Gode råd til Fårup Sommerland for gravide

Vi havde længe talt om at besøge Fårup Sommerland, men da jeg er gravid i 19. uge satte det en naturlig stopper for at prøve flere af de større forlystelser. Vi besluttede os derfor for at invitere et vennepar med os på tur, så Kris ikke skulle tage alene op i alle forlystelser. Det er altid hyggeligt med ekstra selskab, og vi gjorde på denne måde en lille weekendtur ud af det.

faarupsommerland_vandcykel-2

Hvilke forlystelser kan gravide prøve?

Ved samtlige forlystelser står der store skilte med forlystelsernes restriktioner. Her kan man blandt andet se om det frarådes gravide at prøve forlystelserne. Det efterlader desværre ikke mange forlystelser, men det er blandt andet tilladt at prøve Cykelbådene, Minigolf, Kanoer, Skydetelte, Fårup Railways samt bassinerne inde i vandland. Jeg valgte også at snige mig ombord på Fårup Rafting, som egentligt ikke er tilladt da der kan fremkomme ryk. Jeg opfordrer naturligvis ikke gravide til at trodse skiltene, men for mig gjaldt det om at prøve de forlystelser jeg følte mig tryg ved. Og nu skete der ikke noget fysisk ved mig der skadede barnet – men det kunne der jo have gjort – og denne tanke fik mig faktisk til at begynde at tude så snart vi steg ud af forlystelsen – hormoner! Så en anden god gang følger jeg nok bare anvisningerne på skiltene.

Vandland og forlystelsespark

Det gode ved Fårup Sommerland er, at parken er et kombineret vandland og forlystelsespark, så jeg kunne (hvis vejret ellers havde været til det) have daset den inde i vandlandet nogle timer. Her findes flere bassiner samt liggestole, som hurtigt bliver lidt glemt blandt de store vandforlystelser. Men som sagt var vejret ikke til det, og jeg valgte at følges med mit selskab rundt i parken.

At vælge den rette dag

Den perfekte dag i sommerland ville være høj solskin og ingen køer ved attraktionerne. Det er dog sjældent at man kan få begge ønsker opfyldt – særligt i weekender. Under vores besøg i parken var der 15 grader og overskyet, og vejrudsigten havde lovet en smule regn – hvilket vi stort set ikke ænsede. Det viste sig at være det perfekte vejr til en dag i sommerland. Der var nemlig stort set ingen mennesker ved de forskellige forlystelser, og for en gravid taskeholder var det utrolig dejligt at der kun var 0-10 minutters kø ved forlystelserne. På denne måde fik vi langt mere ud af dagen, og vi fik mulighed for at tilbringe mere tid sammen. Som alternativ kan i prøve at besøge parken på en hverdag og gerne uden for sæson, hvor der som regel er færre mennesker end i weekenderne i højsæsonen.

Fårup sommerland

Mad og drikke

Hos Fårup Sommerland bestemmer du selv om du ønsker at få maden serveret på en af parkens spisesteder, eller om du ønsker at tage den med hjemmefra. Når du medbringer din egen mad er der rig mulighed for at holde en lille picnic på parkens græsarealer, men du har også mulighed for at benytte dig af Weber grillpladsen. Det er ren luksus!

Vi valgte, at pakke en kølertaske med en god solid madpakke og nogle snacks. Dette gjorde vi mest af alt for at spare lidt penge på maden inde i parken – da mad i forlystelsesparker ofte plejer at være dyrt eller om ikke andet løber op, når man skal snacke en hel dag. Maden i Fårup Sommerland var dog ikke så dyr – f.eks. kunne du give 149kr for en grillbuffet – hvortil der var rabatter til børn. Men selvfølgelig løber det op når man også skal betale for indgang og kørsel.

Den gravide taskeholder

Det er svært at undgå at blive turens taskeholder, når man ikke kan prøve størstedelen af forlystelserne. Da vi havde en del at slæbe rundt på – med kølertaske, kameraer, ekstra tøj og mere – valgte vi at leje en trækvogn til at have med rundt i parken. På denne måde var det ikke nødvendigvis en onde at skulle slæbe rundt på den ekstra bagage. Man kan leje disse trækvogne ved indgangen til parken for kun 50 kr.

faarupsommerland_vogn-2

 

Har du flere gode råd til at tage i forlystelsesparker som gravid?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Fårup Sommerland, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar