Et besøg hos pandaerne i Adelaide Zoo

Vi er helt vilde med dyreliv og zoologiske haver. Vi var derfor på besøg hos Adelaide Zoo, hvor vi fik set de to eneste pandaer i Australien. Vi har anmeldt oplevelsen og givet vores bud på hvad man bør se i parken.

IMG_0959 copy

Pandaer

Adelaide Zoo er hjem for de to store pandaer Wang Wang og Funi, som har boet i Australien siden 2009. Dagen for vores besøg var det dog kun Wang Wang der var ude i solen. Funi, som er en kvinde havde nemlig fået fødselsdepression på trods af at hun ikke var gravid. Det er åbenbart noget der sker for pandaer. Adelaide Zoo er det eneste sted i Australien, hvor det er muligt at se pandaer.

Dyr

I Adelaide Zoo har de 1.800 dyr af 300 forskellige arter. Og det strækker sig fra insekter, krybdyr og slanger til fugle, fisk og pattedyr. Den zoologiske have har naturligvis et stort udvalg af Australske dyr som kænguru, koala, atasmansk djævel, wombat og cassowary.

IMG_0910 copy

Fodring og shows

Hver eneste zoo i Australien har et skema over fodringer af dyrene. Det er en rigtig god ide at deltage ved disse fodringer og lære mere om dyrene. Dyrene er desuden langt mere aktive og du har mulighed for at stille spørgsmål til dyrepasseren. I Adelaide Zoo har du mulighed for at se følgende dyr blive fodret: søløver, flodheste, løver, tigre, orangutanger, pelikaner og pingviner. Herudover er der et væld af fugle og du har desuden mulighed for at komme helt tæt på dyr som grise, geder, får, kaniner osv.

Tours og encounters

Nu har vi ikke prøvet dette og kan ikke rigtig udtale os om det. Men hos Adelaide zoo er der mulighed for at komme behind the scenes, hvor du blandt andet kan komme ind og besøge pandaerne når de spiser morgenmad. Der findes også flere muligheder for at få taget billeder med dyrene – f.eks. girafferne, kæmpeskildpadder og løver. Disse tours og encounters er sjældent billige.

IMG_0801 copy

Priser og info

Adelaide Zoo er åben fra 9.30 til 17.00 hver dag, men flere af dyrenes områder har særlige åbningstider. Dette skyldes at man kan betale ekstra for at deltage ved dyrenes morgenmads fodring. Indgang til Adelaide Zoo koster $18 for børn, $32,50 for voksne og $23 med studiekort.

Er Adelaide Zoo et besøg værd?

Det er uden tvivl de to pandaer man betaler for at komme ind og se. Det er en hyggelig zoo og det er altid en god oplevelse at gå og kigge på dyrene. Men udvalget i Adelaide er ikke så stort. Så mit råd vil være, at du kun bør tage i Adelaide Zoo hvis du ønsker at se pandaerne. De andre dyr kan man se alle andre steder, og der er ikke nogle shows du ikke finder andre steder.

Adelaide Zoo
Frome Road
www.adelaidezoo.com.au

IMG_0829 copy

Skriv en kommentar