En guide til byen Kalmar

Kalmar er en by i det sydøstlige Sverige, og betegnes som en af Sveriges ældste byer. De ældste kilder nævner en by i dette område helt tilbage i det 11. århundrede, men man mener at området har været beboet siden stenalderen. Der er dog sket meget siden dengang, og byen er i dag en moderne by med et sundt og livligt byliv. Hvis i har fulgt med på Instagram her gennem den seneste uges tid har i kunnet se en masse billeder fra byen Kalmar og området heromkring. Så i har allerede fået en dosis med inspiration, men vi vil nu alligevel dele dette indlæg med en lille guide til hvad man skal opleve i byen.

kalmar_slot_2

Kalmar Slot

De første dele af slottet ved Kalmar blev bygget helt tilbage i 1180, og dets placering var nøje udvalgt rent strategisk da det på denne tid grænsede op mod den danske grænse. Kalmar Slot var derfor en vigtig del af det svenske forsvar mod os danskere, og man har derfor brugt en del resourcer på forbedringer af slottet gennem tiden. De seneste modificeringer blev foretaget i det 16. århundrede under Kong Gustav, Erik XIV og Johan III.

Det er selvfølgelig muligt at udforske slottet på egen hånd, men vi anbefaler at man tager med på en guidet tur. Normalt kan vi godt finde disse slotsrundture en anelse kedelige, men her var der en god kombination af masser af sjove historier og nyttig viden. Med denne slotsrundtur får du et hurtigt overblik over slottets historie samt hverdagen på slottet. Læs mere om Kalmar Slot på www.kalmarslott.se

Kalmar-slot_3

kalmar_slot_1

Kalmar-slot4

 

Den gamle bydel

Den oprindelige gamle bydel i Kalmar blev desværre ødelagt i en brand i 1600-tallet. Herefter valgte man at genopbygge byen, men denne gang på en ny beliggenhed: ved Kvarnholmen øen. Husene i Kalmars gamle bydel kan derfor dateres tilbage til det 17. og 18. århundrede. Gaderne er belagt med brosten, og på begge sider ligger der idylliske små svenske huse bygget i træ, og masser af små gårdhaver. Vi slentrede rundt i gaderne i den gamle bydel, som havde masser at byde på når det kommer til foto-venlige motiver. Særligt var vi vilde med alle de smukke detaljer i træ, og det hyggelige middelalderlige gårdmiljø.

Kalmar_den-gamle-by

Kalmar_den-gamle-by2

Kalmar_den-gamle-by4

Kalmar_den-gamle-by3

 

Hyggeligt byliv

Foruden Kalmar Slot og Den Gamle Bydel har byen Kalmar også et hyggeligt liv inde i bymidten med en aktiv summende gågade og fyldte cafeer og restauranter. På gågaden var fandtes der både mainstream butikker som f.eks. H&M, men også små specialforretninger som f.eks. en te-specialist og en genbrugsforretning med seje genbrugsfund. Selvfølgelig kan oplevelsen ikke matche shoppingmuligheder i diverse storbyer, men det havde nu alligevel sin charme.

Byen byder også på interaktivitet med borgerne og turisterne. For overalt i byen finder du blå selfiespots, sjove skilte placeret ved byens bænke, eller fotospots markeret med en blå pin ved byens attraktioner.

kalmar_byliv1

kalmar_byliv2

kalmar_byliv3

kalmar_byliv5

 

Museer

Byen har også et fint lille udvalg af museer, som f.eks. Søfartsmuseet hvor du får skildret historien for søfart og skibsbygge-industrien i Kalmar gennem de seneste par 100 år. Du kan også tage i vores fodspor, og slå vejen forbi Kalmar Kunstmuseum, hvor de blandt andet havde en spændende udstilling omhandlende Afrika men udformet som nutidigt kunst. Som altid hører der også altid nogle gode museumsshops til kunstmuseer, og jeg fandt lidt “souvenirs” til Andrea i form af nogle små spil med farvelægning og læring, som hun kan spille når hun bliver lidt ældre. Læs mere og se aktuelle udstillinger på www.kalmarkonstmuseum.se

kalmar_museum

Kalmar_museum2

 

Dagsudflugter

  • Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby: Ikke langt fra Kalmar finder du Vimmerby og et område der bugner med attraktioner der omhandler den populære børnebogs-forfatter Astrid Lindgren. HEr kan du besøge hendes fødehjem og inspirationen til hendes mange historier, eller du kan besøge forlystelsesparken Astrid Lindgrens Verden, eller endda Filmbyen hvor de optog mange af filmene. Læs meget mere i vores indlæg om en dag med Astrid Lindgren >
  • Smuk natur og Royal Sweden ved Öland: En anden mulighed er at tage en smut forbi Öland, hvor du kan se lidt af det royale Sverige med en tur på Borgholm Slot, eller nyd en fika i idyliske omgivelser. Læs også 5 gode grunde til at besøge Öland, skrevet af Alltidreiseklar.no
  • Lav glaskunst ved Glasriket: Giv dig i kast med at lave dit eget glaskunst. Det var i hvert fald netop hvad jeg selv gjorde hos Glasriket lidt uden for Kalmar. Der vil komme et indlæg op på bloggen omkring denne oplevelse inden længe.

kalmar_glasputning3

kalmar_glasputning4

 

Har du besøgt Kalmar i Sverige?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Destination Kalmar, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar