Her finder du HC Andersens eventyr i Odense

Det er tydeligt at mærke at HC Andersen har sat stort præg på Odense by og på de mange turister der strømmer til hvert år. Du kan derfor finde hans aftryk i alverdens afskygninger – og ikke kun på HC Andersen Walk, som vi også har skrevet om. Vi vil her give jer et indblik i hvordan du får en eventyrlig dag i Odense.

IMG_8617

Legepladsen ved Munke Mose

En eventyrlig legeplads, der tager udgangspunkt i eventyret om Tommelise. Her kan børnene blandt andet hoppe fra åkande til åkande lige som i det klassiske eventyr af HC Andersen. Tilhørende er også en lille vandlegeplads. Legepladsen i Munke Mose er primært for mindre børn.

Skulpturer rundt i Odense

Overalt i Odense finder du skulpturer, og langt størstedelen af dem har en relation til HC Andersen og et af hans eventyr. Nedenfor ses f.eks. en skulptur af en papirsbåd fra en af hans eventyr. Der er opstillet en hel rute, der vil føre dig rundt til disse eventyrskulpturer. Der er i alt 14 stk, og de er primært placeret i den gamle bydel. Find en oversigt over alle skulpturer samt en rutebeskrivelse på www.visit-odense.dk

IMG_8546

Børnekulturhuset Fyrtøjet

Lige ved siden af HC Andersens Hus finder du indgangen til Fyrtøjet, som er et børnekulturhus. Her kan du træde ind i en helt anden verden med spændende fortællinger og leg. Lige nu kan du blive en del af eventyret om Den Standhaftige Tinsoldat med farverige udklædninger, og du kan lade din kreativitet udfolde sig i Fyrtøjets hobbyrum med tegning, maling og klip.

Hos byens attraktioner

Vi fandt HC Andersen sidde i et af togene hos Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Han sad godt gemt i et tog der var svarende til et tog på hans egen tid. HC Andersen var langt fra hovedattraktionen, men blot en lille bonus, og en sjov krølle på besøget hos jernbanemuseet. Da vi besøgte Odense Zoo var der igen referencer til den kendte eventyrforfatter. Her var der placeret kyssebænke rundt omkring i parken, der refererer til et af hans eventyr – nemlig Den Standhaftige Tinsoldat.

IMG_8662

HC Andersen Festspillene

Tag din familie med til en eventyrlig musical på friluftsscenen i den Fynske Landsby. Her bliver der henover sommeren udført et af HC Andersens eventyr, af en gruppe talentfulde børn og unge. Hvert år bliver der opført et nyt eventyr.

Parade

Du kan også opleve HC Andersens eventyr opført i en parade. Henover sommeren opføres en parade i Lotzes Have tre gange om dagen. Showet er ganske gratis, og giver dig en levende fortælling med musik og sang.

HC Andersen i trafikken

Du møder HC Andersen i trafikken i form af trafiklys. Trafiklysene blev opsat tilbage i 2005 i forbindelse med HC Andersens 200 års fødselsdag, og er nu at finde i flere lyskryds i Odense midtby.

IMG_8633

 

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Odense, men alle meninger er vores egne

Save

1 Comment

Skriv en kommentar