6 gode tips til at stå på ski – for begyndere

Skisæsonen har for alvor taget fat, og ud strømmer det med erfarne og nye skiløbere. Hvis du er du nybegynder, kan du med fordel læse med her, hvor vi giver nogle gode tips til at stå på ski.

ski2

1. Den rette beklædning

Første skridt til en vellykket stitur – uanset om du er nybegynder eller avanceret – er den rette påklædning. Oplevelsen vil blot forringes, hvis du er frossen som en istap.

2. Start på det rette niveau

Er du en begynder bør du også agere herefter. Start derfor stille ud, og arbejd dig op. Det er en rigtig god ide at tage på skiskole og få hjælp af nogle dygtige skiinstruktører. Herudover bør du starte ud på de grønne bakker – også selvom at det skader dit ego en smule.

3. Det rette selskab

Rejser I i en større gruppe vil i højst sandsynligt have forskellige niveauer. Lad være med at lade dig presse ud i sværhedsgrader der er langt over dit niveau blot fordi dine venner er top professionelle. Sørg for at finde en person eller en gruppe med det samme niveau som dig selv.

4. Find balancen

Det kan være besværligt for en begynder at kunne finde sin balance. Skistøvlerne vil automatisk skyde din krop fremad, og mange begyndere har det med at overkompensere deres vægt bagud. Dette bliver hårdt og anstrengende for din krop. Sørg derfor at finde balancen med en stilling, der er behagelig selv når du har fart på skiene. Det hjælper hvis man bøjer lidt i knæene.

5. Se dig for

Husk at se dig for. Mange begyndere har begyndere tendens til at kigge mere ned på deres egne ski og retning, frem for at være observerende på deres omgivelser og andre på ski. Ski skal være sjovt, men det nytter ikke noget hvis vi kommer til skade allerrede første dag.

6. Beskyt din hud

Mange glemme deres hud på skiferien, men det er værd at være ekstra påpasselig. Medbring en god solcreme der giver din hud masser af fuft med kulde og sne samt beskyttelse mod solen.

HVAD ER DIT BEDSTE TIP TIL BEGYNDERE?

Skriv en kommentar