En dag i Legoland og besøg fra Australien

Lego er et verdenskendt brand, der har fulgt mange af os op gennem barndommen, så da jeg fik besøg fra en veninde fra Australien var det meget naturligt at vi skulle besøge Legoland i Billund. Legoland er et af Danmarks største turistattraktioner, og siden åbningen tilbage i 1968 har Legoland haft mere end 50 millioner besøgende.

IMG_3598

Miniland

Når man træder ind i parken bliver man som det første mødt af miniland, der er hjertet i Legoland. I miniland får du vist flere af de mest bemærkelsesværdige bygninger og seværdigheder i ind- og udland – alt sammen bygget i Lego i 1:20. Kom helt tæt på et udvalg af danske bygninger såsom Amalienborg, Nyhavn og Klampenborg Station. Fra udlandet kan man se bygninger fra blandt andet Sverige, Scotland, Tyskland og mange flere. Herudover var der et større display fra Starwars samt en fiktiv by der kaldes Lilleby. Alle bygninger bliver jævnligt udskiftet, men lilleby er den længst bevarede af dem alle.

Attraktioner

Parkens attraktioner er primært for børn, men kan også sagtens benyttes af de indre legebørn. Parken er inddelt i forskellige zoner med Wild West, Piratland osv. hvor attraktionerne passer til det gældende tema. I Parkens Dubloland finder man attraktioner for de helt små, og i det nye Polarland finder du Polar Xplorer som er parkens hurtigste forlystelse med en tophastighed på 65 km/t.

Mad og drikke – Køb eller medbring selv

I Legoland er der et fint udvalg af restauranter, burgerbarer og isbarer. Der er noget for enhver smag, og der er helt sikkert noget der falder i børnenes smag. Priserne er som i enhver anden forlystelsespark skruet i vejret, og jeg anbefaler derfor at man pakker en god madpakke hjemmefra, da det er tilladt at medbringe sin egen mad. Der findes flere områder i parken hvor der er mulighed for at sætte sig og spise.

Transport

Er du i bil er adressen Nordmarksvej 9 i Billund. Det er rimelig let at finde med masser af skilte og det er en hyggelig køretur med masser af Legoskulpturer der indikerer at du nærmer dig. Hvis du er med offentlig transport skal du tage et tog til Vejle, Kolding, Fredericia eller Give. Herfra kan du videre tage en bus der kører direkte ud til Legoland. Vi tog bussen fra Vejle der kører omkring en gang i timen. Bussen var helt proppet med turister, og folk skulle stå op for at kunne være der på vejen derud. Fra Vejle tager det ca 40 minutter i bus.

Billetter

Vi ankom til Legoland lørdag morgen kl 10. Vejret var skønt og weekenden var over os, og vi måtte sande at mange andre havde fået den samme ide. Så snart vi stod af bussen kunne vi se de lange køer foran Legoland. Hvis ikke man har købt billetter online inden sit besøg skal man stå i kø to gange. Først til at købe billet, og dernæst for at bruge den i indgangen. Køb dem derfor online inden dit besøg. Det koster 309 kr for billetter til Legoland hvis du køber dem i indgangen eller online på selve dagen. Men køber du billeterne mere end 7 dage før ankomst kan du spare 15% på dem og prisen er 263 kr for en voksenbillet.

Legoland
Nordmarksvej 9, 7190 Billund
www.legoland.dk

IMG_3641

Skriv en kommentar