På toppen af Empire State Building

Jeg besøgte Empire State Building tilbage i 2008, så der er helt sikkert sket en ting eller to med udsigten siden dengang. Ikke desto mindre var det en rigtig stor oplevelse for mig, og det var første gang at jeg har besøgt en af verdens højeste bygninger. Derfor var udsigten også noget ganske særligt og oplevelsen var helt i særklasse. Køb dine billetter til Empire State Building og spring køen over

BOOK REJSEN: FLYHOTELBILLEJEOPLEVELSER

Støt Opdagelse.dk og book rejsen gennem vores affiliate links

New York empire state building

Om Empire State Building

Man finder Empire State Building på 5th avenue i New York. Men bygningen vil man kunne se på lang afstand. Det er nemlig den højeste skyskraber i New York og måler hele 381 meter. Bygningen blev færdiggjort i 1931 og var dengang verdens højeste bygning. Empire State Building beholdt denne titel de næste 23 år, indtil bygningen blev overhalet af Griffin Television Tower Oklahoma i 1954.

I New York stod Empire State Building som den højeste bygning i 41 år, frem til 1972, hvor det nordlige tårn i Word Trade Center stod klart. Efter terrorangrebet ved 9/11 tilbage i 2001 stod Empire State Building atter som den højeste bygning i New York. Empire State Building har 102 etager.

Foruden den gode udsigt fra Empire State Building anbefales det også at du slår turen forbi bygningen efter mørket er faldet. Hver aften lyses Empire State Building op i en farve der passer til forskellige events, årstider, mesterskaber osv.

New York empire state building

Tips til at besøge Empire State Building

  • Udsigten: Fra Empire State Building kan man se Hudson River og Central Park og naturligvis en frygtelig masse skyskrabere der popper op hist og pist. Heriblandt var jeg særligt begejstret over at der var en fin udsigt ud over Chrysler Building, som er en af mine favorit bygninger i New York.
  • Undgå kø: Der er størst chance for at undgå kø hvis i kommer tidligt om morgenen. Ellers bør i købe ekspress billetter og springe køen over.
  • Åbningstider: Åbningstiderne er fra kl 8 om morgenen og frem til kl 2 om natten.
  • Bookingtype: Der er ikke mulighed for at booke et bestemt tidsrum. Til gengæld gælder din billet hele dagen, så hvis køen er lang kan du vende tilbage senere og se om du har mere held.
  • Oplevelsen: Nu har jeg kun prøvet 86. etage. Jeg er ikke sikker på om der overhovedet var andre muligheder tilbage i 2008. Men 86. etage tilbyder en 360 graders udsigt ud over byen via et udendørs deck med gitter for. Gitteret er så stort at du sagtens kan snige kameraet igennem, men sørg nu for at holde godt fast eller at have det fastspændt med en rem.

Køb dine billetter til Empire State Building og spring køen over

New York empire state building

Priser og muligheder

Der er naturligvis flere forskellige muligheder når det kommer til at opleve en af verdens mest populære bygninger.

  • Standard: Den mest populære – og også standard muligheden er at besøge 86. etage som kaldes Main Deck.  Prisen for denne oplevelse er $34 (omkring 220 kr), og hvis du ønsker fast track og at springe køen over er prisen $60.
  • Solopgang: Du kan få en unik oplevelse med at se solopgangen henover tagene på New York. Det koster $100, og der er begrænset antal billetter hvilket også betyder at alle 100 deltagere automatisk får ekspress adgang og springer køen over.
  • AM / PM: Til dig der ønsker at opleve byen både i dagslys og om aftenen er billetprisen $49 pr person
  • Top deck og Main deck: Så er der desuden også mulighed for at se New York fra 102. etage. Når du betaler for at komme herop for du samtidigt også mulighed for at besøge Main deck på 86. etage. Prisen er $56. Her kan du naturligvis også få ekspress pass, og dette starter fra $80.

Køb dine billetter til Empire State Building og spring køen over

Priserne er opdateret i 2017

 

Har du besøgt Empire State Building?

Skriv en kommentar