DIY: Sådan skaber du din egen fotobog

Dette indlæg er for dig der har brug for hjælp til at komme i gang med at skabe din egen fotobog. Du synes måske at det virker som en fuldstændig umulig opgave, men vi vil her i indlægget tage jer igennem hvordan man skaber sin helt egen fotobog hos onlinefotoservice.dk. Det er hurtigt og nemt, og du kan endda lade programmet gøre alt designarbejdet for dig.

Vi elsker at dokumentere vores rejser på kreative måder, og derfor elsker vi fotobøger. Her kan du skabe en personlig fotobog der viser og fortæller hele din rejse fra A til B. Du bruger naturligvis dine egne billeder, og bogen bliver derved helt unik for dig.

Hent bestillingssoftware

Det første du skal gøre, er at hente bestillingssoftwaren ned på din computer, tablet eller iphone. Dette gør du ved først at vælge en fane, der indikerer hvilken enhed softwaren skal installeres på. Vi sidder ved en Mac computer, og har derfor valgt Macintosh. Herefter klikkes der på knappen “Download bestillingssoftware her”. Man føres videre til en guide på 3 steps, der nu fortæller dig hvordan du downloader og installerer programmet. Det er hurtigt og super nemt!

online fotoservice fotobog

Programmets mange muligheder

Når du først åbner programmet kan man blive en smule overvældet af de mange muligheder. Programmet er nemlig ikke kun beregnet til at lave fotobøger, men det er også muligt at designe forskellige foto-plakater (på fotolærred, skumplade, aluplade eller andet), klistermærker, kalendere til væggen samt diverse invitationer. Mulighederne er mange, men i dette indlæg vil der være fokus på hvordan du skaber din helt egen fotobog.

online fotoservice - fotobog

Valg af fotobog

Hvis det er første gang du skal lave en fotobog vil vi råde dig til at gå ind under fanen CEWE FOTOBOG, hvor du kan vælge “Det store overblik”. Her får du som lovet et overblik over de mange muligheder der er indenfor fotobøger. Her kan du se hvilke formater du kan vælge, trykmetoder samt papirets egenskaber.

Når du har besluttet dig for format kan du nu igen gå ind under fanen CEWE FOTOBOG og vælge den ønskede bog. I dette eksempel har vi valgt at udarbejde en stor fotobog i højformat. Denne bog måler 21×28 cm og har flere valgmuligheder når det kommer til indbinding og papirkvaliteter. Vi anbefaler, at man lige sætter sig lidt ind i mulighederne inden man bare vælger. På denne måde får du det bedste resultat. Vi har f.eks. valgt fotopapir, da vi ønsker en layflat-indbinding der gør det muligt at vise billeder henover dobbeltsider.

online fotoservice fotobog

Hvordan vil du lave din fotobog?

Når du har klikket på den valgte papirtype, måder du nu en skærm der giver dig 2 muligheder. 1) At opstarte din fotobog helt på egen hånd i en tom fotobog, eller 2) At lade programmet udforme et forslag til en fotobog. Det kan være meget individuelt hvad man ønsker sig. Er du en meget kreativ person, og kan du lide selv at have en vigtig rolle i hvordan bogen skal se ud, så bør du vælge den første mulighed. Har du derimod brug for et kreativt input kan løsning nummer 2 måske passe dig bedst.

Når du vælger at få udformet et forslag, kan du stadig selv have indflydelse i form af valg af stil og layout. Det kan også være en fordel at starte ud med denne løsning, og så tilpasse lidt på design og billeder efter behov. På denne måde får du klaret det “grove arbejde” for dig. Men det afhænger af hvordan du ønsker at gribe opgaven an.

online fotoservice fotobog

Nu kommer det sjove – skab en fotobog

Programmet har utroligt mange muligheder for design og tilpasning af billeder. Vi har derfor valgt kun at gennemgå de mest basale ting i dette indlæg. Hvis du følger disse tips kan du nå rigtig langt i designprocessen. Men programmet har som sagt langt flere funktioner, så derfor vil der blive udformet endnu et indlæg, hvor vi går mere i dybden med designdelen.

  1. Start ud med at finde den mappe med billeder, som du ønsker at bruge i fotobogen. Det blev i vores tilfælde billeder fra vores seneste rejse til Dubai.
  2. Du kan indsætte billederne i fotobogen ved at trække dem fra mappen og hen på de blå kasser i fotobogen.
  3. Du kan flytte på billedets placering i rammen ved blot at holde musen inde oven på billedet mens du trækker til den ene side.
  4. Du kan redigere dine billeder ved at dobbeltklikke på dem.
  5. Du kan vælge et andet layout ved at vælge “sidelayout” i venstre hjørne. Her kan du vælge hvor mange billeder der skal vises på siden og hvordan layout opsætningen skal være. Når du har fundet et layout du ønsker at bruge kan du trække det ind på siden.

online fotoservice - fotobog

Lidt blandede tips

  1. Lav først en grov opsætning af bogen med de ønskede billeder – herved får du ca en ide om hvor mange sider du ønsker at benytte dig af.
  2. Vi plejer at opdele bogens opslag (dobbeltsider) i temaer, således at der er en rød tråd samt harmoni på hvert opslag. Ét opslag kan vise billeder fra jeres tur i zoologisk have, mens et andet viser solnedgangen på terrassen – osv osv.
  3. Hold dig gerne til de samme layout skabeloner – udvælg 5-10 skabeloner du ønsker at bruge gennem hele bogen. Anvender du ALLE de mulige skabeloner i ét stort blandet virvar kan det hurtigt en rodet fornøjelse.
  4. Husk at gemme din bog når du er færdig med at redigere. På den måde kan du komme tilbage til bogen og redigere i den senere.
  5. Læg evt bogen lidt væk for et par dage inden du bestiller den. Vi har det med at opdage små rettelser når først vi har fået nye friske øjne på det.

Bestilling og levering

Når du er tilfreds med din bog klikker du blot på knappen “Læg i varekurven” i nederste højre hjørne. Herefter skal du blot følge vejledningen frem til købet. Når købet er gået igennem er det blot at væbne sig med lidt tålmodighed – det tager nemlig lige 4-6 hverdage før du kan få det færdige produkt at se. Hvilket egentlig er utroligt hurtigt taget i betragtning at det er et unika produkt der bliver fremstillet.

Dette indlæg er skrevet i samarbejde med onlinefotoservice.dk

1 Comment

Skriv en kommentar