En guide til Hamborg

Nu er det egentlig ved at være lidt tid siden at vi sidst besøgte den nordtyske storby Hamborg, men byen er bestemt ikke glemt. Hamborg er en by fyldt med liv, rig kultur, spændende shoppingmuligheder samt arkitektoniske værker. Ja, vi er faktisk ret begejstrede for byen, og vi vil derfor give jer lidt flere tips, således at i har bedre mulighed for at gøre os kunsten efter.

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

hamborg michaelis kirke

 

Transport til og fra Hamborg

Nu bor vi selv i Jylland ca en times kørsel fra den Tyske grænse hvilket gør det dejligt nemt at tage på kør-selv-ferie i Europa. I den forbindelse er Hamborg typisk en af de første større byer man støder på, og med motorvej hele vejen dertil bliver Hamborg et nemt mål for en weekendtur i det tyske. Det er også let at komme til Hamborg med både tog, bus eller fly, og en flybillet fra København til Hamborg kan fåes helt ned til 700 kr retur.

Vi tog som sagt bilen fra Vejle – en tur der burde tage os lidt over 3 timer, men som dog hurtigt kan tage længere tid pga kø ned gennem Tyskland. Desuden rejste vi med Andrea der dengang var 1 år, så vi gjorde os derfor et par ekstra stops undervejs for at hun kunne komme ud og strække benene. Bemærk desuden at det er en god ide at finde et hotel der har gratis parkering inkluderet hvis du vælger at tage bilen. Ellers kommer du nemt til at betale 20 euro pr døgn for at have bilen stående.

Offentlig transport i Hamborg

Der er lidt forskellige muligheder når man som turist skal rundt i byen. Først og fremmest er der U-bahn og S-tog, som er byens svar på en metro. Og med disse tog burde det være muligt at komme rundt til de fleste seværdigheder. Der findes også busser hvis du mangler dækning på en særlig strækning. Efter vores mening tager det bare altid lidt længere tid om at sætte sig ind i bussystemer i fremmede byer.

Billetprisen for offentlig transport er ca 20 kr for en enkeltbillet for voksne. Det kan dog hurtigt anbefales at man køber en gruppebillet hvis man rejser flere sammen. En sådan gruppebillet gælder for op til 5 personer og koster ca 75 kr og kan anvendes uendeligt fra kl 9 om morgenen til kl 6 om morgenen dagen after. Så de kan hurtigt tjene sig hjem. Læs mere om billetter på HVVs hjemmeside.

Hamborg-elbphilharmonie-2

 

Hvilke seværdigheder skal man se?

Hamborg er en smuk by med mange skønne seværdigheder, og man har travlt hvis man skal nå at se dem alle. Vi har tidligere skrevet et helt indlæg med top seværdigheder man skal opleve i Hamborg, og dette vil vi anbefale jer at tjekke ud. Her skriver vi om nogle af vores favoritspots efter at have besøgt Hamborg på en weekendtur. Du kan blandt andet læse om bydelen Speicherstadt, om byens arkitektur som f.eks. Chilehaus og Elbphilharmonie, parken Planten un Blumen og meget mere.

Se også en kort film med vores oplevelser:

 

Spændende områder i byen

Vi anbefaler at man også bruger tid på at udforske Hamborgs forskellige bydele og bare suger alt bymiljøet til sig. Lige fra områderne Speicherstadt og Hafencity med en sammensmeltning af gamle varehuse, utallige broer og nymodens byggerier, til de mere urbane og rå kvarterer såsom Schanzenviertel & Karoviertel hvor der er rig mulighed for at finde nogle fantastiske vintage shops + små unikke cafeer.

  • Altstadt & Neustadt er på sin vis stedet hvor du finder den mere historiske del af byen omkring Alster Lake. I Altstadt finder du byens rådhus, en smuk sandstens-bygning med grønt kobbertag centreret omkring et 112 meter højt tårn. I disse områder finder du også nogle af byens smukkeste kirker: St Petri, St Jacobi og St Michaelis. Sidstnævnte tilbyder en fantastisk udsigt ud over byen og er efter vores mening et must see. Læs også vores indlæg om St Michaelis >
  • Speicherstadt er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er et smukt bevaret varehus-distrikt i Hamborg. Varehusene er opført i røde mursten og står side om side langs byens kanaler, og området har dermed en helt særlig vibe.
  • Hafencity er et nyt byområde langs havnefronten, der er under rivende udvikling. Byområdet er en del af et stort designprojekt, hvor man mildest talt har ryddet området og er i færd med at opbygge det på ny med en kombination af butikker, lejligheder, kontorer og urban feeling på alle gadehjørner. Det er ret interessant! Herudover huser Hafencity også en arkitektonisk perle – Elbphilharmonie, som er Hamborgs nye koncertsal eller Operahus.
  • Schanzenviertel & Karoviertel er nogle hyggelige bydele med en urban vibe placeret centralt i Hamborg. Her finder du mange sjove og unikke butikker samt små hyggelige caféer. Områderne er fyldt med streetart, loppemarkeder i weekenderne og fede små vintage butikker. Nogle af de bedste shoppinggader i disse områder er Shulterblatt, Schanzenstrasse, Susannenstrasse, Karolinenstrasse og Marktstrasse.

Hamborg-hafencity-spiecherstadt

 

Hamborg med børn

Vi var selv i Hamborg med en 1-årig, så det var stadig for tidligt at gå alt for meget på opdagelse i oplevelser for børn. Men vi har nogle bud på gode oplevelser, som i ikke bør gå glip af under jeres besøg, hvis i rejser med børn.

  • Tag ind forbi Miniatur Wunderland, som er en attraktion der huser verdens længste modeltogbane. Ja faktisk er den optaget  Guinness Rekordbog. Det er et imponerende syn og børn og legebørn i alle aldre stod med måbende blikke når tog, skibe, fly og andre transportmidler kørte rundt på egen hånd, og når dag blev til nat og mørket sænkede sig over rummet. Miniatur Wunderland har mere end 4.000 m2 fyldt op til randen med spændende modeller, som afbilleder forskellige lande og forskellige scener som f.eks. det vilde vest. Et klart must see hvis du rejser med børn!
  • For de lidt ældre børn kan man give sig i kast med Hamburger Dungeons. Her kan du opleve middelalderens gru når man tager dig med på en rejse gennem Hamborgs grufulde historie.
  • Dyreparken Hagenbeck vil helt sikkert også hitte blandt børn. Dette er en lille zoologisk have med nogen af de mest elskede dyr såsom elefanter og giraffer.
  • Hamburger DOM er en forlystelsespark i hjertet af Hamborg, med forlystelser for enhver smag. Der er dog kun åbent i begrænsede perioder i løbet af året, så tjek deres hjemmeside for at se åbningstiderne.
  • Planten un Blomen er en stor park i Hamborg, hvor du også finder nogle store legepladser hvor børnene kan tilbringe lidt tid mens i eventuelt gør en lille picnic klar.
  • Hvem elsker ikke chokolade? Tag på et besøg på Chocoversum og få en rundtur eller prøv at lave din egen chokolade. Sørg dog for at få en dansk guide, så det bliver en bedre oplevelse for børnene

hamborg-miniatur-wunderland-3

 

Hvor skal man bo?

Vi vil til enhver tid anbefale at man vælger et hotel der er beliggende centralt når man besøger storbyer, eller som minimum har nem adgang til metro. Vi er generelt tilhængere af at gå mest muligt på storbyferier, for på den måde for man en langt mere autentisk oplevelse og man kan være mere spontan undervejs. Så vi bruger fødderne mest muligt – medmindre at byen er uendeligt stor, og man skal en tur fra den ene ende af byen til den modsatte ende af byen (i New York måtte vi f.eks. opgive). Men her i Hamborg virkede det dog overskueligt at gå til det meste. Det er dog vigtigt at man vælger et centralt hotel så det er muligt.

Og hvad er så centralt i Hamborg? Det vil f.eks. være at bo i områder som Altstadt og Neustadt Men uanset hvad, er det også en god ide at sætte sig ind i hvilke seværdigheder man ønsker at se og at finde et hotel der ligger i nærheden eller måske i midten heraf. Vi boede på Hotel Ameron i Speicherstadt, og det virkede perfekt for os. Det var ikke byens midtpunkt, men vi havde gåafstand til alle de attraktioner vi ønskede at besøge.

Hotel ameron speicherstadt hamborg

 

Et godt tip til Hamborg

Som i så mange andre storbyer er det i Hamborg muligt, at købe et Hamburg CARD. Dette kort giver mulighed for at få gode rabatter på byens seværdigheder og spisesteder. Men kortet giver dig også gratis transport rundt i byen under hele kortets varighed. Kortet kan købes online eller på hovedbanegården, eller på Hamborgs turistkontor.

Køb et Hamborg Card >

Hamborg-planten-un-blomen

 

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

 

Har i flere tips til Hamborg?

Skriv en kommentar