Første dag i Odense – Eventyrets by

Vi er netop ankommet i Odense for en hyggelig lille familietur (følg os live på instagram @opdagelse.dk), og vi besluttede os for at tilbringe den første dag med at følge i selveste HC Andersens fodspor. Og faktisk var dette mere eller mindre bogstaveligt talt. For i byens midte kunne man finde røde fodspor, der markerede en rute rundt til de steder i Odense der har tilknytning til HC Andersen.

Check in på Odense City Hotel

Vi startede dagen med at checke ind på Odense City Hotel. Et charmerende hotel beliggende midt i Odense centrum med alle større seværdigheder i gåafstand. Værelset var anvendeligt og hyggeligt, og så var der opsat en fin børneseng til vores datter på 3 måneder. Vi oplevede en rigtig god service fra personalet i receptionen, der gav os adgang til en parkeringsplads samt gratis wifi, og gav os et par gode råd med på vejen. Med basen på plads, og barnevognen fundet frem tog vi ud for at udforske byen.

[pt id=’6355′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

HC Andersens Hus

Første stop på turen blev HC Andersens Hus, som klart var dagens største overraskelse. Vi var nemlig ikke klar over at der var et så stort museum / udstilling tilknyttet til dette hus, og det var utroligt spændende og fascinerende at dykke ned i hans liv og hans mange eventyr.

[pt id=’6356′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

I HC Andersens fodspor

Resten af dagen brugte vi på at følge i HC Andersens fodspor. Vi fulgte de røde fodspor vidt omkring og kom blandt andet ud forbi hans barndomshjem, storslåede kirker, åbne pladser og vellignende statuer. Det var utroligt nemt at navigere efter de røde spor, og det var befriende at man ikke havde brug for et kort eller anden navigation. Så det er rigtig godt tænkt, og det var meget turistvenligt!

Ruten giver ikke kun et godt indblik i HC Andersens liv, men den giver også et rigtig godt indtryk af Odense. Ruten tager dig igennem hyggelige snævre gader med brosten i den gamle bydel, ud blandt moderne byggeri i den nye bydel og ikke mindst en afslappende atmosfære i byens parker. Så alt i alt en god og lærerig gåtur.

[pt id=’6358′ size=’medium’ class=’aligncenter’]

 

Da mørket begyndte at sænke sig trak vi os tilbage til Odense City Hotel med vores datter, der havde brug for et par timer med lidt leg og hygge inden vi kunne starte planlægningen af morgendagens program. Så følg endelig med, for at se hvad dagen har at byde på.

Skriv en kommentar