Devils Marbles, mere end blot 2 sten

Devils Marbles er navnet på nogle klippeformationer beliggende i Northern Territorri i Australien. Til at starte med troede vi at der kun var tale om de sten der er afbilledet på øverste billede der var tale om. Dette er de mest iøjefaldende af alle klippeformationerne, og er de mest fotograferede sten. De er derfor kendetegnet for området. Men sandheden er, at der ved Devils Marbles ligger en hel del sten hist og her, som ligner, at de er blevet kastet ind i landskabet.

IMG_7251 copy

Landskabet

Vi ankom til Devils Marbles efter flere timers kørsel på Stuart Highway. Landskabet havde været fladt, rødt og ensformigt, og vejen havde været snorlige så langt øjet kunne række. Da vi så kom til Devils Marbles 393 km nord for Alice Springs var landskabet noget ganske andet. Store runde klippestykker lå placeret rundt på begge sider af vejen og spredt ud over et større område.

Stig ud af bilen

Der er mulighed for at gå på en lille vandretur rundt blandt de store sten, og der er store informationstavler, der forklarer hvordan de store runde sten er blevet skabt af vejret over mange år. Jeg vil ikke begive mig ud i at forklare dette.

Devils Marbles / Karlu Karlu

The Aboriginals, som jo er de indfødte i Australien har langt tidligere navngivet alle de særlige klippeformationer såsom Devils Marbles. Derfor er der stor sandsynlighed for, at du hører navnet Karlu Karlu, når der er tale om Devils Marbles.

Værd at se?

Det er helt sikkert anbefalelsesværdigt at tage forbi Devils Marbles, hvis du i forvejen er på roadtrip på vej igennem Red Centre, som man kalder ødemarken / outbacken i Australien. Vi var der godt nok ikke i så mange timer, men selve oplevelsen af skiftet i landskabet var ganske fornøjeligt. Sørg evt for at have en god madpakke med, og nyd de smukke klipper.

IMG_7201 copy

Skriv en kommentar