DIY: Lav en fotovæg fyldt med rejseminder

Vi kender det nok alle sammen. Vi er ude at rejse og oplever en masse smukke steder og indsamler en masse gode rejseoplevelser og -minder. Jeg er selv typen, der tager utroligt mange billeder, men jeg glemmer at få dem set igennem efterfølgende, og de ligger dermed og samler støv på en harddisk. I stedet har vi valgt at pynte hjemmet med disse rejseminder, da det at rejse er en stor del af vores liv. Her kan du blandt andet se hvordan vi har arrangeret en lille fotovæg med de bedste øjeblikke fra Australien.

billedervæg5

Rammerne

Vi fandt en pose med nogle gamle rammer i forskellige størrelser, former og farver. De fleste af disse rammer var hvide, træfarvet eller andet inden, men for at holde et nogenlunde neutralt udtryk valgte vi at male rammerne sorte med lidt akrylmaling. Derved fik vi et miks af rammer i sort og guld. Det er super nemt og simpelt at male sine  rammer selv, og på den måde sikrer man sig at rammerne har præcist den samme farve. Jeg kan desuden godt lide den struktur rammerne har fået efter penselstrøgene. Hvis man er mere til et helt jævnt lag uden strøg kan man jo bruge spraymaling i stedet.

Når du maler dine rammer skal du først vaske dem godt inden du begynder. Tag glasset ud og sørg for at have et underlag så du ikke får pletter på gulvet eller bordet. Herefter gælder det bare om at gå i gang. Jeg sørgede for at mine penselstrøg skulle gå den samme vej overalt, men det er jo op til dig selv hvordan den skal klares. Lad rammerne tørre og giv dem evt en omgang mere for at være sikker på at det dækker. Jeg lod mine rammer tørre i 24 timer inden jeg begyndte med at isætte billederne.

rammervæg

Billederne

Billederne er alle nogen jeg selv har taget. Billederne har været igennem lidt redigering i photoshop så de optræder bedst muligt, og for at få lys og farver på billederne til at harmonere med hinanden. Vi valgte nogle billeder af nogle destinationer, som har betydet særligt meget for os på vores roadtrip i Australien. Kroombit Farmstay, The Blue Lake, The Olgas, Sydney Operahus, en vej i ødemarken, Manly Beach, Devils Marbles og Great Ocean Road. Alle nogle super fede destinationer og kun et lille udpluk af en rigtig fed tur.

Ophængning

Det der med at hænge billeder op hulter til bulter kan være ret kompliceret og en videnskab i sig selv. Jeg kan rigtig godt lide ting der flugter og at afstande passer nogenlunde sammen. Jeg tog udgangspunkt i det midterste billede og lagde dem op på gulvet ind til at jeg var tilfreds med hvordan de lå. Herefter fik jeg hjælp af min kære far til at hænge dem op. Det var et større regnearbejde med at finde de præcise placeringer af sømmene, men op kom de.

HVORDAN VISER DU DINE REJSEMINDER I HJEMMET?

2 Comments

    • Det skal i helt sikkert gøre :-)
      Det er en skøn følelse at blive påmindet af bedste rejseminder på daglig basis, og så kan man også gøre brug af nogle af sine bedste rejsefotos i stedet for at lade dem ligge i gemmerne.

Skriv en kommentar