Gode grunde til at tage på campingferie med børn

For et par uger siden skrev vi et indlæg, hvor vi fortalte om hvor vores sommerferie går hen i år. Og vi er ret begejstrede for at den i år går til Italien på campingferie med børnene. Det er en campingferie vi skal på i samarbejde med Eurocamp, som har telte og mobilhomes på mere end 180 campingpladser rundt omkring i Europa. Vi har i den forbindelse valgt at besøge campingpladsen Pra Delle Torri (læs mere i vores indlæg >), som er en utroligt børnevenlig campingplads, og vi kan slet ikke vente med at komme afsted med vores 2 børn – Andrea på 2,5 og Wilfred på knap et halvt år til den tid. Vi har nemlig en masse gode grunde til hvorfor vi mener at det er en rigtig god ide at tage på campingferie med små børn, og nogen af de grunde kan i læse her nedenfor.

S P O N S O R E R E T

IA012-caorle-pra-delle-torri-campsite-adriatic-pool-i_tcm21-52613

At møde andre jævnaldrende børn

En af de ting vi nok ser mest frem til, er at Andrea får frit spil til at møde andre børn på legepladsen og rundt omkring på campingpladsen. Hun er selvfølgelig kun 2 år, så det er selvfølgelig stadig under en del opsyn, men det kunne være så fint hvis der blev skabt nogle nye venskaber og arbejdet lidt med de sociale færdigheder. (Wilfred er selvfølgelig ikke just gammel nok til at mingle og få nye venner, så han må nøjes med at hygge med sin mor og far i denne omgang).

At lære at klare sig med mindre

Det kan også være en god lektie for ens børn, at lære at klare sig med mindre ting. For der er naturligvis ikke plads til at medbringe hele arsenalet af legetøj på campingturen, og snackskuffen må også blive hjemme i første omgang. Vores indledende tanke var at dette kunne blive hårdt når man er afsted med en bestemt 2-årig, men faktisk er vi overbeviste om at det sagtens kan lade sig at gøre når man tænker på al den kvalitetstid man skal have, og alle de nye spændende aktiviteter der skal afprøves. Så det er helt sikkert en sund øvelse for både Andrea, men også os som forældre at skulle klare sig med mindre.

At være fysisk aktive

Dette er nu ikke et punkt vi behøver at gøre meget ud af, for Andrea elsker at være fysisk aktiv alle døgnets timer og er en rigtig sprællebasse der skal hoppe og danse og øve gymnastik, og det er fantastisk! Og denne ferie giver mulighed for masser af aktiviteter på legepladsen, leg med andre børn og susen rundt i deres børnevenlige vandland, og det er ren guf for Andrea.

Fokus på udendørs aktiviteter

Nu er vi egentlig ikke de forældre der lader vores børn sidde med Ipad’en hele dagen, men omvendt er vi heller ikke bange for at lade Andrea sidde med den ved særlige lejligheder. Men vi er nu alligevel glade for at vi her kan tage en hel uge med aktiviteter der ikke involverer elektronik, men i stedet får fokus på udendørs hygge og normale børnelege – som i gode gamle dage.

At få kvalitetstid sammen

Endnu en ting vi ser meget frem til er at tilbringe en masse kvalitetstid sammen som familie, hvor der for alvor kan være fokus på børnene og familiehygge. Vi skal lege, plaske i vand og bare råhygge i en hel uge og have familietid som aldrig før.

At skabe nogle gode minder

Og så glæder vi os ikke mindst til at skabe nogle fantastiske mindér sammen med vores børn. Nogen minder, som vi altid vil kunne huske tilbage på.

IA012-caorle-pra-delle-torri-campsite-adriatic-pirate-pool-b_tcm21-52610

 

Har i været på campingferie med jeres børn? Og har i flere gode grunde til at prøve denne ferieform?

Opdagelse.dk er inviteret til Pra Delle Torri af Eurocamp, men alle meninger er vores egne

2 Comments

 • Vi har været på pra della Torri (PDT). Det var vores 2. Campingferie i Italien. Vi startede på en mindre “ukendt” plads med et fantastisk børneteam og en størrelse der var overskuelig for børnene mere i stil med danske pladser krydret med underholdning.

  PDT har ALT men er en meget stor plads så vores børn på 7 og 11 ville helst have os med rundt. Det gode ved pladsen er at du ikke behøver at forlade den, der er spisesteder, supermarked (der findes et stort et 2 km væk når du drejer til højre ad landevejen), vaskeri, aktiviteter, markedet, strand, legepladser, flere pools og legebassiner, maleværksted etc.
  Løbehjul, løbecykler osv kan være en fordel for børn der ikke “gider” gå meget. Man kan leje diverse køretøjer på pladsen og de store børn fræser rundt på veje og stier.
  Vi havde 12 dejlige dage på pladsen sammen med et hold bedsteforældre.
  Så I ønskes en rigtig god ferie :-)

  • Hej Helle
   Tusind tak for din kommentar :-) Og dejligt at høre at du taler godt om PDT. Nu glæder vi os bare endnu mere til at komme ned og opleve det på egen hånd.
   / Rebecca

Skriv en kommentar