Hvad skal man se på Great Ocean Road?

Der er ingen tvivl om at Great Ocean Road er en af de smukkeste og mest populære kyststrækninger i Australien, hvilket også er grunden til at den ligger på top 10 på manges lister. Great Ocean Road strækker sig over en kyststrækning på 243 km og følger Australiens sydøstlige kyststrækning mellem byerne Torquay og Warrnambool. Men hvad er der nu lige af stop som du skal se på vejen? Vi har udarbejdet en liste over hvad vi selv valgte at se på vejen.

Great Ocean Road

Torquay Surf City

En hyggelig surferby med høje bølger samt et surf museum med en stor udstilling omkring surfing igennem tiden. I nærheden heraf finder du Bells Beach, som er en af de mest populære surf strande i Australien. Her bliver der hvert år afholdt en stor surfing turnering som tiltrækker surfere fra hele verden.

Must see naturattraktioner

Her er en del must see naturattraktioner langs denne kyststrækning såsom Gibson Steps, Loch Ard Gorge, Twelve Apostles, London Bridge, Bay of Martyrs og Bay of Islands. Alt sammen er klippeformationer, smukke udsigter og skønne sandstrande. Tag jer god tid til at fordybe jer i disse attraktioner. Vi brugte 3 dage i egen bil hvilket gav rig mulighed for at få det hele med.

Great Ocean Road

Koalaer og vandfald

Der er også andre ting at se på Great Ocean Road end den smukke kyststrækning. Blandt andet kan i køre ind forbi Kenneth River for at kigge efter koalaer der lever i det fri. De kan være svære at spotte, men som regel skal man blot lede der hvor alle turisterne er samlet. Herudover er der mulighed for at opleve de enestående regnskove ved Otway Ranges og Otway National Park. Her finder i nogle spektakulære vandfald – i hvert fald når de ikke er udtørrede.

Hvor mange dage skal man bruge?

Dette er en individuel beslutning, men vi vil anbefale at i bruger mindst 3 dage på denne strækning. Det afhænger af hvor mange steder i vælger at holde ind, og hvor mange steder i skalnå at opleve solop- og nedgang. Vi så stort set alle de kendte klippeformationer, men efter 3 dage var vi godt mættede med denne udsigt, og trængte til at prøve noget helt andet. Så 3 dage var det ideelle for os.

Great Ocean Road

Skriv en kommentar