10 must see seværdigheder i Hamborg

Hamborg er en oplagt destination til din næste storbyferie. Der er masser af oplevelser i vente med storslåede seværdigheder samt et charmerende byliv. Vi forelskede os straks i byen, og det er helt sikkert en af de byer, hvor vi ønsker at komme tilbage og opleve endnu mere. Vi vil her gennemgå nogle af vores favorit seværdigheder fra vores besøg i Hamborg.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

Hamborg-hafencity-spiecherstadt

 

1. Speicherstadt

Under vores ophold i Hamborg boede vi i Speicherstadt området på Hotel Ameron. Vi havde dermed rig mulighed for at udforske området omkring os. Speicherstadt er helt unikt område, idet det er verdens største varehus-distrikt. Man startede med at opbygge området tilbage i 1883 og frem til 1927, idet der opstod et behov for opbevaring af gods i forbindelse med at havnen blev udbygget og effektiviseret. Varehusene er bygget rød-brune musten og står i dag side om side langs kanalerne i Hamborg. Speicherstadt området er desuden en del af UNESCO’s verdensarvsliste.

Snyd ikke dig selv for en gåtur fra Speicherstadt og ind i området Hafencity, og oplev kontrasten fra det gamle varehusdistrikt til det helt nyopbyggede og arkitekttegnede byområde Hafencity.

Hamborg-spiecherstadt

Hamborg-Hafencity

 

2. Chilehaus

Vi slog også vejen forbi Chilehaus, som er en af de mest ikoniske bygninger i Hamborg. Chilehaus er beliggende i Kontorhausdistrict og er et populært mål for turister der ønsker at fange et par billeder af den unikke arkitektur. Chilehaus blev bygget fra 1920’erne og frem til 1940’erne, og er bygget i en mørk brun mursten i ekspressionistist design. Bygningen har flere karakteristika. Først og fremmest de stramme linjer der danner rammerne for overfloden af vinduer. Hernæst den ikonikse spids der forekommer på bygningen hjørne,  som er tegnet med inspiration fra et skib. Og så skal du naturligvis ikke snyde dig selv for at opleve nogen af de smukke trappeopgange, som bygningen har at byde på. Flere af disse trapper er offentligt tilgængelige på hverdage.

Hamborg-chilehaus-2

Hamborg-chilehaus-1

 

3. Hamborg bådtur

Hamborg er kendt for dets havnemiljø samt dets mange kanaler. Og faktisk finder du i Hamborg flere broer end du gør i Venedig og Amsterdam tilsammen. I Hamborg finder du mere end 2.500 broer der krydser floder og kanaler, og Hamborg kaldes derfor med rette for Nordeuropas Venedig. Hermed virker det så naturligt at opleve Hamborg fra vandet. Der findes forskellige bådture – både hvor du kan udforske kanalerne, men også havneområdet. Hvis du tager på en kanalrundfart bør man vælge turen i Speicherstadt.

Vi valgte at tage en bådtur langs havneområdet. Her fik vi mulighed for at komme helt tæt på de store skibe der var i fær med at blive lastet med containere til deres videre færd. Herudover var der mulighed for at se lidt af byens skyline, og særligt var der gode muligheder for at fange et par billeder af deres nye operahus Elbphilharmonie, som ligger helt ud til Havnefronten (se punkt 9).

Book biletter til en havnerundfart >

Hamborg-boattrip

Hamborg-harbour-front-cargo-ships

Hamborg-harbour-front

 

4. Skt Michaelis Kirke

Jeg har skrevet et helt indlæg om Skt Michaelis kirken her på bloggen, for jeg synes at det var en fantastisk oplevelse. Kirken var utroligt smuk, og dekoreret med hvide vægge med guld og mintgrønne detaljer. Jeg blev desuden grebet af en helt unik stemning under mit besøg i og med at jeg tilfældigvis var der på et tidspunkt hvor kirkekoret stod og øvede. Og det var noget af det smukkeste jeg nogendsinde har hørt. Nogen unge piger sang kirken op, og alle de besøgende sad måbende på kirkebænkene og lyttede med.

Foruden de smukke omgivelser i det store kirkerum samt muligheden for at høre kirkekoret skal du ikke gå glip af at nyde udsigten ud over byens tage. Bestig kirkens 453 trappetrin eller tag elevatoren op i kirketårnet. Herfra får du en helt fantastisk udsigt.

hamborg michaelis kirke

hamborg michaelis kirke

 

5. Hamburger Kunsthalle

Man kan nemt tilbringe et par timer ved Hamburger Kunsthalle, som består af 3 sammenhængende bygninger designet af 3 forskellige arkitekter. Under museets tage finder du en stor samling af kendte værker malet og udført af kunstnere som: Monet, Manet, Degas, Munch, Picasso osv. Hamburger Kunsthalle er dermed et must see for dig der elsker nutid kunst og store kunstnere gennem tiden. Entréprisen er en smule pebret – 12€ – så tag kun derind hvis du virkelig elsker kunst.

Hamborg-kunsthalle

kunsthalle4

 

6. Planten un Blomen

En stor smuk park i hjertet af Hamborg, som indbyder til masser af hyggelige aktiviteter. Du finder store græsområder hvor du kan slå dig ned med et tæppe og en lille picnic, eller du kan tage dine børn med ind på den store legeplads. Du kan også gå på opdagelse blandt de mange stisystemer og finde ud til de mange smukke anlæg som f.eks. tropehaven, den japanske have, den botaniske have, rosenhaven med mere. Herudover finder du også en kiosker, en restauranter og ishuse samt muligheden for at spille minigolf.

Hamborg-planten-un-blomen-2

Hamborg-planten-un-blomen

 

7. Landungsbrucken

Landungsbrucken er en af Hamborgs mest ikoniske vartegn, og er et havneområdet ud mod Elben der blev bygget tilbage i 1839. I sin tid vr Lndungsbrucken afgangspunktet for flere skibe, der sejlede immigranter over atlanten til Amerika og den nye verden. I dag fungerer landungbrucken som påstigning for turbåde ved havnefronten. Grundet bygningen historie og popularitet finder du flere restauranter og spisesteder i nærområdet. Husk også at se Old Elbe Tunnel (se punkt 8), som har sin indgang fra Landungsbrucken.

hamburg-landungsbrucken-5

Hamborg-Landungsbrucken

 

8. Alte Elbe Tunnel

Fra Landungsbrucken finder du indgangen til Alte Elbe Tunnel, som er en 426 meter lang tunnel der løber under elben og dermed forbinder sydsiden med havnefronten. Tunellen anvendes primært af lokale der kommer fra den ene side til den anden, men du finder også mange turister der tager gåturen frem og tilbage gennem tunellen.

Hamborg-elbe-tunnel

 

9. Elbphilharmonie

Jeg må nok tilstå at Elbphilharmonie er en af mine favoritbygninger i Hamborg – for jeg elsker unik arkitektur, og jeg kan sidde stirre på det i timevis. Dog havde vi en masse andre planer på programmet, så det blev ikke til mere end blot en bådtur der tog os med ud forbi bygningen.

Så hvis du er på besøg i Speicherstadt området bør du ikke snyde dig selv for oplevelsen af den moderne bygning Elbphilharmonie, som er placeret i udkanten af det gamle varehusdistrikt som en direkte modsætning til de gamle bygninger med røde mursten. Elbphilharmonie er en del af det store byplanlægningsprojekt i Hafencity området, som menes at skulle stå færdigt inden 2030. Elbphilharmonie har en udsigtsplatform, som du bør skaffe billetter til forud for dit besøg. Bygningen og udsigtsplatformen er nemlig så populær, at man har været nød til at begrænse antallet af besøgende ved kun at udlevere et antal billetter i timen.

Køb biletter til en guidet Elbphilharmonie rundvisning (uden koncertsale)

Hamborg-elbphilharmonie-2

Hamborg-elbphilharmonie

 

10. Miniatur Wundeland

Sidst men ikke mindst bør du tage et smut ind forbi Miniatur Wunderland, som er verdens største modelbane og en af de mest succesfulde seværdigheder i det nordlige Tyskland. Her får du muligheden for at finde 2.300 m2 med modelbane og miniature bygninger, der afbilleder forskellige lande, byer og scenarier. Flere af banerne havde forskellige special effects. I nogle rum blev lyset slukket, og man kunne se modelbanerne oplyst i natten, andre steder var der forskellige røgeffekter osv. Børnene så ud til at være vilde med det og løb rundt efter togene og rundt mellem de mange modelbaner – Andrea var dog stadig for lille til at være imponeret. Læs mere om vores besøg hos Miniatur Wunderland >

Eller book dine billetter til Miniatur Wunderland med prioritetsindgang her. Der var lang kø til denne attraktion under vores besøg på trods af at det var i lavsæsonen. Så det kan være en god ide at have styr på billetterne inden.

hamborg-miniatur-wunderland-1

hamborg-miniatur-wunderland-3

hamborg-miniatur-wunderland-2

 

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

 

Overvejer du Hamborg som din næste destination til storbyferien?
Eller har du flere forslag til seværdigheder i Hamborg?
Skriv gerne dine kommentarer :-)

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Hamborg Marketing, men alle meninger er vores egne

2 Comments

    • Tusind tak Kristoffer. Vi havde fri parkering på vores hotel, og brugte faktisk ikke bilen på noget tidspunkt da det var så nemt at komme rundt til fods :-)

Skriv en kommentar