En dag i Odense Zoo med fodring af girafferne

De bedste zoologiske oplevelser er når man komme helt tæt på dyrene, og dette var netop hvad vi kom på denne dag i Odense Zoo. Vi havde en fantastisk god dag med hjemmebragte madpakker kombineret med fascination over de smukke dyr.

Odense Zoo

Søløve fodring hos Odense Zoo

Hver dag kl 11 bliver søløverne fodret, og 2 dyrepassere benytter lejligheden til at vise dyrene frem for publikum til et lille “show”. Dyrepasseren forklarede at der ikke var et fast program, men at det blot var en serie af forskellige aktiviteter, som blev varieret fra dag til dag. Derfor skal man mest af alt se det som lidt daglig træning af søløverne der gennemgår nogle få øvelser, som f.eks. at hoppe op ad vandet efter en bold (som nedenfor).

Der er flere andre fodringer af dyrene i Odense Zoo, og jeg vil anbefale at i kigger igennem dagens program, da fodringerne kan variere fra dag til dag. Dyrene er desuden mest aktive under disse fodringer, så det er værd at møde op for.

Odense Zoo

Prøv at fodre girafferne

For kun 70 kr pr person (plus indgang) kan i få lov til at komme med helt tæt på girafferne. Hver dag kl 11.30 kan kan i nemlig deltage i en giraf fodring. Vi tilmeldte os ved indgangen, men da der er begrænsede antal pladser pr dag kan det være en god ide at bestille fodringen online forinden dit besøg (især i sommerperioden, hvor der er rift om pladserne).

Vi var heldige og var de eneste deltagere ved dagens fodring, og vi fik derfor girafferne helt for os selv. En dygtig og passioneret dyrepasser fortalte livligt om girafferne, og guidede os igennem hvordan vi skulle håndtere dem ved fodringen. Og snart var vores hænder smurt ind i girafsavl efter at deres tunger og muler søgte på vores hånd for mad. Fodringen var en rigtig god oplevelse for os, og vi mener bestemt at de 70 kr er rigtig godt givet ud.

Odense Zoo

Ekstra sjove aktiviteter i ferieperioder

Året rundt finder du sjove aktiviteter i Odense Zoo, men i ferieperioder kan man for alvor finde nogle hyggelige aktiviteter for hele familien. F.eks har der her i vinterferien haft mulighed for at komme tæt på kryb og kravl og røre ved en slange, eller du kunne komme ind og lave pandekager over bål i polarhulen. Så det er helt klart værd at tjekke programmet for ferieperioderne.

Tag på aften ekspedition

Denne oplevelse har vi endnu tilgode, men her får du muligheden for at opleve dyrene gå til ro når parken er lukket. Du tager med en dyrepasser rundt behind the scenes og besøger f.eks. løver og giraffer. En aften ekspedition varer ca halvanden time og koster kun 100 kr pr mand (plus indgang)

Hold en fest eller send børnene i skole

Når jeg sidder og gennemser deres hjemmeside bliver jeg helt imponeret over alle de muligheder der er for aktiviteter og arrangementer. Godt nok er det en lille zoo, men den er fyldt med muligheder. Omend du ønsker at holde en børnefødselsdag, om du skal holde en fest med 60 gæster eller om du vil sende børnene i sommerskole. Du kan også vælge at blive dyrepasser for en dag (dog til en lidt pebret pris) eller du kan spise et gourmet måltid blandt pingvinerne. Se dét er da opfindsomhed!

Odense Zoo

 

Har du besøgt Odense Zoo? Og har du prøvet en giraffodring?

Save

4 Comments

Skriv en kommentar