At komme helt tæt på krokodiller

Jeg har for nyligt skrevet et indlæg der hed 30 oplevelser inden 30 i anledningen af min fødselsdag, hvor jeg beskriver 30 af mine største rejse-oplevelser. Dette fik mig til at reflektere lidt over tidligere rejser og vores største øjeblikke. Heriblandt vores mange møder med krokodiller på vores rejser. Personligt synes jeg at krokodiller er et sindsygt skræmmende dyr, og jeg har stor respekt for dem og kunne ikke drømme om selv at komme for tæt på. Alligevel imponerer de mig nok til at jeg gerne har villet opleve dem på nærmere hold – hvilket jeg har gjort i nogle trygge rammer. Her i indlægget fortæller vi om nogle af vores bedste oplevelser når det kommer til krokodiller.

Krokodiller i Australien

 

Mødet med Rex hos Wild Life i Sydney

Vi boede i Sydney i 4 måneder hvor vi erhvervede os med et Merlin Annual Pass, som var et slags årskort for flere seværdigheder i Sydney (samt et par seværdigheder spredt ud over Australien). I den forbindelse var vi flere gange inde i Wild Life, som er en lille zoo med australske dyr ved Darling Harbour. Her havde de blandt andet krokodillen Rex, som var en stor doven han-krokodille på nær 5 meter. Dette var vores første møde med en så stor australsk krokodille, og selvom at den var i fangenskab var det et stort øjeblik.

Under vores ophold i Sydney var vi inde og besøge Rex flere gange – ja måske 3 eller 4 gange. Normalt behøver jeg ellers kun at se en zoo eller en attraktion én gang, med med årskortet kunne vi komme og gå som det passede os, så vi gik ind i mellem derind hvis vi lige var i nærheden. Og det var rent faktisk en ny oplevelse hver eneste gang. Ikke kun i forhold til krokodillen Rex, men alle dyrene var på hvert besøg i færd med noget nyt. Den ene gang lå Rex og solbadede og rørte sig ikke ud af flækken, og gangen efter var han hoppet i vandet og fulgte mig glubsk med blikket.

krokodille

 

Australia Zoo og Steve the Crocodile Hunter

Vi besøgte også Australia Zoo, som er en zoo der blev stiftet af den afdøde Crocodile Hunter Steve Irvin og hans familie. I programmerne man så på tv havde Steve Irvin et stort fokus på krokodiller, men faktisk er denne zoologiske have fyldt med eksotiske dyr fra hele verden. Australia Zoo er en af de største zoo’s i Australien med god mulighed for at komme tæt på dyrene.

I Australia Zoo havde de endda et stort Crocoseum, som var en arena bygget til netop krokodilleshows. Vi havde høje forventninger til dette show, for vi havde set en del på vores færd rundt i Australien, og vi tænkte at dette show burde være det allerbedste af dem alle. Rammerne var i hvert fald sat hertil. Men vi blev desværre svært skuffede. Jeg er ikke klar over om det var vores høje forventninger, eller den store mængde af forgangne shows, men dette levede blot ikke op til forventningerne. Det var på en måde bare lidt for børnevenligt og lidt for pænt og pussenusse. Men til gengæld var vi imponerede over resten af den zoologiske have. Læs mere om 9 zoologiske haver i Australien vi kan anbefale.

Crocoseum_Australia Zoo

 

At holde en krokodille

Personligt er jeg lidt en kylling når det kommer til reptiler, og jeg får det helt dårligt ved tanken om at røre ved dem. Dog er det værst med slanger! Jeg formåede derfor flere gange i Australien at tage en af disse små baby-krokodiller i hånden i et kortvarigt øjeblik der kun lige nåede at blive foreviget på et billede før han røg tilbage i favnen på dyrepasseren.

Det er muligt at komme til at holde en baby-krokodille flere steder i blandt andet Australien. Du kan finde dem i zoologiske haver eller på krokodillefarme. Oftest er det noget man skal betale for, og andre gange tilbydes det efter et krokodilleshow.

Krokodiller i Australien

 

Krokodiller ved Everglades

For et par år siden oplevede vi også krokodillerne ved Everglades i Florida. Dette var på sin vis en helt anden oplevelse. Her kørte vi rundt i en sumpbåd i den frie natur og kiggede efter krokodiller, som ligeledes levede i det fri. Båden blev kørt i fuld fart og der var masser af vind i håret, og vi fik masser af fortællinger om krokodillerne mens at vi af og til stoppede op og iagttog dem. Og selv om at det var en fed følelse at være så tæt på krokodillerne i deres naturlige omgivelser, var det også en smule skræmmende at sidde i den svejende båd i fuld fart over en sump fyldt med krokodiller.

Efter endt sejltur på The Everglades tog vi med ind på farmen hvor vi havde booket sejlturen igennem. Her var der et lille krokodilleshow hvor en modig Amerikaner trådte ind i et bur med 6 unge krokodiller, hvor han demonstrerede deres talenter. Jeg må sige at jeg var en smule forarget og forbløffet over dette show, hvor manden satte sig på krokodillerne, åbnede deres mund, puttede sin hånd ind i munden og trak dem i halen hvis krokodillerne lige gik den forkerte vej. Lad os bare sige at man får noget for pengene når det kommer til demonstration af krokodillernes evner.

IMG_5081

IMG_5110

IMG_5148

 

Hartleys Crocodile Adventures

Min klart bedste oplevelse i forhold til krokodiller var besøget hos Hartleys Crocodile Adventures i Australien. Dette er en krokodillefarm, hvor al deres fokus ligger på at formidle viden omkring krokodillerne. Her kan man også komme på en bådtur inde i deres park, hvor omkring 30 glubske krokodiller holder til. En bådtur hvor vi blev ledsaget af en humoristisk guide der starter ud med at fortælle om sikkerheden ombord. Her forklarede han med et smil i øjet at regeringen havde besetmt at der skulle placeres redningsveste om bord på båden, men at de intet var værd – for hvis du faldt overbord var det altså ikke vandet du skulle frygte, men hvad der var i vandet – krokodillerne. Herefter kom vi ud på selve sejlturen, hvor de fortalte os om krokodillerne der levede her, og demonstrerede deres jagtinstikt, hvor kæmpestore krokodiller kom springende op ad vandet for at få fat i en kylling på pind.

Herefter så vi et helt forrygende krokodilleshow, hvor man virkelig fik en forståelse for krokodillens adfærd og jagtinstikt. Dette er klart det bedste krokodilleshow vi har oplevet – og vi har efterhånden oplevet en del.

Krokodille_Australien

krokodille show

 

Fodring af krokodiller

Det var også hos Hartleys Crocodile Adventures i Australien at vi fik lov til at fodre krokodillerne. Dette foregik fra en lille bro, hvor vi hver især fik to pinde med kyllinger for enden som vi kunne stikke ud til krokodillerne. I sin tid blev denne aktivitet kun tilbudt med små krokodiller, men på deres hjemmeside i dag kan vi i dag se billeder af nogle kæmpestore krokodiller der hopper op efter gæsternes madding.

IMG_9394 copy

 

Hvad er dine vildeste oplevelser med krokodiller?

 

Pinterest: Gem dette indlæg til senere

krokodiller3
krokodiller2
krokodiller

Skriv en kommentar