Hvem passer dit kæledyr når du er på ferie?

Når vi tager beslutningen om at tage afsted på en weekendudflugt, en uges ferie eller en længere rejse, er det vigtigt at vi også har styr på vores kæledyr. Vi har f.eks. katten Emma på syvende år. Og hver eneste gang vi skal nogen steder, er vores første prioritet at sikre os, at der også er nogen til at passe godt på hende mens vi er afsted.

emma

1. Tag dem med på ferien

Hvis du tager dine kæledyr med på rejsen skal du sørge for at dine dyr har et dansk pas forud for rejsen. Det er et såkaldt EU-selskabsdyrspas. Du kan få udstedt passet hos en dyrelæge med dansk autorisation. Flytter i jeres kæledyr henover landets grænser uden et pas er der tale om ulovlig flytning. Tag derfor dit kæledyr med ind til dyrelægen, hvor i sammen skriver oplysninger om vacciner, samt info om både dyr og ejer. Vær opmærksomme på hvilke vacciner i skal have styr på for at komme til din feriedestination.

2. Indloger dem på en pension

Der findes flere steder rundt omkring i landet, hvor du kan indlogere dine kæledyr på en dyrepension.Vi kiggede blandt andet på en kattepension i Vorbasse. Denne kattepensioner har rigtig gode forhold. Kattene får hver især et bur fyldt med aktiviteter, hyggesofa samt en lille udendørs have til eget brug. Ren luksus. Herudover går ejerne af pensionen meget op i at aktivere kattene under opholdet. Forud for besøget skal dine kæledyr muligvis vaccineres, have kur mod lopper med mere. Herudover skal man betale for opholdet.

3. Find en dyrepasser

Vores kat Emma har efterhånden været igennem alverdens dyrepassere i vores familie og vennekreds. Både forældre og svigerforældre har trådt til adskillige gange. Under vores 7 måneders ophold i Australien boede hun hos en veninde, og under dette – vores tre ugers ophold i USA – har en kollegas datter været så behjælpelig at flytte ind i vores lejlighed mens vi er væk. Løsningen med at finde en dyrepasser er klart den billigste af de tre, da der ikke skal investeres i en masse nyt udstyr samt ture til dyrelægen.

HVEM PLEJER AT PASSE DIT KÆLEDYR NÅR DU ER PÅ FERIE?

3 Comments

  • Jeg er ejer af en lille hyggelig kattepension på Djursland og nyder at passe andres katte, når de selv er på ferie. Det er en rigtig fin mulighed for mange og jeg elsker det!

    Jeg er også samtidigt ejer af to dejlige katte og når vi selv er af sted på ferie, har jeg benyttet mig af flere forskellige muligeheder. De fleste gange finder jeg en afløser til min pension og indlogerer selv mine katte der, men min familie har også været søde til at hjælpe, når det har været længere perioder. Vi har overvejet at tage dem med nogle gange, men har ikke taget springet endnu.

  • Det gør mine bedsteforældre (som også er mine naboer). De fodre, giver vand etc. og er jeg væk i længere tid, har jeg som regel en veninde der kommer og er her et par eftermiddage/aftener om ugen, og bare er her for at skabe lidt liv.
    Min kat er ikke særlig social anlagt og gider ikke socialisere på kommando, så underholdningsdelen har aldrig været det store problem når jeg har været på ferie.

    • Ja det er dejlig nemt, når man kan finde familie, naboer osv der kan hjælpe til. Og selvfølgelig en god ting at i ikke er nød til at flytte katten fra sine vante omgivelser.. :-)

Skriv en kommentar