Gode råd til planlægning af rejse til Australien

Gid det var mig der skulle afsted igen. Australien er et vidunderligt land, og det var for alvor her, at jeg blev ramt af “the travelbug”. Australien var en kæmpe oplevelse med masser af aktion, grin, gråd og gode minder – et eventyr jeg aldrig vil glemme.

ayersrock

Bestil et Visa

Bussiness or pleasure? Ja, man skal faktisk ret hurtigt tage stilling til, hvad formålet er med rejsen. Som danske statsborgere skal vi søge om Visa for at komme ind i Australien. Og i tilfælde af at det skulle blive afvist ønskede vi at søge det inden vi bestilte flybilletten. Vi bestilte derfor vores visa ca et halvt år før rejsen. Du kan senest søge dit visa 3 uger før rejsen, og som regel tager det højest et par dage for at blive godkendt – men bestil det hellere i god tid!

Ved bestilling af visa skal du have taget stilling til hvor længe du ønsker at besøge Australien, og om du ønsker at få et job i landet. De to mest almindelige Visas du kan søge er nemlig turist visa og working holiday. På et turist visa kan du besøge Australien i 3 måneder, men det er ikke tilladt at arbejde. På working holiday Visa kan du bo i Australien i op til et år, og du kan arbejde under dit ophold. Denne tilbydes kun til unge rejsende mellem 18 og 30 år.

Der findes naturligvis langt flere muligheder inden for Visa – det vigtigste er blot at alle på rejsen har søgt og har fået godkendt deres visa forinden rejsen. Du kan læse mere om dit visa her.

IMG_1656 copy

Hvornår skal du tage afsted?

Det afhænger meget af hvad du skal. Skal du besøge de sydøstlige storbyer Melbourne, Sydney og Brisbane vil jeg anbefale at ankomme i sommersæsonen fra december til februar. Dette er også højsæsonen, hvilket betyder er priserne ryger i vejret på hostels og på transport mellem byerne. Er det derimod Ayers Rock der er din destination vil jeg hellere anbefale at du ankommer i maj måned, da vejret er mildere. Desuden er der størst mulighed i maj måned for at få lov til at bestige stenen. Det afhænger derfor af din destination, din rute og hvorvidt om du ønsker mildt vejr med færre turister. Vi boede i Sydney i 4 måneder fra november til februar og rejste derefter rundt i en campervan i 3 måneder. Dette var helt perfekt for os.

Hvor skal man tage hen?

Australien er et stort land! Og du skal sætte utroligt meget tid af hvis du skal se det hele. Vi boede som sagt i Sydney i 4 måneder og kørte herefter i vores campervan til Melbourne, Adelaide, Alice Springs, Cairns, Townsville, Brisbane og tilbage til Sydney. Dvs. at vi fik set store dele af den østlige del af landet. De fleste turister tager turen op langs østkysten samt en tur ind forbi Alice Springs og Ayers Rock. Dette er steder jeg ikke ville have været foruden, men fik jeg chancen igen ville jeg tage turen langs vestkysten samt besøge Tasmanien, da vi hørte rigtig meget godt om disse steder fra andre backpackere.

IMG_6336 copy

At finde en lejlighed

Vi var på udkig efter en lejlighed i Sydney til vores 4 måneders ophold. Vi havde hørt hjemmefra, at det var en rigtig god ide ikke at leje et værelse hjemmefra, da man ikke ved hvad man får. Vi startede derfor ud med at bo på et hotel centralt i Sydney. Herfra sad vi i lobbyen og søgte på lejligheder med ledige værelser. Vi brugte hjemmesiden www.gumtree.com.au, hvor man kan filtrere på værelsestyper, priser og områder i den valgte by. Vi var ude og se en del lejligheder i Sydney før vi faldt for et charmerende lille værelse i Coogee.

At finde et job

Jeg selv tilbragte 4 måneder i praktik på et grafisk bureau, alt imens at Kris fandt sig et job. Vi havde begge oprettet en bankkonto for at kunne betale husleje, og det var ligeledes praktisk i forhold til at få udbetalt sin løn. Herudover skal du søge om at få et Tax File Number, som gør at du kan arbejde. Du kan søge Tax File Number her. Det er forholdsvist nemt at finde sig et job i Australien. Der hænger jobopslag rundt omkring på opslagstavlerne på byens hostels, og ellers kan du søge på www.gumtree.com.au, eller prøve lykken med at gå rundt og spørge.

backpacking

Backpacking? Bil eller bus?

Der er en stor kultur for backpacking i Australien, og faktisk er det netop derfor, at der er så mange rejsende der besøger Australien. Vi var selvfølgelig også med på backpacking bølgen. For os var det et svært valg at skulle beslutte os for om vi ville rejse rundt i landet i bil eller bus, da begge dele har både fordele og ulemper.

På en bus møder du andre ligesindede backpackere, man fester og får en masse gode oplevelser med folk i den samme situation som dig selv. Ulempen er, at man er “bundet til en tidsplan” da bussen ikke afgår 24/7. Du skal derfor være mere nøjagtig med “hvor og hvornår”.

Vi valgte at købe en campervan. Vi købte den i højsæsonen og solgte den igen i lavsæsonen 3 måneder efter og vi tabte kun 3.000 kr på den. Herudover var vores eneste udgift til benzin og naturligvis nogle småting der skulle fikses hos en mekaniker. Så prisen ved at købe bilen – og sælge den igen – var langt billigere end det ville have været med bussen. Ulempen ved at have egen bil var, at man ikke kom i kontakt med andre backpackere på samme måde, og så havde vi lidt en stressfaktor med at bilen også skulle sælges igen inden vi forlod landet. Hvis vi tog afsted igen ville vi dog klart anbefale friheden ved at have egen bil!

SKAL DU TIL AUSTRALIEN? ELLER HAR DU FLERE GODE TIPS TIL PLANLÆGNING AF REJSEN?

Skriv en kommentar