Gode julemarkeder i Østeuropa

De fleste af os har med garanti været til et julemarked i Danmark -om det så var i Tivoli, den gamle by i Aarhus eller andet. Men hvorfor ikke prøve at komme udenfor Danmarks grænser og mærke julestemningen på en af de mange julemarkeder i Europa?

tjekkiet julemarked

Prag, Tjekkiet

De besøgende flokkes omkring boderne for at få en smag af de særlige julespecialiteter der bliver serveret. Prøv dig frem i et helt nyt smagsunivers med nationale juleretter. Julemarkedet finder sted på Old Town Square og Wenceslas Square.

Wroclaw, Polen

På markedet i Wroclaw kan du få mulighed for at prøve de regionale specialiteter. Boderne er spækket med slik, dekorationer og souvenirs foruden ideer til julegaverne.

Budapest, Ungarn

Markedet Vörösmarty er beliggende på pladsen af samme navn, og rummer omkring 150 boder spækket med julehygge, nye smage og lokale juletiltag. Blandt andet kan man her opleve dukketeater.

Vilnius, Litauen

I Lithauen går de all in med julepynten. Det 550 fod høje Vilnius Television Tower ligner et enormt juletræ dækket med utallige lyspærer, der lyser himlen op. Shop løs på det lokale julemarked med julespecialiteter og gode gaveideer.

Tallinn, Estland

Julemarkedet i Talinn kan ikke matche størrelsen på flere af de helt store i Europa, men den hyggelige idyl og charme gør, at julemarkedet i Talinn klart er blandt favoritterne. Kom til julemarkedet og se julemandens hus, hvor børn kan aflevere deres ønskesedler og give et kærligt klap til to rensdyr. I Talinn finder du masser af aktiviteter der involverer de besøgende.

julemarked

Save

Skriv en kommentar