Gode grunde til at rejse med børn

Det var uden tvivl en stor omvæltning for os, da vi i sin tid skulle begynde at rejse med børn. Vi rejste ikke længere som et par, men som en familie, og der var pludselig flere meninger og behov der skulle tages hensyn til. At rejse med børn kan være uforudsigeligt, utroligt hårdt og det foregår i et helt andet tempo end hvis vi havde været afsted som et par. Så hvorfor overhovedet rejse? Det skal vi nok give jer nogle rigtig gode grunde til, for vi ville personligt ikke være det foruden!

aros_kunstmuseum_danmark

Oplev verden gennem dit barns øjne

Efter at vi har fået børn, har vi bemærket at vi nu oplever verden på en helt ny måde, og ofte er det de helt små ting der betyder noget. Vores børn er ligeglade med om de får taget et billede foran en fancy bygning, men man fanger til gengæld deres interesse hvis vi f.eks. går forbi et springvand med rindende vand eller hvis vi skal ud og køre med bussen. Man kan aldrig vide hvad der lige hitter på dagen, men for os gælder det blot om at lade dem få lov til at udforske verden. Så vi har lært at der ikke skal spares på tiden, og hvor vigtigt det er bare at lade det ske. For selv de små øjeblikke kan skabe de bedste ferieminder.

At blive knyttet sammen som familie

Når man rejser sammen som en familie, er man ét team. Man er pludselig meget afhængig af at alle familiemedlemmer er tiptop og rejseklar, og man er nød til at finde en fælles rytme for at få det hele til at fungere. Hver gang vi er afsted på en rejse kan vi mærke at der har været en fantastisk stemning når først vi lander på hotellet efter en lang dag. Vi er formentlig trætte og udkørte, men det glemmer man oven i alle de gode minder man har skabt sammen som familie.

Dine børn vil bedre kunne forstå verden

At rejse – både nært og fjernt – giver dine børn en ide om hvor stor verden egentlig er. Én ting er at kigge på et verdenskort, men rent faktisk at være der og at opleve det med egne øjne gør en væsentlig forskel. Dine børn vil prøve den lokale mad, høre fremmede sprog, og de vil få en forståelse for andre kulturer ved selv at opleve dem.

At komme ud af den faste rytme

Vi er ikke i tvivl om at faste rutiner er en god ting når det gælder sengetider samt faste tidspunkter for måltider i løbet af dagen. Det er i hvert fald uhyre vigtigt i vores familie nu hvor vi har små børn. Men vi mener nu at det er en god ting at få rystet posen lidt i forhold til dagligdagens trommerum og faste gøremål.

Kom i snak med de lokale

For vores vedkommende har det, at rejse med børn, betydet at vi i større omfang har anvendt de lokale supermarkeder, bagerier og markeder for at handle ind til snacks undervejs på turen. Vi har også gjort stort brug af parker og legepladser, hvor man ofte løber ind i lokale. Og her møder vi ofte en stor interesse i vores børn, og herefter er det nemt at falde i snak om alverden.

Rammelsberg minen tyskland harzen

Dine børn vil elske nye eventyr

Børn vil elske at komme ud af de faste rutiner, og at komme på nye eventyr. Lad dem være nysgerrige og lad dem gå på opdagelse, og lad dem endelig prøve ting de ikke har prøvet før. Det er kun en god ting at de får afprøvet deres grænser og prøver nye ting og får oplevelser, som de aldrig ville have fået derhjemme.

Leg og læring

Dine børn vil lære nye ting. For små børn gælder det primært at de bliver kastet ud i en masse nye oplevelser, mens at det for større børn er en mulighed for at lære en del om geografi, historie og arkitektur verden over. Og at gøre læring til en del af oplevelsen gør det blot sjovt, og dine børn vil være langt mere engagerede, end hvis de f.eks. selv skulle læse herom. Man kan bruge læring både før, under og efter rejsen. Få børnene til at deltage i planlægningen af rejsen, snak om attraktionernes historie når i er afsted på rejsen og få hjælp til at skabe rejseminder efter rejsen.

Dine børn lærer at blive sociale

Når man rejser vil der altid være mulighed for at komme ud og møde andre børn. Vi har haft Andrea med på utallige legepladser verden over og det er flere gange sket at hun er begyndt at lege med de børn hun møder – på trods af at der naturligvis er en sprogbarriere. Men det hindrer ikke i at lege på rutchebanen eller at hoppe sammen på trampolinen. Og det er skønt at se at hun ikke er bange for at springe ud i det.

Skab nogle fantastiske ferieminder

Vi kan selv huske en del af de rejser vi var på sammen med vores familier i vores barndom, og heriblandt har har vi haft nogen af de bedste stunder som familie. Derfor er vi overbeviste om, at at vi på rejsen kan skabe nogle helt fantastiske ferieminder. Ikke nødvendigvis fra de steder man har været, men af glæden ved at tilbringe tid med familen.

new-york-brooklyn-bridge-baby

 

Hvilke gode grunde har du til at rejse med børn?

Skriv en kommentar