7 gratis seværdigheder i Göteborg

Göteborg er en behagelig by med en urban vibe og med store grønne græsarealer i byens parker. Göteborg er også rig på attraktioner, hvoraf det selvfølgelig er langt fra det hele der er gratis. Det kan hurtigt blive dyrt at rejse når man både skal indberegne transport, hotel og mad på ferien. Derfor kan vi godt selv lide at udnytte at der i flere større byer er en masse gratis seværdigheder, som man kan benytte sig af. Vi har derfor skrevet dette indlæg med seværdigheder i Göteborg, for dig der søger en mere budgetvenlig løsning.

Feskakorka

Det er ganske gratis at besøge fiskekirken i Göteborg, som er byens fiskemarked som huser masser af friske råvarer. Så dette er stedet du bør tage til hvis du er på jagt efter frisk fisk. Der findes naturligvis også en restaurant og en cafe indendøre. Du finder fiskemarkedet i en gammel gotisk kirke, hvoraf navnet fiskekirken. Kirken har et særpræget arkitektonisk look der er både industrielt, råt og symmetrisk.

fiskekirken2 gratis seværdigheder i Göteborg

fiskekirken gratis seværdigheder i Göteborg

 

Haga

Haga er klart vores favoritområde i hele Göteborg. Det er et trendy område med en helt speciel og afslappet stemning, og det vrimler med og gode kaffebarer hvor du kan sætte dig ind og få lidt fika. Smag gerne en af de fantastiske kanelsnegle eller måske noget andet kage. Et lille tip: Bemærk at i sagtens kan deles 4 personer om en kanelsnegl hvis i bestiller dem hos Café Husaren. De er kæmpestore og dejligt mættende.

husaren gratis seværdigheder i Göteborg

haga gratis seværdigheder i Göteborg

 

Skansen Kronan

Skansen Kronan er et gammelt fort fra det 17. århundrede. Fortet ligger på Risåsberget (også kaldet Skansberget) i området Haga, som ligger i det sydlige Gøteborg. Der er gratis adgang til højen året rundt, hvorfra der er en rigtig god udsigt ud over byen. Det er nemmest at komme hertil med sporvogn og stå af ved Hagakyrkan og gå igennem Haga. For at komme til toppen kan du enten tage trappen fra Frigångsgatan, den skrånende rute fra Skanstorget eller gangstien fra Lilla Risåsgatan. Og det er bestemt turen værd, for efter vores mening tilbyder Skansen Kronan byens bedste udsigt.

Skansen-Kronan-Goeteborg-2 gratis seværdigheder i Göteborg

Skansen-Kronan-Goeteborg gratis seværdigheder i Göteborg

 

Trädgårdsföreningen

Dette er en smuk og velplejet park, med store græsarealer og idylliske søer, springvand og skulpturer. Parken har en god legeplads for børn og ikke mindst det store smukke drivhus, kaldet Palmehuset, hvor du finder alverdens afskygninger af palmer og blomster. Haven kan dateres tilbage til midten af det 19. århundrede, og er en af de bedst bevarede parker i Europa.

traadgaardsforeningen gratis seværdigheder i Göteborg

traadgaardsforeningen2 gratis seværdigheder i Göteborg

 

Archipaleago

Göteborg er mod søsiden omringet af en masse små klippeøer, kaldet Archipaleago. I alt er der 20 af disse øer, som kan besøges via et færgesystem. De mest populære øer hedder Brännö, Styrsö og Vrångö. Det er ikke muligt at medbringe biler til øerne, men det f.eks. tilladt at cykle.

Dette punkt er måske lidt snyd, for det er som sådan ikke en gratis tur du kan komme ud på. Tværtimod findes der nogle halvdyre tourbåde, som tager dig med ud på opdagelse. Men vi har to gode tips til hvordan du kan opleve øerne omkring Göteborg. Det første tip er, at man også får set lidt af Archipaleago landskabet når man vælger at sejle til Göteborg fra Danmark som vi f.eks. gjorde. Vi sejlede med Stena Line fra Frederikshavn – en tur på godt 3,5 time, hvoraf den sidste time mere eller mindre bød på ølandskab, fine træhuse, men også Göteborg skyline.

En anden mulighed er at stige ombord på færgerne der sejler til de sydlige dele af Archipelago. De omtalte færger er en del af den offentlige trafik i Sverige og sejler fra Stenpiren rejsecenter og Saltholmen bådterminal. Alt dette kan du opleve for kun 28 SEK – så dette kan være ganske budget-venligt.

goteborg_fra vandet gratis seværdigheder i Göteborg

goteborg_fra-vandet2 gratis seværdigheder i Göteborg

 

Slotskogen

Dette er en stor rummelig park med masser af gratis muligheder for hele familien. Først og fremmest er Slotskogen en park fyldt med store grønne græsarealer, og rigeligt med smukt planteliv som du kan kigge på. Parken indbyder derfor til at man kan dase på et tæppe eller at afholde en picnic, eller naturligvis slentre på en hyggelig gåtur rundt i parken.

Inde i parken kan du finde en lille gratis zoologisk have med nordiske dyr, hvor du blandt andet kan se elge der vandrer rundt. Der findes også en børnezoo, hvor dit barn blandt andet kan få lov til at kæle lidt med gederne. Parken har desuden også en kæmpe legeplads for børn i alle aldre, hvor vi brugte en del tid sammen med vores datter Andrea her i sommers. Efter vores mening er  Slotskogen et must hvis du rejser med børn!

slotskogen_barnens_zoo gratis seværdigheder i Göteborg

slotskogen_legeplads gratis seværdigheder i Göteborg

 

Masthuggskyrkan

Endnu et godt udsigtspunkt ud over Göteborg finder du fra Masthuggskyrkan. Her kan du eventuelt medbringe en picnic og spise lidt frokost mens du nyder udsigten ud over de farverige bygninger.

masthuggetskyrkan

masthugget

 

Har du flere gode ideer til gratis seværdigheder i Göteborg?

 

Pinterest: Gem dette indlæg til senere

goteborg2

goteborg

goteborg3

Skriv en kommentar