Hold ferie i Jerusalem

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selv lige et kort øjeblik tænkte en ekstra gang, om det nu var en god idé da rejsen til Israel kom på tale. Ikke fordi jeg var bange for hvad jeg gik ind til, men min reaktion var nok nærmere et udtryk for den uvidenhed man egentlig har om landet. Men jo mere jeg læste op på det jo mere spændende blev det faktisk. Men jeg vil her lige tage jer igennem nogen af de fordomme vi blev mødt med inden afrejse – og måske gøre dem lidt til skamme.

israel_sevaerdigheder1

Tør i godt det? – er vi blevet spurgt.

Og ja, det turde vi jo så godt. Vi så en hel masse ting i løbet af den lille uge vi var der. Vi følte os aldrig utrygge, uanset hvor i byen vi gik rundt, eller hvilken form for offentlig transport vi var med. Der er absolut intet at være bange for. Der er rigtig meget kontrol i Jerusalem, vi skulle bl.a. igennem metaldetektorer og vise pas bare for at komme ind i et shoppingcenter, og soldater og politi er synlige, på den gode måde, overalt i gadebilledet.

israel_sevaerdigheder2

Hvorfor tager i en baby med HELT derned?

Israel ligger faktisk ikke så langt væk som man skulle tro. Vi mellemlandede i Istanbul på vores flyrejse, og fra Istanbul lufthavn til Ben Gurion Lufthavnen i Israel er der halvanden times flyvning. Så HELT derned er nok en overdrivelse. Og babyen, ja der var faktisk rigtig gode forhold for hende. Der er masser af rene, velholdte, offentlige toiletter med plads til at pusle på, og legepladser kan man også finde i gåafstand fra centrum. Derudover er der ofte ledige pladser på flyet, da destinationen ikke er så populær. Det betød bedre plads og frihed på flyet til at vores lille datter kunne være aktiv uden at være til gene for andre passagerer.

israel_barn

Hvad vil i lave dernede?

Jerusalem er historisk, og der er så mange steder man bare skal se når man er der. Det er alt lige fra tiden med Jesus til Holocaust. Udover det, er Jerusalem en storby som mange andre byer. Der er en Zoo som er ekstremt børnevenlig og shoppingcenter med massevis af butikker. Den gamle bydel er samtidig er kæmpe stort marked, og der findes fine restauranter og spisesteder mange steder i byen. Derudover ligger Det Døde Hav ikke så langt derfra, men der nåede vi desværre ikke ud. Den må vi have til gode til næste gang.

israel_sevaerdigheder3

Så lige for at summere op, så var det en spændende oplevelse både historisk og kulturelt. Så hvis man har lysten til at prøve noget andet end hvad hr. og fru Danmark normalt oplever så er Israel og Jerusalem bestemt en oplagt destination.

2 Comments

Skriv en kommentar