En dag med nye oplevelser i Sigulda området

Sigulda er en lille by placeret nær Riga i det centrale Letland. Området omkring Sigulda byder på en masse muligheder for udendørs aktiviteter, og vi havde os derfor en dag fyldt med nye oplevelser, som vi aldrig før havde givet os i kast med. Og så er det altså fedt at rejse! Vi elsker nemlig at opleve nyt og at afprøve nye grænser.

sigulda nationalpark 2

Livonian Order Castle

Der ligger flere smukke slotte af ældre dato i Sigulda området, og vi tog ud for at besøge slottet Livonian Order Castle, som er et middelalderslot beliggende i Guaja dalen og Guaja National Park. Her på slottet har du mulighed for at komme tilbage i tiden mens du går rundt blandt ruiner samt restaurerede bygninger på det gamle middelalderslot. Der skulle være nogle smukke udsigtspunkter i parken, men der var desværre meget diset under vores besøg, så det var ikke noget vi nød godt af i vinterkulden.

Herudover kan du være heldig at komme forbi slotsruinen en dag, hvor du kan få lov til at prøve at skyde med en armbrøst. Så heldige var vi nemlig, og en mand klædt i middelaldertøj fortalte os lidt af slottets historie, samt om brugen af armbrøst helt tilbage fra middelalderen. Vi fik demonstreret teknikken bag at skyde med den, og vi fik endda lov til selv at prøve at affyre en mod en skydeplade.

sigulda armbroest

Smykke værksted

Under vores ophold fik vi også mulighed for at være lidt kreative, og for at deltage på et smykkeværksted, hvor vi hver især fik lov til at arbejde på en halskæde. Der blev taget udgangspunkt i baltiske smykketraditioner, og vi fik hver især udleveret forskellige værktøjer til at arbejde på smykket. Jeg har ikke tidligere givet mig i kast med udarbejdelse af smykker hverken i Danmark eller udland, så det var spændende at prøve at være kreativ på rejsen. Jeg valgte at udarbejde en halskæde til vores datter Andrea, og jeg prægede derfor et A på mit smykkevedhæng.

smykker

Bob Sleigh ride

Vores program bød også på en tur forbi en bobslæde bane i Sigulda, hvilket jeg var mægtigt begejstret over idet dette er en af de få bobslæde baner i verden hvor ikke professionelle kan få lov til at prøve turen ned af rampen. Jeg har flere gange set de professionelle atleter på tv, der kører afsted med fuld fart rundt i svingene, og det var derfor helt surrealistisk at tænke på, at man selv kunne hoppe ombord på bobslæden. Banen vi prøvede var 1200 meter og have 16 skarpe sving, og der var mulighed for at prøve den ægte vare eller “børneslæden”.

Jeg valgte selv sidstnævnte, hvilket jeg måske lidt fortryder i dag – for hvornår får man lige muligheden igen? Men i øjeblikket hvor vi skulle vælge føltes det mest rigtigt for mig. Forskellen på de to slæder er, at den ægte vare kan køre med en topfart op til 125 km/timen og børneslæden kun omkring de 80 km/timen, og er isoleret med bløde puder omkring dig. Herudover fik vi af vide, at det ikke var godt for folk med ryg/nakke/skulder problemer at tage den hurtige da man kunne få nogle ret vilde ryk i kroppen undervejs. Sidst men ikke mindst, så er jeg bare lidt en kylling når det kommer til store “rutchebaner”.

Sigulda Bobsleigh and Luge Track

Cross Country Ski

Vi blev også taget med ud til et lille skiområde, hvor vi fik mulighed for at prøve Cross Country Ski / Langrendski. Det var første gang jeg har prøvet at stå langrend, for tidligere har det altid været almindelig ski ned af bakkerne. Jeg har egentlig aldrig været stor fan af at stå på ski, og bakkerne bliver hurtigt for stejle for mig, så her var Cross Country Ski rigtig godt at prøve. Du skal dog være klar over at det kan være lidt hårdt at få fart på sine ski.

Skiområdet i Sigulda havde flere baner for de øvede og for nybegyndere, og det er dermed perfekt til f.eks. at tilbringe nogle gode timer med sine børn, hvor hele familien kan afprøve forskellige niveauer.

sigulda ski

Lettisk sauna

Lidt uden for Sigulda finder du spa hotellet Ezeri Spa Hotel, hvor der er mulighed for at prøve en autentisk lettisk sauna oplevelse. Jeg har allerede skrevet et indlæg om min oplevelse her på bloggen, som bød på masser af afslapning, men som også var en smule grænseoverskridende, da behandlingen afsluttedes med at hoppe i frossen sø. Wow det var koldt! Og nå ja, så fik jeg også lidt skæld ud af den lettiske bademester. Alt det kan i læse meget mere om i indlægget om saunaoplevelsen her >

letland_sauna

 

Hvornår har du sidst prøvet noget for første gang på en rejse?

SPONSORERET: Opdagelse.dk blev inviteret af NBE Finland og Enjoy Latvia, men alle meninger er vores egne

Save

Save

Save

Save

Save

Skriv en kommentar