3 gode spisesteder på Samsø

Tidligere i denne måned var vi atter en tur på Samsø. Denne gang i forbindelse med en gruppetur arrangeret af Færgen og Visit Samsø. Og vi sagde bestemt ikke nej til en tur til Samsø, som endnu engang overraskede os særdeles positivt. Denne gruppetur til Samsø bød særligt på gastronomiske oplevelser, men vi fik i den grad også mulighed for at komme ud i markerne og mærke jorden, og se hvor Samsø kartoflerne kom fra. Her vil vi fortælle jer lidt om 3 gode spisesteder på Samsø – velvidende at der findes mange flere af slagsen. For Samsø kan virkelig noget når det kommer til god mad med lokale samske råvarer. Så skriv endelig i kommentaren hvis du kender til flere gode spisesteder på Samsø.

S P O N S O R E R E T

ballen badehotel restaurant

Restaurant Behrnt ved Ballen badehotel

Vi var så heldige at blive forkælet med masser af god mad under vores ophold på Samsø. Først gik turen en smut forbi Ballen Badehotel, som blev opført tilbage i 1928. Men der skam intet rustent ved dette badehotel. Badehotellet ligger centralt i Ballen en kort afstand fra lystbådehavn og strand. Her spiste vi på Restaurant Behrnt, som er restauranten hos Ballen Badehotel. Og man må sige at det føltes som en lille gourmet oplevelse. Restaurant Behrnt er opkaldt efter badehotellets grundlægger Emil Behrnt, og er en restaurant hvor omdrejningspunktet i køkkenet er baseret på Samsøs natur, vildt som dyrket fra haven, skoven, marken og havet. Restaurantens menu følger årstidernes skift og har altid friske råvarer der passer til sæsonen. Maden var utroligt velsmagende, og er helt klart anbefalelsesværdig.

ballen badehotel servering

ballen badehotel 2

ballen badehotel servering3
ballen badehotel 4
ballen badehotel 1

 

Restaurant Dokken

Vi havde et kært gensyn med Restaurant Dokken, hvor vi også nød et måltid sidst vi var på besøg på Samsø. Og det levede op til vores erindringer, om at være veltilberedt dansk mad af friske lokale råvarer. Dette er en af Samsø’s mest besøgte restauranter og med den perfekte beliggenhed med udsigt ud over vandet, samt et venligt personale og med et udsøgt menukort fyldt med klassiske danske retter forstår vi godt denne tiltrækning. Fik vi forresten sagt at Dokken har en særdeles unik dekoration på deres restaurant? Her er henvisninger til havet overalt hvor man kigger. Fiskenet i loftet og sågar en fiskekutter midt inde i restauranten. Under vores første besøg fik vi serveret stegt flæsk med persillesovs, og her på vores andet besøg blev det til et højbord fyldt med danske rugbrødsmadder.

dokken 1

dokken3
dokken2

dokken4

dokken5

 

Restaurant Skipperly

Endnu en gang fik vi serveret en lækker og udsøgt tre retters menu. Og her var friske lokale råvarer på menuen, så vi fik naturligvis også smagt på Samsø kartofler under hovedretten. Restaurant Skipperly er ligeledes beliggende i Ballen med udsigt ud over den charmerende lystbådehavn. Maden hvortil der blev serveret af de bedste vine var utrolig lækker og serveringen var nærværende, så også Restaurant Skipperly får vores varmeste anbefalinger.

skipperly 5

skipperly
skipperly6
skipperly 2

 

Hvilke spisesteder på Samsø kan du anbefale?

Opdagelse.dk blev inviteret af Færgen og Visit Samsø, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar