Forlystelser for alle i Fårup Sommerland

Fårup Sommerland byder på et meget varieret udvalg og forlystelser, og det gør sommerlandet i skoven til en perferkt dag med hele familien. Parken byder vandland, vilde forlystelser samt børneforlystelser. Vi har nu prøvet at besøge sommerlandet både med og uden børn, hvilket har budt på to meget forskellige oplevelser. Den første gang var vi afsted sammen med et vennepar, og jeg selv var det givne tidspunkt gravid og skulle dermed sidde over ved størstedelen af forlystelserne, og jeg blev hurtigt en taskeholder mens de andre skulle op i de helt store rutchebaner. Anden gang var vi afsted sammen med vores to børn Andrea og Wilfred, hvoraf det naturligvis kun var Andrea der kunne prøve forlystelser da Wilfred endnu kun er en baby. Han må tage revanche en anden god gang!

S P O N S O R E R E T

Fårup sommerland

Vandland både for de store og små

Hos Fårup Sommerland finder du også et badeland for hele familien kaldet Aquapark, som du får adgang til så snart du køber entre til Fårup Sommerland. Vandlandet tilbyder forlystelser for hele familien hvor man kan tage de små vandhunde med ud. Der er rutschebaner hvor man kan sidde i badering, og så er der naturligvis Fårup Sommerlands adrenalin-junkie-vandrutschebane: Vandrutschebanen “Vandkanonen” byder på lup og frit fald. Forlystelsen starter med at man træder ind i et rør, krydser armene, lægger hovedet tilbage, hvorefter der tælles ned og bunden forsvinder væk under en. Der er fuld smæk på og det hele er overstået på 5-6 sek, men adrenalinen pumper videre, og lysten til en tur mere overvinder lysten til alt andet. Den skal prøves!

Vilde rutchebaner

For dig der elsker de vilde forlystelser kan du give dig i kast med de hæsblæsende rutchebaner. Fårup Sommerland har flere rutchebaner, som er perfekt til alle aldre.  Store som små sidder de fleste gæster og venter med spænding på at blive sendt afsted i de store rutchebaner og med fart og vilde sving formår Fårup Sommerland virkelig at levere forlystelser med spænding og adrenalinchok. På Orkanen kan benene flyve frit mens du flyver med fuld fart på 453 vilde meter, Lynet skyder dig afsted fra 0 – 80 km/t på blot 2 sekunder, eller prøv Falken, Danmarks hurtigste trærutchebane.

faarup_rutchebane-2

faarup_sommerland

Forlystelser i børnehøjde

Da vi trådte ind i Fårup Sommerland fra morgenstunden blev vi mødt af parkens to maskotter – et egern og et pindsvin. Og Andrea fandt det helt store smil frem. Inden længe stod hun og gav dem begge en stor varm krammer, og hun havde fundet det helt store smil frem. Så det var en god start på dagen.

For de mindre børn findes der forlystelser som Mine-expressen, Pindsvinet, Fårup Rafting og Skovsuset. Og med klassikere som Træstammerne og River Rafting, kan man være (u)heldig at blive kølet lidt ned med et sprøjt vand. Andrea var ikke helt høj nok til de fleste af forlystelserne, så for vores vedkommende blev det til en sejltur i Fårupbådene, hvor Andrea fik lov til at styre roret. Og så brugte vi en del tid ved Fårup Racing Team og Skovkarrusellen, hvor Andrea slet ikke var til at styre. Ja, der findes flere forlystelser for de helt små, hvilket fuldender parkens alsidighed, og som gør at Fårup Sommerland er et perfekt sted til hele familien – store som små.

faarup_sommerland_maskot

Fårup sommerland

Spisesteder helt ude i skoven

Jeg havde naturligvis hørt det velkendte Fårup Sommerland slogan på forhånd, men havde dog ikke givet det meget tanke. Men snart gik det op for én, at parken var fyldt med små grønne områder og at man ganske rigtigt var havnet midt ude i skoven omgivet af høje træer. De mange grønne områder i parken gav rig mulighed for at sætte sig ned og nyde solen og din madpakke i ro og mag, og faktisk blev der lagt op til at man kunne holde sin helt egen picnic, hvor man blandt andet kunne grille ved Weber Grillpladsen.

Det er klassisk familiehygge hvor man får brændt lidt energi af inden man kan indtage en evt. medbragt frokost. I Fårup Sommerland er det tilladt at medbringe alt mad og drikke selv, men ellers er parken utrolig familievenlig med massevis af spisesteder, både restauranter og til medbragt mad. Og kan børnene ikke holde sig i ro under en hel frokost, så kan man altid lade dem tage en tur på en nærliggende hoppepude eller trampolin. Kort sagt. Fårup Sommerland har formået at få en hulens masse sjov ind i en skov.

Hent appen

Dette er en rigtig fin app der hurtigt kan give dig et overblik over parken. Du kan se et kort over parken, og du kan desuden se hvor lang kø der er til de forskellige forlystelser. Herudfra kan du planlægge dine næste aktiviteter. Herudover kan du finde en højdeguide, der igen giver dig et hurtigt overblik over hvilke forlystelser du kan prøve. Hvilket er guld værd når man er afsted med små børn, hvor højden endnu ikke er med dem. Andrea er f.eks. kun 95cm og dermed var der kun ganske få forlystelser hun måtte prøve. Så husk at hente denne praktiske app inden dit besøg, og få mest muligt ud af dagen.

Godt vejr vs. dårligt vejr

Det er helt sikkert lækkert at være i sommerland på en lørdag i høj solskin, men på disse dage kan du også være sikker på at parken er propfyldt med andre glade gæster, og køerne til de populære rutchebaner er uanede lange. Hvis du ønsker at have parken mere for dig selv, og med færre gæster der står i kø til forlystelserne bør du overveje at tage afsted på en hverdag og muligvis endda en dag med “dårligt vejr”. Under begge vores besøg i parken har der været grå himmel, og det har været lidt uden for sæsonen. Og her havde vi kun 0-10 minutters venten ved alle forlystelser – flere steder hoppede vi direkte på. Selvfølgelig har det også noget at gøre med hvornår på sæsonen man besøger parken. Brug evt. ovenstående app til at se hvilke dage der har korte køtider.

faarupsommerland_rutchebane2

 

Har du besøgt Fårup Sommerland for nyligt?

Opdagelse.dk blev inviteret af Visit Nordjylland, men alle meninger er vores egne

Skriv en kommentar