Et anderledes souvenir – og tricket til at sælge CD’er på gaden i New York

I New York findes der masser af gadesælgere, heriblandt også unge håbefulde musikanter, der drømmer om at slå igennem med sangkarrieren. Disse sælgere vil sælge dig CD’er, og jeg er blevet snydt til at købe dem – ikke kun én men hele to gange med dette trick. Eller – det var ikke mig der hoppede i fælden denne gang.

cd new york

Tilbage i 2009 besøgte jeg New York med en veninde. Vi gik i området nær Bryant park, og her henvendte en rapper sig til mig og spurgte om ikke jeg ville have en gratis CD. Siger man nej til det? Jeg takkede selvfølgelig ja, og han sagde at han lige ville underskrive den for mig, og han adresserede den endda med mit navn. Når så man står med den gratis CD i hånden fortæller han pludselig at man skal give en lille donation, og wupti – så er CD’en ikke længere gratis. Og her er det svært at sige nej tak – eftersom at manden allerede har skrevet dit navn på CD’ens cover.

Præcist det samme skete så for Kris foran Natural History Museum. Jeg nåede ellers lige at blande mig i samtalen for at fortælle Kris at det var et trick, men der blev flere gange sagt at CD’en var gratis. Den blev underskrevet – og Wupti, nu skulle vi igen donere penge. Så nu er vi indehavere af endnu en amerikansk rap-CD til samlingen.

Men faktisk er det et sjovt og anderledes souvenir at have med hjem, og det er åbenbart et musthave souvenir på mine rejser til New York. Jeg tager med glæde CD’en med hjem, og smiler blot ved tanken om at jeg er blevet narret hele to gange.

Ville du modtage en “gratis CD”?

Skriv en kommentar