Dag 3 i New York: Kabelbane, Central Park og Musical

Vi vågnede op til endnu en dejlig dag i New York, som var planlagt med en tur i kabelbanen mod Roosevelt Island, en tur i Central Park inklusiv zoologisk have og The Met samt Chicago Musical til aften.

Kabelbane til Roosevelt Island

Vi startede dagen ud med en tur på kabelbanen mod Roosevelt Island, der ligger øst for Manhattan mod Queens. Man kan tage kabelbanen fra 59st og 2nd ave. Vi havde hørt at turen i kabebanen skulle give en god udsigt ud over Manhattan, men vi var nu ikke så imponerede i det Queens Bridge stod i vejen for udsigten på stort set hele svæveturen. Man bruger blot sit metrokort til at stige ombord, så har du allerede dette er turen ganske gratis. Heldigvis.

roosevelt island tram new york

Central Park Zoo

Vi elsker dyr og zoologiske haver, og derfor valgte vi at tage i Central Park Zoo. Det er ikke en særligt stor zoologisk have, og de har heller ikke alverdens dyr, men haven var rigtig hyggelig og vi brugte nogle timer på at slentre rundt og se dyrene.

Der bliver holdt to fodringer – en med søløverne og et med deres pingviner. Dette er ikke “shows” som i så mange andre zoologiske haver, men mere blot en fodring for dyrenes skyld. Så man skal ikke have for høje forventninger til disse. Vores favoritdyr i Central Park Zoo var sneleoparden, den brune bjørn og den røde panda. Indgangen kostede os $12 hver for general admission. Man kunne også betale $18 og heri var der inkluderet et 4D show.

grizzly bear central park zoo new york

Central Park

Central Park er umådeligt stor, og på trods af at vi brugte halvanden time med at slentre rundt fik vi kun set en lille del af det sydøstlige hjørne. Parken er smuk med masser af grønne arealer og små søer hvorved man kan sidder og nyde et par timer i ro og mag. Vi gik langs parkens østlige kant idet vi gik fra den Zoologiske have og op til the Met, dagens næste punkt på dagsordenen.

central park new york

The Met

Jeg havde hørt navnet The Met hjemmefra, men jeg var ikke klar over hvad dette museum vlle indeholde. Det var et museum fyldt med forskellige udstillinger særligt med antikviteter fra forskellige folkefærd. Vi var særligt interesserede i udstillingen om Egypten, Det gamle Grækenland samt Asiatisk kunst. Det var utroligt spændende. Prisen for at komme ind bestemmer du helt selv. Ved billetskranken fotæller du blot det beløb du ønser at betale, og hermed får du billetter til museet. Vi betalte $10 hver.

the met egyptian new york

Grand Central Terminal

Da vi tog metroen fra The Met og skulle ind forbi Times Square skulle vi skifte metrotog ved Grand Central. Dette gav os muligheden for at træde ud og se den storslåede metroterminal.

grand central terminal new york

Times Square

Endnu en gang tog vi ud til Times Square. Denne gang for at købe billetter til aftenens musical. Ved Times Square finder du nemlig nogle boder, kaldet TKTS, hvor man kan købe musical-billetter til billige penge. Der står en stor stander med hvilke musicals der kører den pågældende aften og hvor meget du kan spare på billetterne. Vi kunne f.eks. spare 30% på vores billetter. Til gengæld er de bedste pladser for længst solgt, og vi måtte leve med at sidde på en af de bagerste rækker i teateret, hvilket viste sig at være ganske udemærket.

times square new york

Chicago Musical

Dagen blev afsluttet med en tur på Ambassador Theater, hvor vi havde billetter til den populære musical Chicago. Nu har jeg set en del musicals på mine rejser og denne var en af de bedre. Den var fyldt med god musik og humoristiske scener. Foruden blot at være en god musical var vi så heldige at få grammyvinderen Brandy i hovedrollen.

chicago musical new york

Written By
More from Rebecca Line

10 seværdigheder i Kolding og omegn

Vi er vokset op i Vejle, og har gennem vores barndom og...
Read More

2 Comments

    • Ja på den måde betaler du kun det, som du mener man har råd til, og som man føler at oplevelsen er værd. Og der er simpelthen så mange spændende udstillinger at gå rundt og se på derinde :-)

Skriv en kommentar