Hvad er typisk græsk?

Jeg havde fornøjelsen af at komme en smut forbi den græske ø Meganisi her i sidste måned. Denne ø er slet ikke turistet, og man fik dermed et godt billede af hvad der er typisk græsk – og det svarer rigtig godt overens med hvad man normalt hører om, og ser på film. Her er nogle af de ting jeg bemærkede – fortsæt gerne listen i kommentarerne.

mad_graekenland

1. Autentisk græsk mad

En af de ting jeg havde set frem til var at smage autentisk græsk mad. Græsk mad byder på masser af velsmag, og der er flere retter som er helt traditionelle og typiske for Grækenland. Heriblandt Gyros, Græsk Salat, Mousaka, Tzatziki og meget mere. Grækerne bruger også ofte lam i deres anretninger – og gerne på platter med mixed grill. Dvs. et udvalg af blandet grillet kød.

2. Græske øer og øsejlads

I det Græske Øhav finder du mere end 2000 Græske øer, hvoraf de 140 er beboede og kun på de 78 bor der mere end 100 personer. De Græske øer er et populært turistmål, og det er derfor en typisk ting at opleve en øsejlads på sin ferie i Grækenland.

oeer_graekenland

3. Traditionel dans

Vi oplevede den traditionelle græske dansekultur på helt nær hold, da vi blev trukket med op på scenen til Græsk aften på en lokal Taverna. Blandt andet blev jeg bedt om at danse med et bord på hovedet – behøver jeg at sige at det gik rigtig skidt? De lokale fortsatte aftenen med masser af dans til traditionel græsk musik. Det var en helt unik stemning som bør opleves.

4. Den klassiske blå farve

Det er svært at komme udenom de klassiske blå og hvide farver når man besøger Grækenland, og det emmer langt væk af græsk charme.

blaa_graekenland

5. Den lokale befolkning

Den græske befolkning er flinke og hjælpsomme, og man ser dem ofte sidde på gaden i deres plastik-havemøbler, eller samlet på den lokale taverna. Stemningen virker derfor utroligt afslappet, og man får en rigtig god fornemmelse af den græske kultur, når man går rundt på gaderne og møder befolkningen.

6. Det græske alfabet

Det bliver hurtigt det rene nonsens, når man forsøger at tyde sig igennem de græske skilte, for ordene står på græsk. Og ikke nok med, at det er et andet sprog – det er sørme også et helt andet alfabet, hvor størstedelen af bogstaverne er fuldstændigt ukendte for den almene dansker.

alfabet_graekenland

7. Voksduge og plastik-havemøbler

I gademiljøet kan man ikke komme udenom at der er en overflod af plastik-havemøbler og voksduge. Den græske befolkning befinder sig meget på gaden, og det er derfor naturligt at havemøblene er stillet frem. Hvorfor at det hele så skal være i plastik vides ikke.

8. Katte overalt

I Grækenland lever der rigtig mange katte på gaderne. Mange af disse katte er ret tynde, og de flokkes rundt ved restauranterne i håb om at der falder en bid mad af. Det skærer i mit hjerte, for jeg elsker katte – så jeg fik helt lyst til at tage dem alle sammen med hjem.

kat_graekenland

9. Ouzo

Grækernes nationaldrik er Ouzo – en græsk brændevin baseret på anis. Ouzo ddrikkes som et lille shot – gerne i forbindelse med eller efter maden. Det er bestemt ikke min favorit, men det skulle jo prøves når man var i Grækenland.

10. Taverna

Som nævnt, så tilbragte vi en aften på en lokal taverna, som afholdt en græsk aften med god græsk traditionel mad, græsk dansk, musik og naturligvis ouzo. Tavernaer er et typisk spisested i Grækenland, hvor det er gennemført græsk.

taverna_graekenland

Hvad er efter din mening typisk græsk?

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar