Transport til Berlin: Hvad skal man vælge?

Tilbage i juli 2011 tog jeg en uge til Berlin med min søster for at se hvad byen havde at byde på. Men inden vi kom så vidt skulle vi træffe et valg med hensyn til transporten dertil. Jeg synes altid at det er vanskeligt at overskue hvilken type af transport, der egner sig bedst til ens behov. Alt efter om vægter transporttid, pris eller komfort højest. Jeg vil her gennemgå de muligheder du har for at komme til Berlin fra Danmark, hvor jeg tager udgangspunkt i min egen hjemby Vejle.

spor

Tog: Billig togtur med god komfort

Jeg blev umiddelbart ret overrasket over hvor billigt det kunne gøres at rejse med toget. Den billigste billet kostede 349 pr vej på en billigdag, hvilket jeg synes er en helt igennem fantastisk pris. Den dyreste pris til Berlin var 617 kroner, men dette var i weekenden samt på 1. klasse. Hvis man har fleksible rejsedatoer kan man sørge for at rejse på billigdage og derved spare nogle penge. Rejsetiden til Berlin med tog er ca 6 timer.

Bus: Tag med bussen og spar penge

Man kan sagtens tage en bus til Berlin. F.eks. med busselskabet Eurolines. Prisen er 525 kroner for en enkeltbillet eller 950 for en retur. Disse priser er beregnet fra stoppestedet i Vejle. Turen varer omkring 8 timer. Af en eller anden grund er denne bustur billigere hvis man tager den fra København (som jo er længere væk), og prisen kan komme helt ned på 169 kroner.

Fly: Spar tid ved at flyve

At flyve er ofte en luksus vi gerne vil betale for, for at komme hurtigere frem og derved spare tid. Dog er priserne på flybilletter ikke helt billige. Du kan nemt punge ud med 1000 kroner pr vej, og efter min søgning fra Billund lufthavn bliver prisen ca 2500 kroner hvis jeg skulle afsted i morgen. Rejsetiden vill blive omkring 2 timer og 40 minutter. Herudover skal medregnes transporten til og fra lufthavnen + tid til check-in, hvilket jeg skønner sammenlagt kunne give nogle timer oveni.

Hvilken transport skal man vælge?

Så hvilken transport skal man så vælge? Det kommer jo helt an på ens budget og hvor lang transporttid man ønsker. Nu er der ikke så langt til Berlin, og derfor er der ikke det store spænd på rejsetiderne, men det kan jo have betydning om du skal rejse i 3 timer eller 8 timer. Personligt vil jeg selv foretrække at tage toget, og det var også det vi besluttede os for at gøre. 6 timer virkede overskueligt, og prisen var rigtig fornuftig. Desuden synes jeg ikke, at det virker nær så trængt med pladsen i et tog, og jeg nyder at man har en smule mere frihed til at bevæge sig rundt.

HVILKEN TRANSPORT VILLE DU VÆLGE?

Skriv en kommentar