Esbjerg og Mennesket ved Havet

Dagens udflugt gik en tur forbi Esbjerg og skulpturen Mennesket ved Havet ved Sædding Strand. Utroligt nok var det vores første gang ved disse fire skulpturer, som ellers er et must-see på den danske vestkyst. Skulpturen er udarbejdet af Svend Viig Hansen og blev rejst i 1994 for at fejre 100 års jubilæet for Esbjerg som en selvstændig kommune.  Skulpturen står i dag som et vartegn for Esbjerg med en  højde på hele 9 meter, og Mennesket ved Havet kan derfor ses på lang afstand.

esbjerg

Faciliteter

Der findes to små parkeringspladser – en på hver side af skulpturen, hvorfra du kan følge en sti ud til Mennesket ved Havet. En sti omkranser skulpturen, og en smuk strand løber nede foran. Har du taget en frokost med er der yderligere mulighed for at sætte sig ved en af de få picnicborde. Dog tror jeg at man skal være forberedt på, at der vil komme mange besøgende i sommerperioden.

På besøg i november

Vi kom forbi skulpturen på en tidlig novemberdag i klar solskin. Parkeringspladserne var gabende tomme, og vi havde skulpturen og stranden for os selv. Det var skønt at man kunne tage et billede helt uden turister der stikker hovedet ind foran skulpturen. Vi havde skulturen helt for os selv i snart 10 minutter før et ældre ægtepar kom forbi. Så ønsker du at nyde skulpturen i ro og mag kan det klart anbefales at komme forbi uden for sæson.

Save

Skriv en kommentar