En guide til charterferie i Cala D’or – Mallorca

Hvert år begiver næsten en million danskere sig afsted på charterferie, og der er uden tvivl mange skønne destinationer i vente. Vi har besøgt Cala D’or, som er en smuk ferieby beliggende på Mallorcas østkyst, og vi giver dig her en guide til en lækker charterferie.

S P O N S O R E R E T

Cala D'or sejltur

Sådan kommer du til Cala D’or

Vi havde arrangeret rejsen med Primo Tours, som fløj os direkte fra Billund til Palma, som er den største by Mallorca. Lufthavnen, ved navn Son Sant Joan Airport eller Mallorca Airport, har hvert år en strøm af 20 millioner gæster fra hele verden, hvilket bevidner at Mallorca er et populært feriemål.

Fra lufthavnen er der derfor rig mulighed for at finde transfer med shuttlebus eller taxa. En bus koster omkring €10 mens du skal forvente at slippe mellem €60-€70 på taxa. Du kan også vælge at leje en bil på Mallorca. Du kan finde flere af de større udlejningsfirmaer som Hertz, Europcar og Avis, eller du kan finde nogle langt billigere alternativer ved at vælge et lokalt biludlejningsfirma. Vi tog med en bus, arrangeret af Primo Tours og slap derfor for besværet. Køretiden fra Palma til Cala D’or er ca 50 minutter.

Cala D'or hotel

Hotel Ferrera Beach

Efter en kort køretur kunne vi tjekke ind på vores hotel – Hotel Ferrera Beach. Dette var et charmerende hotel med snørklede stisystemer og en fin udsigt ned over poolområdet.

Når man skal udvælge et hotel til sin charterferie er det vigtigt at der er adgang til sol og strand. Her skal være et godt poolområde, hvor der også er rig mulighed for at børnene kan lege, og der skal gerne være forholdvis god adgang til en lækker strand. Begge dele var tilgængeligt hos Hotel Ferrera Beach. Hotellet har desuden også en “voksenpool” – dvs en pool, som ikke er beregnet for børn og små vandhunde. Denne er afskærmet fra den anden pool, og er perfekt for dem der ikke rejser med børn.

Hotellet har en udemærket morgenbuffet, et venligt personale, og en fin beliggenhed. Vi kunne nemt gå fra hotellet og ind til centrum. Det tager ca 10 minutter ind til centrum og på farten går man forbi den nærmeste strand Ferrera Beach, som lå ca 2 minutter væk.

Cala D'or strand

Feriebyen Cala D’or

Cala D’or har ca 4500 indbyggere, og besøges hvert år af tusindvis af turister, som kommer hertil fra hele verden.Det er en charmerende by med hvidkalkede huse og en smuk, eksklusiv Marina Port Petit, hvor du finder nogle luksuriøse yachts og flere gode restauranter.

Byen ligger ud til den østlige kyst ud mod middelhavet, og er bygget op omkring flere smukke bugter hvori du finder nogle smalle sandstrande – på spansk kaldes disse bugter for Calas – heraf navnet Cala D’or. Du finder bymidten nær strandene Cala Gran og Cala D’or, og her er der mulighed for shopping. Det er primært souvenirs, tøj og strandting du finder i de små butikker.

Cala D'or strand

Sol og strand

Vejret er godt på Mallorca, og selv her i starten af oktober er temperaturerne oppe over 25 grader. Øen er derfor oplagt til både sommerferie og lidt efterårsferie, hvor man skal nyde den sidste sol. Byen har 5 små strande der alle er placeret inde i bugter og er omgivet af klipper på begge sider. Det er nogle fine sandstrande med klart turkis vand, hvor der er mulighed for at leje en strandstol samt en parasol.

Det er også muligt at besøge stranden Es Trenc, en af Mallorcas fineste strande. Det tager dog ca 40 minutter at køre hertil i bil fra Cala D’or.

Cala D'or strand

På sightseeing

Personligt har vi altid nydt godt af et lille afbræk på charterferien, hvor man kan komme ud og opleve lidt af kulturen. Og heldigvis var der masser af muligheder her i Cala D’or. Her nedenfor giver vi et par eksempler. Læs også 10 oplevelser og seværdigheder i Cala D’or >

  • lidt byvandring
  • en bådtur langs kysten
  • et besøg på en vingård – Miguel Oliver, Vinyes I Bodegues
  • samt et besøg i Europas største drypstenshule – Cuevas del Hams
  • kør til Palma, og oplev lidt storbyferie

Cala D'or sejltur

 

 

Se også en kort film fra vores besøg i Cala D’or

 

Har du besøgt Cala D’or eller Mallorca?

Opdagelse.dk blev inviteret af Primo Tours, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar