Dyreliv Familieferie Odense

En dag i Odense Zoo med fodring af girafferne

De bedste zoologiske oplevelser er når man komme helt tæt på dyrene, og dette var netop hvad vi kom på denne dag i Odense Zoo. Vi havde en fantastisk god dag med hjemmebragte madpakker kombineret med fascination over de smukke dyr.

Odense Zoo

Søløve fodring hos Odense Zoo

Hver dag kl 11 bliver søløverne fodret, og 2 dyrepassere benytter lejligheden til at vise dyrene frem for publikum til et lille “show”. Dyrepasseren forklarede at der ikke var et fast program, men at det blot var en serie af forskellige aktiviteter, som blev varieret fra dag til dag. Derfor skal man mest af alt se det som lidt daglig træning af søløverne der gennemgår nogle få øvelser, som f.eks. at hoppe op ad vandet efter en bold (som nedenfor).

Der er flere andre fodringer af dyrene i Odense Zoo, og jeg vil anbefale at i kigger igennem dagens program, da fodringerne kan variere fra dag til dag. Dyrene er desuden mest aktive under disse fodringer, så det er værd at møde op for.

Odense Zoo

Prøv at fodre girafferne

For kun 70 kr pr person (plus indgang) kan i få lov til at komme med helt tæt på girafferne. Hver dag kl 11.30 kan kan i nemlig deltage i en giraf fodring. Vi tilmeldte os ved indgangen, men da der er begrænsede antal pladser pr dag kan det være en god ide at bestille fodringen online forinden dit besøg (især i sommerperioden, hvor der er rift om pladserne).

Vi var heldige og var de eneste deltagere ved dagens fodring, og vi fik derfor girafferne helt for os selv. En dygtig og passioneret dyrepasser fortalte livligt om girafferne, og guidede os igennem hvordan vi skulle håndtere dem ved fodringen. Og snart var vores hænder smurt ind i girafsavl efter at deres tunger og muler søgte på vores hånd for mad. Fodringen var en rigtig god oplevelse for os, og vi mener bestemt at de 70 kr er rigtig godt givet ud.

Odense Zoo

Ekstra sjove aktiviteter i ferieperioder

Året rundt finder du sjove aktiviteter i Odense Zoo, men i ferieperioder kan man for alvor finde nogle hyggelige aktiviteter for hele familien. F.eks har der her i vinterferien haft mulighed for at komme tæt på kryb og kravl og røre ved en slange, eller du kunne komme ind og lave pandekager over bål i polarhulen. Så det er helt klart værd at tjekke programmet for ferieperioderne.

Tag på aften ekspedition

Denne oplevelse har vi endnu tilgode, men her får du muligheden for at opleve dyrene gå til ro når parken er lukket. Du tager med en dyrepasser rundt behind the scenes og besøger f.eks. løver og giraffer. En aften ekspedition varer ca halvanden time og koster kun 100 kr pr mand (plus indgang)

Hold en fest eller send børnene i skole

Når jeg sidder og gennemser deres hjemmeside bliver jeg helt imponeret over alle de muligheder der er for aktiviteter og arrangementer. Godt nok er det en lille zoo, men den er fyldt med muligheder. Omend du ønsker at holde en børnefødselsdag, om du skal holde en fest med 60 gæster eller om du vil sende børnene i sommerskole. Du kan også vælge at blive dyrepasser for en dag (dog til en lidt pebret pris) eller du kan spise et gourmet måltid blandt pingvinerne. Se dét er da opfindsomhed!

Odense Zoo

 

Har du besøgt Odense Zoo? Og har du prøvet en giraffodring?

Save

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Linette Henriksen
  19. juni 2016 at 10:14 pm

  Jeg vil ta min kæreste og vores to drenge med.. 😍

 • Reply
  Katrine Ringbæk
  13. marts 2016 at 9:29 pm

  Det lyder super hyggeligt! Jeg elsker at være i Odense Zoo, og kan se på billederne at jeg snart må afsted igen ;)

  Katrine
  // http://katrineringbaek.bloggersdelight.dk

 • Reply
  Malene
  27. februar 2016 at 10:43 am

  Hvor lyder det til at have været en skøn dag! Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været i en zoologisk have i DK, men det er godt nok ved at være mange år siden!

  Nicolaj og jeg var en tur i Barlin Zoo for et par år siden, det huske jeg stadig som en vildt hyggelig dag :-D

  • Reply
   Rebecca
   27. februar 2016 at 2:24 pm

   Vi ELSKER at tage i zoologisk have, og vi ender stort set altid med at besøge dem på vores rejser. Og vi kan i hvert fald anbefale Odense Zoo :-) Særligt Giraf fodringen!!

  Skriv en kommentar

  Inline
  Inline