Gode grunde til at besøge Sverige

Her finder du nogle gode grunde til at besøge nabolandet Sverige, et land vi selv har besøgt flere gange inden for de seneste par år. Sverige minder på mange måder om Danmark, men der er dog nogle væsentlige forskelle, som gør at du alligevel får mulighed for at opleve den kulturelle forskel.

haga2

Nemt for børnefamilier

Sverige er en attraktiv feriedestination for børnefamilier pga den korte afstand. På kun nogle få timer kan man tage færgen dertil, hvilket vi selv har gjort et par gange med Stenaline. Det er nemt og bekvemt, og man kan læne sig tilbage og slappe af mens man nærmer sig destinationen.

Stockholm og Göteborg

Nu har vi selv besøgt Göteborg et par gange her inden for den sidste tid, og vi kan derfor sagtens anbefale en tur til de svenske storbyer. Her kan du give dig i kast med shopping på strøget, spisning på gode restauranter eller oplevelser i særklasse. Læs eventuelt vores indlæg om Göteborg og få lidt inspiration >

Nyd svensk fika

En af de ting vi altid er særligt begejstrede for er, at nyde en omgang svensk fika. For hvem elsker ikke kaffe og kage? Egentlig er fika blot en betegnelse for at spise kaffe og kage – men andre gange menes der et helt kagebord fyldt med lækre kager.

Vimmerby_astrid_lindgrens_nas

Rensdyr og elge

Vi havde hverken set rensdyr eller elge før vores besøg i Sverige, og disse to hjortearter er vældigt populære i Sverige. Man forbinder jo nok hurtigt rensdyr med julen, i og med at det er dem der trækker julemandens slæde, og faktisk kan man i Sverige få sig sit helt eget sneeventyr på en slæde trukket af rensdyr. Der findes desuden også flere stader hvor det er muligt at fodre dem.
I Sverige findes der også flere elgparker, hvor du kan være heldig at spotte en elg og måske komme helt tæt på den. Så bliver det da ikke mere svensk! På visitsweden.dk finder du en oversigt over hvor du kan besøge elgen.

Astrid Lindgrens verden

Elsker du Pippi og Astrid Lindgren? Så bør du helt sikkert opleve Astrid Lindgrens verden nær Kalmar i Sverige. Her kan børnefamilier og barnlige sjæle opleve figurerne fra Astrid Lindgrens fortællinger, og du kan se flere theaterstykker med dine yndlingsfigurer, og opleve de forskellige universer der er blevet skabt. Når du besøger Astrid Lindgrens verden bør du også besøge Bullerby samt Astrid Lindgrens fødested. Læs mere om de mange Astrid Lindgren attraktioner i vores indlæg >

Vimmerby_astrid_lindgrens_verden

Dala hesten

Dala heste er meget typisk svensk. Det er nogle rødmalede heste snittet i træ, som er meget ikonisk i sit udtryk. Dalahestene fremstilles hovedsageligt i Nusnäs ved Mora i Dalarna, men kan også findes i enhver svensk souvenir shop med respekt for sig selv. Rundt omkring i Sverige er det muligt at se flere Dalahest skulpturer (særligt i Dalarna området). Den største af disse dalarheste finder du I Avesta i det sydlige Dalarna. Den er intet mindre end 13 meter høj og 12,8 meter lang.

Sauna

Sauna traditionen stammer fra Finland, men også Sverige har taget godt imod den. Du har helt sikkert prøvet en sauna herhjemme i Danmark, og de er ofte forbundet med bade- og spafaciliteter. Men den type sauna der er tale om her er oftest forbundet med en efterfølgende kold dukkert, hvor du får renset ud i systemet, hvilket er utroligt opfriskende.

Archipelago

Sverige er mere eller mindre omgivet af små klippeøer kaldet Archipelago. Det er utroligt charmerende, og det kan anbefales at udforske disse øer yderligere. Hvis du f.eks er i Göteborg kan man tage på en tourbåd, hvor man kommer ud til de mest kendte øer i området.

goteborg_fra vandet

Deltag ved et krebsegilde

Vi har selv været så heldige at deltage ved et vaskeægte svensk krebsegilde, hvilket er noget ganske særligt i Sverige. Med masser af krebs og lækre anretninger, samt snaps og humørfyldte svenske druksange. Ja ser du, det kan hurtigt blive en fornøjelig affære. Krebsegilder afholdes typisk i august / september og er egentlig en ting der foregår i de private hjem. Så man skal være lidt heldig hvis man skal inviteres med til dette.

Nordlys og smuk natur

En af vores helt store bucketliste-ønsker er at opleve Nordlyset, hvilket er muligt i Sverige i vinterhalvåret. Dog skal man befinde sig ret nordligt. En anden ting, som også er noget ganske særligt i det nordlige Sverige er den smukke uberørte natur i den svenske vildmark. Her finder du bjerge og floder og en uimodståeligt smuk natur.

Smukke træhuse

Vi elsker de idylliske træhuse, som man kan finde overalt i Sveriges ældre bydele. Billederne nedenfor er taget i den gamle bydel i Kalmar samt den stille landsbyflække Mörtfors. Men også i større byer er det muligt at finde træhuse. I Göteborg bør du f.eks. besøge bydelen Haga, som er en perle for sig. Læs mere om i vores guide til bydelen Haga >

Kalmar_den-gamle-by4

Hvad mener du er gode grunde til at besøge Sverige?

1 Comment

  • Jeg elsker Sverige som ferieland, og Sverige er kanskje enda mer likt Norge enn Danmark. Nylig besøkte jeg kysten av Sverige og tok badstue etterfulgt av bad i sjøen. Og aldri tur til Sverige uten fika. Jeg elsker fika! Jeg har også besøkt Dalarne med den karakteristiske Dala hesten. Favoritten i Sverige er nok kysten med sine mange øyer. Øyhopping anbefales og flere steder kan dere overnatte på sjarmerende gjestehus og pensjonat.

Skriv en kommentar