10 gode grunde til at rejse jorden rundt

Når først man har rejst verden rundt én gang får man blot mod på at rejse endnu mere. Følelses af at være på farten er ubeskrivelig, og man ønsker at det skal vare for evigt. Her har vi samlet nogle gode grunde til hvorfor du bør smide alt hvad du har i hænderne og tage ud at rejse.

pas_billetter

1. Nye kulturer

Du oplever nye kulturer og måder at leve på når du besøger andre lande. Særligt hvis du rejser jorden rundt vil du blive udfordret i at kunne lære og forstå nogle kulturer der er markant anderledes end hvad vi er vant til.

2. Du vil udvikle dig

Efterhånden som du oplever flere ting og udfordrer der selv vil du uden tvivl også gennemgå en udvikling. Dette vil være f.eks. personligt, fagligt eller sprogligt alt efter rejsens omfang.

3. Nye venskaber

Det er forskelligt fra person til person hvor imødekommende man er, og hvorvidt man ønsker at møde nye mennesker. Men på længere rejser og backpacking kan dette stort set ikke undgåes. Man kommer ud på nogle ture, eller møder folk på hostels, og dette kan berige din rejse markant.

4. Det sætter dit liv i perspektiv

Du har sat hele dit liv på standby for et øjeblik. Du har måske opsagt din lejlighed og jobbet og kommer derved ud på et stadie i dit liv, hvor du har mulighed for at træffe en masse nye beslutninger. På samme tid har man utroligt meget tid til at slappe af og til at tænke over sin situation når man er ude at rejse. Udnyt stilheden og få sat dit liv i perspektiv.

5. Du udfordrer dig selv

Når du er ude på en længere rejse og er langt væk hjemmefra er der større chance for at du hopper spontant ud i nye eventyr. Hvadend du får nye smagsoplevelser eller får afprøvet nogle grænser. Spis noget mad du ikke er vant til, og gør noget du aldrig har prøvet før.

6. Du lærer at leve med mindre

Man har en formodning om at man ikke er særligt materialistisk anlagt. Men på længerevarende rejser lærer du bestemt at downsize garderoben og det udstyr du bringer med dig. Man skal vænne sig til at leve med meget mindre, og det er en øjenåbner.

7. Nye færdigheder

Det er ikke utænkeligt at du pludselig får brug for at have en bestemt færdighed på rejsen. At lave mad, at sy, at binde knuder eller noget helt fjerde. Det er et udemærket tidspunkt at begynde at lære det når man sidder et sted, og der ikke lige er nogen i nærheden der kan hjælpe. Det tvinger dig til at prøve på egen hånd. Prøv dig frem og søg evt på youtube efter videoguides.

8. Nyt sprog

Det er meget brugbart at kunne nogle fraser på det sprog i det land man befinder sig. Det giver en lettere kommunikation. Kast dig ud i nogle standard gloser. Det er f.eks. altid godt at kunne sige ja, nej og tak. Alt efter hvor længe du opholder dig i landet kan du bygge mere på.

9. Gode fortællinger

Du har oplevet en masse og har derfor en masse ny almen viden og gode historier du kan fortælle. Pas dog på med at overdynge dine bekendte med anekdoter fra din rejse – de har ikke været der og kan ikke altid være med i samtalen.

10. Nye madoplevelser

En af de bedste grunde til at komme ud og opleve verden er, at man på den måde kan blive beriget med en masse nye retter og madoplevelser. Der vil altid være nye smagsoplevelser i vente hvorend du tager hen.

HAR DU EN GOD GRUND SOM IKKE ER MED PÅ LISTEN?

Save

Skriv en kommentar