Gode råd til at besøge Ayers Rock – Uluru

Et af mine allerstørste rejseminder, er fra dengang vi besøgte Ayers Rock. Jeg havde hørt den var både stor, men ikke i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig så stor en klippeformation stå midt ude i ingenting. Det var et smukt syn at se den store røde sten midt i buschen omgivet af rødt sand og store øde områder.

ayers rock - Uluru - Australien

På tur rundt om Ayers Rock

Vi gik en tur rundt om Ayers Rock. En tur der varede godt 4 timer. Det siger lidt om størrelsen på stenen – der var meget større end vi havde forventet. Hertil skal det dog siges et vi ikke ligefrem spurtede rundt om stenen, og at stien herom ikke var klods op og ned om foden på klippeformationen. På rundturen havde man en masse gode muligheder for at fange de ikoniske vinkler, hvorfra Ayers Rock typisk bliver fotograferet.

Ønsker du at begive dig ud på denne gåtur bør du skaffe dig en taske fyldt med vandflasker – det er utrolig varmt og en meget lang tur, så det er vigtigt at du ikke dehydrerer undervejs! Herudover bør du skaffe dig en hat med insektnet, for at holde fluerne væk – for det vrimler mildest talt med fluer. Vores tasker var konstant fyldt med fluer og de var aggressive og fløj direkte ind i øjne og ører.

ayers rock - Uluru - Australien

Sol op- og nedgang

Ayers Rock, eller Uluru som den hed oprindeligt blandt aboriginals, er i sig selv et smukt syn. Men ønsker du at se stenen skifte farve, fra brun til orange, skal du besøge den ved sol op- og nedgang. Her vil du kunne fange et billede der er et postkort værdigt. Og faktisk er Ayers Rock en af de mest ikoniske seværdigheder i Australien.

ayers rock - Uluru - Australien - red center

Vejret inde i midten af Australien

Vi besøgte Ayers Rock i marts 2013, og vi havde kørt flere hundrede kilometer igennem buschen for at opleve dette særsyn. I dagene op til vores besøg havd det regnet inde i Australiens midte, hvilket ellers var et særsyn. Det havde nemlig ikke regnet i 200 dage op til. Det skulle være noget ganske særligt at se Ayers Rock i regnvejr, idet der skulle begynde at løbe små vandfald ned af klippens sider. Desværre fik vi ikke dette at se.

Vi besøgte som sagt Ayers Rock lige efter at det havde regnet, og himlen var derfor stadig lidt overskyet, og temperaturen var faldet til 30 grader. Havde vi været der ugen forinden ville det have været 10-15 grader varmere hvilket ville være ulideligt. Det anbefales derfor at besøge Ayers Rock i august / september. Disse måneder udgør den perfekte kombination af køligere temperaturer (lige under de 30 grader) samt en større mængde af dagslys.

ayers rock - Uluru - Australien

At bestige Ayers Rock

Det var ikke muligt for os at komme op på stenen i de dage vi besøgte den – og faktisk er det ikke mange dage om året hvor turister kan bestige klippen. Ayers Rock er hellig for det oprindelige aboriginals folkefærd, og derfor bruger man enhver lejlighed for at beskytte stenen. Mens vi var der brugte man vejret som undskyldning. Den ene dag var der for meget blæst, den næste var den glat pga regn osv osv… Vi hørte en rejseguide sige, at det var bedst at besøge stenen i maj måned hvis man skulle have en chance for at bestige den. Det skulle desuden være på tegnebrættet at forbyde folk i at bestige klippen, så det er nu man skal besøge den hvis man skal have chancen for det.

ayers rock - Uluru - Australien

Skriv en kommentar