Gode råd til solbeskyttelse

Vi skal nyde solen, når den endelig er her, men det skal gøres med sund fornuft. Man kan omgå solen med omtanke ved at følge rådet om at “skrue ned” for solen mellem 12 og 15. Opholde sig i skyggen, bruge solhat og solcreme og helt undgå brugen af solarie.

solbeskyttelse

Får vi for meget af solens skadelige UV-stråling tager huden skade. Jo flere forbrændinger og doser af UV-stråling vi får – jo større er risikoen for at udvikle hudkræft. Dage, hvor UV-indekset er 3 eller mere, bør børn især opholde sig i skyggen så vidt muligt, samtidig med at de har solbeskyttelse på. Jo tidligere et barn udsættes for megen UV- stråling og solskoldinger, jo større er risikoen for at udvikle hudkræft senere i livet.

Et godt tip

Download UV-Indeks app til din smartphone. Denne er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen og med denne kan du få UV-indeks for mere end 1 mio. forskellige lokationer i såvel Danmark som i udlandet. Derudover kan du få automatiske påmindelser når UV-indekst bliver over 3, så du bliver gjort opmærksom på, hvornår det er bedst at opholde sig i skyggen.

Hvor meget solcreme?

En tommelfingerregel er, at man skal anvende en håndfuld solprodukt pr. krop, hvilket vil sige ca. 20 ml. til børn og ca. 40 ml. til voksne. Der skal smøres tykt på – ellers nedsættes solcremens faktortal og så får man ikke den optimale beskyttelse. Det anbefales, at man smører solcremen på 15 –20 minutter før, at man skal ud i solen. Man skal smøre på gentagne gange, da virkningen kun holder nogle timer. Man skal huske altid at smøre et nyt lag på, hvis man har svedt, badet eller tørret sig med et håndklæde. Brug hellere for meget solcreme end for lidt!

Hvad skal man også være opmærksom på

Anvender man produkter med frugtsyre, kan huden blive ekstra lysfølsom, så derfor være ekstra opmærksom på, at man er optimalt beskyttet og minimer anvendelsen af frugtsyre når man skal på solferie. Dette gælder også peeling af huden. Har man tør hud og man synes, at solcremen bare lægger sig ovenpå huden, kan det dog kun anbefales, at man laver en peeling for reduktion af de døde hudceller, hvorefter man får en meget bedre optagelse af solcremen. Dette kan man gøre nogle dage før man skal i solen, altså ikke peeling eller frugtsyre lige før et ophold i solen – ej heller hårfjerning med voks eller lignende.

Mere end blot en solcreme

Den gode solcreme skal have et stabilt UVA og UVB-filter og have en SPF værdi fra 15 til 50 og må gerne samtidig være et plejende produkt. Den må gerne give fugt og næring til en tør sommerhud og øge melanin-produktionen, så man bliver hurtigere brun og samtidig få styrket hudens naturlige forsvar. Solcremen må rigtig gerne have mange forskellige antioxidanter, der beskytter huden i dybden og modvirker pigmentforandringer og soleksem, og må også samtidig gerne have en anti-age effekt.

JoJo det er ikke helt så enkelt at købe en solcreme. Men der er faktisk flere solprodukter der opfylder alle eller de fleste af ovenstående krav. For eksempel tilbyder skønhedsklinikken Top Clinic i Vejle et solidt udvalg af solcreme der opfylder ovenstående krav. Se klinikkens udvalg af solbeskyttelse.

solcreme

Læs mere om klinikken på topclinic.dk eller på deres Facebook

Indlægget er skrevet i samarbejde med skønhedsekspert Else Møller Larsen

Skriv en kommentar