænguruer vi har mødt på vores tur rundt i landet. Nogle er i fangenskab (zoo, hvor de går frit og kan fodres), og andre ude i den fri natur. Vi har helt sikkert mødt flere kænguruarter i det fri, men nu skal jeg ikke gøre mig ekspert på kænguruer. Her er de arter vi med sikkerhed har set:

kænguru_rødkænguru

Kænguruer: Eastern grey kangaroo, Goodfellow’s tree-kangaroo, Red kangaroo og Western grey kangaroo

Wallabies: Agile wallaby, Bennett’s wallaby, Bush-tailed rock-wallaby, Mala / Rufous hare-wallaby, Red-necked wallaby, Swamp wallaby, Tammar wallaby, Whiptail wallaby og Yellow-footed rock wallaby

kænguru_trækænguru

Hvis du også er blevet helt tændt af ideen med at spotte kænguruer på din rejse gennem Australien, kan jeg kun anbefale at du tager et kig forbi denne roo guide (Roo er et australsk slang for kænguru). Det er ikke verdens mest brugervenlige hjemmeside, men den giver et hurtigt overblik over forskellige kænguruarter og hvor de lever. Hvis man er rigtig entusiastisk printer man listen ud og krydser dem af undervejs. Vi var dog ikke så ekstreme, men det kunne helt sikkert have været sjov underholdning når man kører rundt i ødemarken. Nu er det din tur.

ER DU OGSÅ FASCINERET AF KÆNGURUER? HVILKEN ER DIN FAVORIT?

kænguruer_australien

Skriv en kommentar