Forberedelser til ferien for børnefamilier

Vores sommerferie er for længst arrangeret, og igen i år drager vi sydpå (eller i vores tilfælde når nu vi bor i Italien – nordpå) ligesom så mange andre danske familier gør det hvert eneste år. For os står den igen i år på kør-selv-ferie og en vaskeægte badeferie på en skøn og børnevenlig campingplads. Sidste år nød vi campinglivet på en familievenlig campingplads i Italien, og i år går campingferien til Camping Klenovica i Kroatien (som er sponsoreret af Vacance Select), og vi ser frem til at fortælle jer meget mere om campingpladsen så snart vi sætter vores fødder på pladsen. Vi har bestilt en uge på campingpladsen, og har efterfølgende planer om at lave en lille roadtrip gennem Norditalien tilbage til Salerno – men det er en helt anden historie. Lige nu handler det blot om at få styr på de sidste forberedelser til ferien. I den forbindelse har vi gjort os nogle tanker i forhold til at rejse med små børn.

Husk pas til dine børn

First thing first, har I husket at lave pas til jeres børn? Eller at tjekke hvorvidt om det er udløbet? Ved børn mellem 0-2 år gælder kun i 2 år, og for børn mellem 2-18 er de gældende i 5 år. Alle børn skal have et pas, også dit barn på 2 måneder, og du kommer ingen vegne uden. Her når ferietiden nærmer sig er det en god ide at være i lidt god tid når det gælder pas. For pludselig bliver der travlt på paskontorerne rundt i landet, og i disse perioder varsles der op mod tre ugers ventetid for at modtage passet. Så sørg endelig for at få dette på plads i god tid. Læs også vores guide til at få lavet pas til en baby og små børn.

Hvad skal pakkes?

Når først der er styr på passet begynder vi at danne os et overblik over hvad der skal medbringes, evt ved at skrive en pakkeliste. Dette er noget af det vigtigste i forhold til forberedelser til ferien. Vi tager udgangspunkt i hvilken type ferie vi skal på og sørger for at udarbejde pakkelisten herefter. Hermed kan vi fornemme om der er noget vi mangler at få købt. Hvis man ønsker at shoppe online er det en god ide at gøre det et par uger forinden. På den måde er man sikker på at varerne når at komme frem forinden. Og ellers kan man selvfølgelig også nå at løbe et par ærinder inde i byen dagene op til ferien.

Forberedelser til ferien

Tøj og sko

Når man pakker kufferten til ens barn er det en god ide at pakke et sæt tøj til hver dag samt et par ekstra outfits hvis nu uheldet skulle være ude. Så skal man f.eks. være afsted i 7 dage ville vi som udgangspunkt tage tøj med til 10. Det kræver hermed at man har en hel del børnetøj der kan sammensættes på kryds og tværs, og typisk vil der være et par ting man mangler i farten. Om det så er et par t-shirts, nyde badesandaler eller noget helt tredje. Man kan som regel pludselig blive overrasket over at børnene er hoppet op i en ny størrelse eller at vejret skifter og kræver en helt ny påklædning, hvilket har været gældende herhjemme lige forinden den foranstående ferie. Det gode vejr herhjemme i Danmark har gjort at vi har skullet ud og investere i en hulens masse sommertøj og sandaler til Andrea tidligere end ventet, og Wilfred har haft fuld fart med at komme godt op i størrelserne, og på få måneder har han hoppet flere størrelser. Vi kan slet ikke følge med, og han bliver uden tvivl en høj herre.

Badetøj, solbeskyttelse og badeudstyr

Ligesom med tøj er der jo nogen ting som skal opgraderes for hver sæson i takt med at børnene bliver større. Badetøjet skal derfor have en opgradering til en større størrelse, og skabet fyldt med solcreme skal fornyes med nye tuber. Man siger at en solcreme typisk kan holde sig i et år efter åbning. Og vidste du godt at solcremens virkning mindskes hvis den ligger for meget i solen? Så husk endelig at få den ind i skyggen, og ned i tasken igen når du er ude.

Nu har vi endnu ikke benyttet os af det store badeudstyr ud over skovl og spand. Men vi har på fornemmelsen at der i år skal lines op med det helt store arsenal af badeudstyr. Men dette bliver helt sikkert bare købt på pladsen, når vi ved hvad vi står og mangler.

Forberedelser til ferien

Praktisk børneudstyr

Af praktisk børneudstyr har altid pakket en propfyldt pusletaske med alverdens udstyr til bleskift samt ekstratøj til begge børn. Herudover medbringer vi altid to klapvogne – en stor (City Mini Zip) og en lille (GB Pockit) – på trods af at vi lige nu øver meget på at Andrea skal gå selv. Derfor er det også praktisk at den ene klapvogn kan klappes sammen og lægges ned på hylden under den anden.

Herudover er vi begyndt at medbringe vores egen rejse-barneseng. Det er dog KUN på kør-selv-ferier og roadtrips. Her har vi flere gange har endt på hoteller der ikke har barnesenge til rådighed – på trods af at det stod skrevet ind i bookingen. Det er ellers ikke noget vi tidligere har haft som et problem når vi har booket et hotel for flere nætter.

Og ellers er der jo bare at fylde resten af bilen op med snacks og underholdning til børnene. I får brug for dem uanset om i skal på kør-selv-ferie eller om i skal ud at flyve.

Forberedelser til ferien

Hvilke forberedelser til ferien plejer i at gøre jer?

Skriv en kommentar