Én dag til fods i Barcelona

Barcelona er en utrolig flot by, og man kan nemt bruge mange dage på at udforske den. Men hvad stiller man op hvis man kun har en halv dag? Hvordan oplever man mest muligt uden at få stress, men samtidig fange stemningen i byen. Her kommer vores bud på en hyggelig gåtur i Barcelona, og du kan følge med undervejs på dette kort:

IMG_9083

Arc de Triomf

Tag ind til Arc de Triomf. Nyd den flotte triumfbue og tag turen ned af den store flotte boulevard. Arc de Triomf er velbesøgt, og der er masser af liv. Alligevel føles det ikke “crowded” og man får nemt skudt et par gode billeder. Det er let er finde hertil – metrostationen ligger lige ved siden af, eller du kan tage en taxa. Taxa kørsel i Barcelona er ikke særlig dyrt, og man kommer nemt og hurtigt rundt.

Barcelona 381

Parc de la Ciutadella

Efter en lille gåtur ned ad boulevarden ankommer du til Parc de la Ciutadella. Dette er en skøn park med flot natur og et springvand, og parken er et super sted til lige at sætte sig ned og nyde den spanske varme, og suge lidt sol til sig. Fortsætter man sin tur igennem parken ender man foran indgangen til Barcelona Zoo. Vi elsker at tage en tur i Zoo – og vi har tidligere besøgt denne. Derfor anbefaler vi bestemt en tur i Barcelona Zoo hvis man har mange dage i byen.

ciutadella park_barcelona

Den olympiske havn

Tæt ved Barcelonas kyst, og ikke mere end 10-15 min på gåben fra Parc de la Ciutadella, finder man den olympiske havn. Langs havnen ligger også masser af restauranter hvor man kan få en frokost eller en forfriskning. Herefter kan man tage turen op langs den kæmpe store strand. Barcelona har en fantastisk lækker strand og vi kan kun drømme om hvor lækker den vil være på en varm sommerdag. Uheldigvis var vejret ikke helt med os denne efterårsdag.

Barcalona olympisk havn

Ramblaen

En rask gåtur senere og et stykke tættere på den kendte La Rambla, kan man virkelig mærke turistflokken bliver større. Ramblaen er en gøglergade, med folk der klæder sig ud og optræder for små skillinger. Restauranterne er også mange men det anbefales at søge lidt ud i sidegaderne for at få den bedste madoplevelse. Restauranterne på Ramblaen er kort og godt ikke pengene værd.

Men hvad der til gengæld er pengene værd, er et smut forbi det berømte La Bouqeria. Det kæmpemæssige marked byder på lækkert kød, fisk, frugt og grøntsager. Markedet i sig selv er en kæmpe oplevelse, med friske råvarer uanset hvor du kigger hen. Efter denne must see oplevelse nærmer Ramblaen sig sin ende. Her ligger Placa Catalunya. En stor, godt befolket plads, med springvand, og mulighed for at hvile benene og lade dagens indtryk falde til.

Barcelona 342

Hvad skal man ellers se?

Dette er en anbefalelsesværdig tur at bevæge sig ud på hvis tiden er knap, men man gerne vil have så mange indtryk som muligt. Har man flere dage i Barcelona, anbefales også ture til den berømte Gaudi kirke Sagrada Familia, Parc Guell som også er opført at Gaudi, en tur til den olympiske by eller en tur forbi FC Barcelonas museum og hjemmebane Camp Nou.

Save

Skriv en kommentar